ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νέες μεγάλες κατολισθήσεις στο δρόμο Δρυόπης - Επιδαύρου μετά τη σημερινή κακοκαιρία (φωτό)

Νέες σοβαρές κατολισθήσεις προκάλεσε στον δρόμο Δρυόπης - Επιδαύρου, η σημερινή κακοκαιρία. Η παραπάνω φωτογραφία είναι από τις σημερινές κατολισθήσεις. 


Να σημειώσουμε πως η κυκλοφορία στο δρόμο Δρυόπης - Επιδαύρου, έχει απαγορευτεί από τις 6 Σεπτεμβρίου, μετά τις σοβαρές κατολισθήσεις και καθιζήσεις που υπέστη το οδόστρωμα από την κακοκαιρία Daniel που έπληξε με σφοδρότητα την Τροιζηνία. 
Όπως πληροφορούμαστε υπάρχουν οδηγοί που παρακάμπτουν τα απαγορευτικά εμπόδια της αστυνομίας και διέρχονται παρανόμως από τον δρόμο. Μετά και το σημερινό περιστατικό, είναι σημαντικό να αντιληφθούν κάποιοι οδηγοί πως η κατάσταση είναι κρίσιμη και κινδυνεύει η ζωή τους. 


Τι συμβαίνει με την αποκατάσταση του δρόμου


Η απαγόρευση κυκλοφορίας στο δρόμο Δρυόπης - Επιδαύρου, έχει προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στην προσβασιμότητα της Τροιζηνίας και του Πόρου, καθώς οι οδηγοί ταλαιπωρούνται καθημερινά καθώς ακολουθούν την παλαιά οδό της επαρχιακής οδού Γαλατά – Δρυόπης - Άνω Φαναρίου -Αγίας Ελένης – Επιδαύρου. Μέχρι σήμερα, δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση από την Περιφέρεια Αττικής, ενώ στις 25 Οκτωβρίου το θέμα της αποκατάστασης του δρόμου Δρυόπης - Επιδαύρου συζητήθηκε εκτός ημερησίας διάταξης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής δίχως ωστόσο να παρθεί κάποια απόφαση. Με ανάρτηση του ο κ. Σάββας Αθανασίου είχε ενημερώσει για τις ενέργειες και την εξέλιξη της συζήτησης. 


Ακολουθεί η ενημέρωση του κ. Αθανασίου στις 26/10: 


1. Πήραμε την πρωτοβουλία να απαιτήσουμε από τους αρμόδιους την επίσπευση της αποκατάστασης του δρόμου Δρυόπης - Επιδαύρου. Ασκήσαμε πολύπλευρη πίεση και συμφωνήσαμε να παραστούμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο που έγινε χθες το μεσημέρι στην Αθήνα.
2. Ζητήσαμε από τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, Γιώργο Δημόπουλο, να συζητηθεί το θέμα του δρόμου, εκτός ημερησίας διάταξης. Διαπιστώσαμε ότι δεν είχε εισαχθεί η σχετική επιστολή μας προς την Αντιπεριφέρεια για συζήτηση, ούτε υπήρχε εισήγηση για την ψήφιση σχετικής πίστωσης.Κοινοποιήσαμε στον πρόεδρο, την επιστολή μας και μετά από παραινέσεις μας, τελικά βρέθηκε ο τρόπος να συζητηθεί, αναλαμβάνοντας να το θέσει ο περιφερειακός σύμβουλος Τάκης Χατζηπέρος το θέμα προς συζήτηση.
Για τη συζήτηση του θέματος συμφώνησαν όλες οι παρατάξεις, οι οποίες κατανόησαν το πρόβλημα.
Για τον χειρισμό της υπόθεσης ευχαριστούμε τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, Γιώργο Δημόπουλο.
3. Θέσαμε το θέμα της επίσπευσης της αποκατάστασης του δρόμου. Δρυόπης - Επιδαύρου και ζητήσαμε στο επόμενο συμβούλιο να υπάρξει πρόβλεψη μεταφοράς χρημάτων σε κωδικό του προυπολογισμού της Περιφέρειας και ψήφιση της πίστωσης. Αναφέραμε την επικινδυνότητα του παλαιού δρόμου και την ταλαιπωρία που υφιστάμεθα από τις 5 Σεπτεμβρίου και τις επιπτώσεις στην τοπική οικονομία.
4. Από την Αντιπεριφέρεια Νήσων δεν υπήρξε καμία ενημέρωση προς το Περιφερειακό Συμβούλιο. Η μόνη εισήγηση που έχει γίνει, ήταν η απαγόρευση της κυκλοφορίας στο προηγούμενο συμβούλιο.
5. Υπενθυμίζεται ότι υπάρχουν δύο αρχικές μελέτες που απαιτούν την εκταμίευση 4,7 εκατ. ευρώ και 1,3 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση των 22 επικίνδυνων σημείων.
6. Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης δεν παρέστη στο συμβούλιο, ωστόσο με την "μεσολάβηση" του περιφερειακού συμβούλου, της "Οικολογικής Συμμαχίας", Γιώργου Δημητρίου, του μεταφέραμε την έκκληση των κατοίκων της περιοχής της Τροιζηνίας, των Μεθάνων και του Πόρου για την άμεση έναρξη των εργασιών για την αποκατάσταση των ζημιών και να δοθεί το ταχύτερο δυνατό στην κυκλοφορία.

Διαβάστε επίσης

Τροιζηνία: Ξεκινάει το έργο της αναβάθμισης εξοπλισμού των παιδικών χαρών Γαλατά και Λουτρόπολης Μεθάνων ΤΡΟΙΖΗΝΑ

Όπως ανακοινώθηκε, ο Δήμος Τροιζηνίας - Μεθάνων προχώρησε στις 4/10/2023 σε υπογραφή σύμβασης με την ανάδοχη εταιρεία για το έργο «Προμήθεια εξοπλισμού παιδικών χαρών Γαλατά και Λο...

«Από τα κύματα της Τασμανίας  στις ακτές των Μεθάνων»: Προβολή ντοκιμαντέρ μικρού μήκους στο Πολιτιστικό Κέντρο Μεθάνων ΤΡΟΙΖΗΝΑ

Στις 10 Νοεμβρίου, στις 8:00 μμ, σας προσκαλούμε όλους και όλες στο Πολιτιστικό Κέντρο Μεθάνων για την προβολή των δύο πρωτοποριακών ντοκιμαντέρ « The   Heart   of   the   Island »...

Τροιζηνία: Ενημέρωση του Σ. Αθανασίου για την συζήτηση στο Π.Σ. Αττικής σχετικά με τον δρόμο Δρυόπης - ΕπιδαύρουΤΡΟΙΖΗΝΑ

To θέμα της αποκατάστασης του δρόμου Δρυόπης - Επιδαύρου συζητήθηκε εκτός ημερησίας διάταξης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής δίχως ωστόσο να παρθεί κάποια απόφαση. Με ανάρτηση τ...

Τροιζηνία - Μέθανα: Δήλωση του Σωτήρη Σούχλα για το εκλογικό αποτέλεσμα ΤΡΟΙΖΗΝΑ

Ο απερχόμενος Δήμαρχος Τροιζηνίας - Μεθάνων Σωτήρης Σούχλας έκανε την ακόλουθη δήλωση αναφορικά με το αποτέλεσμα της 8ης Οκτωβρίου:      Φίλες και φίλοι, η στιγμή που η κάλπη κλείν...