ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τροιζηνία: Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για την πρόσληψη 11 εποχικών υπαλλήλων

Έντονη αντιπαράθεση έχει προκαλέσει το θέμα της πρόσληψης έντεκα εποχικών υπαλλήλων για τις έκτακτες ανάγκες του Δήμου Τροιζηνίας - Μεθάνων. 
 
Μετά την ανάρτηση της αντιδημάρχου Μαρίας Μέλλου, οι σύμβουλοι της μειοψηφίας, συνυπέγραψαν την ακόλουθη δήλωση για το θέμα, η οποία αναρτήθηκε από τον επικεφαλή της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Γιώργο Κεραμίδα: 
 
 
"Συνδημότισσες και Συνδημότες,
Οφείλουμε ηθικά, να απαντήσουμε σε όσα κατηγορούμαστε από την απερχόμενη Δημοτική Αρχή, σχετικά με την πρόσληψη έντεκα (11) εποχικών υπαλλήλων για τις έκτακτες ανάγκες του Δήμου μας. Το σύντομο ιστορικό για όσους δεν το γνωρίζουν έχει ως εξής:
- Ο Δήμος επλήγη από τη θεομηνία Daniel. Ευτυχώς δεν αντιμετωπίσαμε τα προβλήματα που ακόμη βλέπουμε στη Θεσσαλία, όχι γιατί ήμαστε έτοιμοι, αλλά γιατί ήμαστε τυχεροί και δε δεχτήκαμε τέτοια ύψη βροχής.
- Στις 7/9/2023 ο Δήμος μας κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τον Γενικό Γραμμάτια Πολιτικής Προστασίας.
- Στις 11/9/2023 συγκαλέστηκε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, δια τηλεφώνου, ώστε να ληφθεί απόφαση σχετικά με την πρόσληψη έντεκα (11) υπαλλήλων για έξι (6) μήνες, δηλαδή έως 6/3/2024. Η απόφαση της πλειοψηφίας ήταν θετική, δηλαδή να προβεί ο Δήμος στην πρόσληψη των έντεκα (11) υπαλλήλων. Προφανώς, τη συγκεκριμένη απόφαση οι υπογράφοντες την καταψηφίσαμε και κατηγορούμαστε για αυτό.
- Στις 11/9/2023 (την ίδια ημέρα) στις 14:33 η προκήρυξη της πρόσληψης αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ και κοινοποιήθηκε στον πίνακα ανακοινώσεων του Δήμου.
- Στις 12/9/2023 στις 16:00 έληξε η ημερομηνία αποδοχής των αιτήσεων ενδιαφέροντος, δηλαδή η προκήρυξη διήρκησε 9,5 ώρες.
- Στις 12/9/2023 ο κος Δήμαρχος μας ανακοινώνει μέσω της επίσημης σελίδας του Δήμου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης του Δημοτικού Κοιμητηρίου Μεγαλοχωρίου. Συνεπώς, αφού καλύπτει ο Δήμος τις ανάγκες του με ίδια μέσα, ποιος ο λόγος της έκτακτης και βιαστικής λήψης απόφασης;
Τα υπόλοιπα είναι ιστορία.
Γιατί καταψηφίσαμε την απόφαση σχετικά με την πρόσληψη;
1. Το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο της Πολιτικής Προστασίας (Σ.Τ.Ο.Π.Π.) δε συγκαλέστηκε ποτέ.
2. Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν ενημερώθηκε ποτέ για το μέγεθος, την τοποθεσία και την εκτίμηση αποκατάστασης των ζημιών. Προφανώς, ούτε οι ίδιοι δεν το ήξεραν.
3. Δεν έγινε καμία θεσμική ενέργεια από τη Δημοτική Αρχή για απαίτηση άμεσης χρηματοδότησης για την αποκατάσταση των ζημιών, όπως είχε γίνει παλαιότερα (2018) σε αντίστοιχη περίπτωση.
Οι χειρουργικές κινήσεις της πλειοψηφίας, αμέσως μετά τη λήψη απόφασης, απλά επιβεβαίωσαν τη συνείδησή μας, πως πράξαμε σωστά.
Μέχρι σήμερα δεν έχουμε τη παραμικρή ενημέρωση για την έκταση των ζημιών και τα σημεία.
Ο σκοπός της ενέργειας της πλειοψηφίας προφανής.
Σήμερα, κατηγορούμαστε γιατί υπερασπιστήκαμε τα συμφέροντα των συνδημοτών μας.
Όσοι αναπτύσσουν πρακτικές οξύτητας, πόλωσης και φανατισμού θα μας βρουν απέναντι τους.
Η πλειοψηφία να έχει πάντα στο μυαλό της την αρχή της ετερογονίας των σκοπών, δηλαδή όπως λέει ο λαός μας “πάνε για μαλλί και θα φύγουν κουρεμένοι”…
Οι υπογράφοντες Δημοτικοί Σύμβουλοι
Κεραμίδας Γεώργιος
Καρνέζης Σπυρίδων
Παντελής Βασίλειος
Γαλουντζή Σαμπάνη Χρυσούλα
Σούχλα Στυλιανή"
 
 
Νέα απάντηση από τον Κώστα Λίτσα
 
Μετά την ανάρτηση των δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας, ο Αντιδήμαρχος Κώστας Λίτσας, εξέδωσε νέα ανακοίνωση για το θέμα: 
 
"Πόση ακόμα ανευθυνότητα....
Για μια ακόμα φορά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου προσπαθούν να δικαιολογήσουν την απόφασή τους να καταψηφίσουν το αίτημα της Δημοτικής Αρχής για την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού λόγω των γενικευμένων ζημιών που υπέστη ο Δήμος μας λόγω της κακοκαιρίας DANIEL. Για να δικαιολογήσουν την άποψη τους και να καλύψουν την μικροπολιτική αντιμετώπιση του θέματος, επικαλούνται το γεγονός ότι ο Δήμος ξεκίνησε την αποκατάσταση των ζημιών που είχε υποστεί το κοιμητήριο Μεγαλοχωρίου με ιδία μέσα συνεπώς δεν ήταν αναγκαία η πρόσληψη του προσωπικού.
Σωστά ο Δήμαρχος έπραξε λειτουργώντας άμεσα για την αποκατάσταση των ζημιών σεβόμενος την μνήμη των νεκρών που είχαν ενταφιαστεί εκεί και τους συγγενείς αυτών.
Δυστυχώς όμως η καταστροφή του κοιμητηρίου στο Μεγαλοχώρι δεν είναι η μοναδική ζημιά που έχει υποστεί ο Δήμος. Αγροτικοί δρόμοι κατεστραμμένοι που εμποδίζουν τους αγρότες να επισκεφτούν τις περιουσίες τους, δημοτικό οδικό δίκτυο με σημαντικές φθορές, αντλίες ύδρευσης και πίνακες εκτός λειτουργίας, δημοτικά κτίρια που πλημμύρισαν, παραλίες καλυμμένες με φερτά υλικά, ποτάμια στην Τακτικούπολη που είχαν υπερχειλίσει και είχαν παρασύρει περιουσίες στο διάβα τους, σπίτια πλημμυρισμένα...
Όλα τα παραπάνω ήταν ζημιές που προκαλούνταν μπροστά στα μάτια μας. Την ώρα της κρίσης είμασταν στην πρώτη γραμμή των γεγονότων. Δήμαρχος, Αντιδήμαρχοι, σώματα ασφαλείας, μηχανήματα έργου του Δήμου, της Περιφέρειας και ιδιωτών, εθελοντές πολίτες.
Συνεργαζόμασταν για να λύσουμε προβλήματα, να σώσουμε περιουσίες, να απεγκλωβίσουμε πολίτες, να προστατέψουμε τους Δημότες να μην εκτεθούν σε κίνδυνο. Μετά από αίτημα του Δήμου απεστάλη μήνυμα στο 112 για μείωση των μετακινήσεων.
Όλοι οι ανωτέρω είναι μέλη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας. Τί περιμένατε κύριοι της αντιπολίτευσης; Να σας καλέσει ο Δήμαρχος να συνεδριάσουμε την ώρα της εκδήλωσης των φαινομένων; Εσείς πού βρισκόσασταν; Δεν σας είδαμε πουθενά την ώρα της κρίσης.
Ερχόσαστε λοιπόν 10 μέρες μετά να μας κουνήσετε το δάκτυλο ότι δεν τηρήσαμε τις διαδικασίες για την ενημέρωσή σας. Εσείς ρωτήσατε κάποιον αρμόδιο;
Στις 6 Σεπτεμβρίου με έγγραφο του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας ο Δήμος αιτήθηκε να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Μετά από επικοινωνίες με τους υπευθύνους πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, μετά την αποστολή οπτικού υλικού φωτογραφίες, Video των ζημιών που είχαν προκληθεί, μετεωρολογικών δεδομένων, αναφορών από τους εμπλεκόμενους φορείς, ο Δήμος στις 7 Σεπτεμβρίου κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Μας κατηγορούν μέλη της αντιπολίτευσης ότι ο Δήμος δεν έχει ζητήσει χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των ζημιών. Μα εσείς λέτε ότι δεν υπάρχουν ζημιές και για αυτό καταψηφίσατε την πρόσληψη προσωπικού. Γνωρίζετε κύριοι της αντιπολίτευσης ποια διαδικασία ακολουθείτε για την χρηματοδότηση για ζημιές από φυσικές καταστροφές; Με τί στοιχεία ζητάς χρηματοδότηση; Υπολογίζεις με το μάτι και ζυγίζεις τα κονδύλια με την παλάτζα;
Κυρίες και κύριοι της αντιπολίτευσης χρειάζονται εκθέσεις αυτοψίας από αρμόδιους Μηχανικούς, σύνταξη ενδεικτικών προϋπολογισμών ανά κατηγορία έργου, καθώς και σύνταξη Τεχνικών Δελτίων, διαφορετικών κάθε φορά ανάλογα με τον φορέα από τον οποίο ζητάς χρηματοδότηση.
Μάθετε λοιπόν ότι οι αυτοψίες έχουν ήδη γίνει , οι εκθέσεις αυτοψίας έχουν συνταχθεί όπως επίσης και οι ενδεικτικοί Προϋπολογισμοί των απαιτούμενων έργων. Συντάσσονται τα τεχνικά δελτία και αποστέλλονται στην κεντρική κυβέρνηση.
Να σας θυμίσουμε ότι κατά την κακοκαιρία Ζορμπάς τον Σεπτέμβριο του 2018 ο τότε Δήμαρχος απέστειλε αίτημα χρηματοδότησης προς τα συναρμόδια Υπουργεία στις 10 Οκτωβρίου, δώδεκα μέρες μετά την εκδήλωση των ζημιών ζητώντας 900.000,00€ τα οποία εγκρίθηκαν μήνες αργότερα ενώ οι σχετικές μελέτες συντάχθηκαν την Άνοιξη του 2019.
Αν νομίζετε ότι οι χρηματοδότησεις υπογράφονται με ένα τηλέφωνο στον υπουργό, κοιμάστε τον ύπνο του δικαίου. Ρωτήστε τον. Αυτός ξέρει. Ίσως μάθετε κάτι, γιατί τέσσερα χρόνια δεν καταλάβατε πώς γίνονται οι εντάξεις έργων σε χρηματοδοτικά προγράμματα. Πόσα χρήματα εξασφαλίσατε για τον Δήμο όταν είχατε την δυνατότητα να το πράξετε; Οι ιδέες είναι ωραίες, αρκεί να μπορείς να τις υλοποιήσεις. Μείνατε μόνο στις ιδέες και αυτές θα σας μείνουν. Γιατί πλέον οι πολίτες ξέρουν. Βλέπουν ποιον έχουν δίπλα τους την ώρα της κρίσης. Ποιόν έχουν δίπλα τους την δύσκολη στιγμή.
Ο Αντιδήμαρχος
Ύδρευσης & Τεχνικών Έργων
Κων/νος Γ. Λίτσας"

Διαβάστε επίσης

Ο Σάββας Αθανασίου για τα δρομολόγια των συμβατικών πλοίων προς Μέθανα και ΠόροΤΡΟΙΖΗΝΑ

Ενημέρωση σχετικά με τις ενέργειες και τις παρεμβάσεις του για την συνέχιση των δρομολογίων των συμβατικών πλοίων προς τα Μέθανα και τον Πόρο, ανάρτησε ο υποψήφιος περιφερειακός σύ...

Δήμος Τροιζηνίας - Μεθάνων: Ξεκινούν οι εργασίες στην αγροτική οδό Καλλονής - Χώριζας ΤΡΟΙΖΗΝΑ

Σύμφωνα με ενημέρωση του Δήμου Τροιζηνίας - Μεθάνων, μετά την εξασφάλιση της χρηματοδότησης που εγκρίθηκε από το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Τροφίμων του έργου με τίτλο: «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΥΦ...

Αισιόδοξες οι πρώτες εκτιμήσεις για τον χρόνο αποκατάστασης του δρόμου Καλλονής - Επιδαύρου ΤΡΟΙΖΗΝΑ

Αισιόδοξες είναι οι εκτιμήσεις της Π.Ε. Νήσων, ως προς το χρόνο της αποκατάστασης της οδού Δρυόπης - Επιδαύρου, που επλήγη από την κακοκαιρία Daniel και παραμένει κλειστή τις τελευ...

Δημόσιος Ηλεκτρονικός Πλειοδοτικός Διαγωνισμός για το «Πρώην ΚΛΑΠ (Κέντρο Λουτροθεραπείας Αναπήρων Πολέμου) Μεθάνων»ΤΡΟΙΖΗΝΑ

Σύμφωνα με ενημέρωση του Δήμου Τροιζηνίας - Μεθάνων, έχει προκυρηχθεί Δημόσιος Ηλεκτρονικός Πλειοδοτικός Διαγωνισμός για το «Πρώην ΚΛΑΠ (Κέντρο Λουτροθεραπείας Αναπήρων Πολέμου) Με...

Τροιζηνία - Μέθανα: Απαντήσεις της αντιδημάρχου Μ. Μέλλου για το θέμα των προσλήψεων εκτάκτου προσωπικού από τον δήμο ΤΡΟΙΖΗΝΑ

Με μια μακροσκελή ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, η αντιδήμαρχος Τροιζηνίας - Μεθάνων Μαρία Μέλλου, απαντά σε όσα γράφτηκαν στα social media για το θέμα της πρ...

Σάββας Αθανασίου: Ο δρόμος Δρυόπης - Π. Επιδαύρου θα παραμείνει  κλειστός για ... άγνωστο χρονικό διάστημα!ΤΡΟΙΖΗΝΑ

Σύμφωνα με ενημέρωση που μετέφερε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νήσων Σάββας Αθανασίου, σχετικά με την επίσκεψη του κλιμακίου που επισκέφθηκε για αυτοψία στο δρόμο Δρυόπης - Παλαιάς Επ...