ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το Γίδι των Μεθάνων - Ένας μοναδικός αγώνας βουνού στη γη των ηφαιστείων

Ο Σύλλογος ΑΡΣΙΝΟΗ και το www.volcanotrails.gr, με την υποστήριξη του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων, φορέων και κατοίκων διοργανώνουν δύο αγώνες ορεινού τρεξίματος την Κυριακή 19/11 διαφορετικού βαθμού δυσκολίας, στο μοναδικό ηφαιστειακό περιβάλλον των Μεθάνων καθώς και έναν παιδικό αγώνα δρόμου το Σάββατο 18/11.

Οι δυο αγώνες βουνού αγκαλιάζουν όλη την νησίζουσα χερσόνησο των Μεθάνων μέσα από παλιά μονοπάτια με πυκνή βλάστηση, εντυπωσιακούς γεωλογικούς σχηματισμούς και παραδοσιακούς οικισμούς προσφέροντας στους δρομείς μαγευτικές εικόνες του Σαρωνικού.

  • Αγώνας βουνού  24 χιλιομέτρων – Παυσανίας

Πληροφορίες Αγώνα

Ημερομηνία διεξαγωγής αγώνα: 19/11/2023

Τόπος διεξαγωγής: Μέθανα Τροιζηνίας

Εκκίνηση: Λιμάνι Μεθάνων

Τερματισμός: Λιμανάκι Βαθύ

Θετική υψομετρική διαδρομής: 1.385 μέτρα

Σήμανση Διαδρομής: Κόκκινο

Ώρα εκκίνησης : 9:00 π.μ.

Σταθμοί ανεφοδιασμού για τον αγώνα 24 χλμ.

  • Αγώνας βουνού  12 χιλιομέτρων – Αρσινόη

Πληροφορίες Αγώνα

Ημερομηνία αγώνα: 19/11/2023

Τόπος διεξαγωγής: Μέθανα Τροιζηνίας

Εκκίνηση: Λιμάνι Μεθάνων

Τερματισμός: Λιμανάκι Βαθύ

Θετική υψομετρική διαδρομής: 750 μέτρα

Σήμανση Διαδρομής: Μπλέ

Ώρα εκκίνησης: 9:15 π.μ.

 

Σταθμοί ανεφοδιασμού για τον αγώνα 12 χλμ.

Παιδικός αγώνας δρόμου 3 χιλιομέτρων

Ημερομηνία αγώνα: 18/11/2023

Τόπος διεξαγωγής: Μέθανα Τροιζηνίας

Εκκίνηση: Λιμάνι Μεθάνων

Τερματισμός: Λιμάνι Μεθάνων

Ώρα εκκίνησης: 17:00

Παροχές τερματισμού: κρουασάν ,νερό

Χάραξη και εποπτεία διαδρομών: Ηλίας Ρίζος

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Την ηλεκτρονική χρονομέτρηση θα αναλάβει η εταιρεία Chronolog με το πιστοποιημένο σύστημα χρονομέτρησής που προσφέρει οnline και live μετάδοση των αποτελεσμάτων σε πραγματικό χρόνο και αποστολή του αποτελέσματος ατομικά σε κάθε αθλητή αυτοματοποιημένα στο e-mail του, μετά τον τερματισμό.

Θα υπάρχει ένας ενδιάμεσος σταθμός χρονομέτρησης των αθλητών σε κάθε διαδρομή.

Οι διαδρομές δεν είναι κυκλικές και για αυτό η διοργάνωση θα μεριμνήσει για την μεταφορά των αθλητών από τον τερματισμό στο σημείο εκκίνησης καθώς και για τη μεταφορά των προσωπικών τους αντικειμένων που θα πρέπει να έχουν τοποθετηθεί στην τσάντα του αγώνα με εμφανή τον προσωπικό αριθμό συμμετοχής. Οι αθλήτριες/τες θα ενημερωθούν αναλυτικά για τη διαδικασία αυτή πριν το αγώνα μέσω e-mail.

Δικαίωμα συμμετοχής στους δυο αγώνες βουνού έχουν γυναίκες και άνδρες, που έχουν συμπληρώσει το δέκατο όγδοο (18) έτος της ηλικίας τους. Ο κάθε συμμετέχων αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη του απαραίτητου ιατρικού ελέγχου, πριν τον αγώνα και υποχρεούται να συμπληρώσει τη σχετική υπεύθυνη δήλωση κατά τη διάρκεια της ηλεκτρονικής εγγραφής.

Μετά τον τελευταίο δρομέα θα ακολουθεί έμπειρος συνοδός (σκούπα) έχοντας μαζί του υγρά και φαρμακευτικό υλικό.

Οι δηλώσεις και οι πληρωμές θα γίνονται δεκτές έως και Δευτέρα 13/11/2023

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ – ΠΑΡΟΧΕΣ

Για τον αγώνα των 24 χλμ, το κόστος συμμετοχής είναι 21€ ανά αθλήτρια/ή, και περιλαμβάνει:

  • Ηλεκτρονική χρονομέτρηση από την εταιρία CHRONOLOG
  • Τροφοδοσία σε έξι (6) σταθμούς
  • Μετάλλιο για όλους τους συμμετέχοντες που θα τερματίσουν στον προβλεπόμενο χρόνο
  • Μπαφ με το σήμα του αγώνα της εταιρείας POLO

Για τον αγώνα των 12 χλμ, το κόστος συμμετοχής είναι 13€ ανά αθλήτρια/ή και περιλαμβάνει:

  • Ηλεκτρονική χρονομέτρηση από την εταιρία CHRONOLOG
  • Τροφοδοσία σε τρεις (3) σταθμούς
  • Μετάλλιο για όλους τους συμμετέχοντες που θα τερματίσουν

Για τον παιδικό αγώνα 3 χλμ. δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής και στον τερματισμό θα υπάρχουν κρουασάν και νερά για τους μικρούς δρομείς.

Κάθε αθλητής μπορεί να επιλέξει να λάβει αθλητικό τεχνικό σορτς της εταιρείας VAAT, microcell-dryfit 100%  Polyester 140 γρ. με το σήμα της διοργάνωσης με επιπλέον χρέωση 8 €.

 

ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Οι απονομές των νικητών θα γίνουν στις 12:30 στο χώρο τερματισμού.

ΕΠΑΘΛΑ

Θα δοθούν μετάλλια σε όλους τους αθλητές.

Θα δοθούν κύπελλα στους τρεις πρώτους άνδρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες της γενικής κατηγορίας τα οποία θα συνοδεύονται από δώρα των χορηγών και αντίστοιχα στους πρώτους άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικιακής κατηγορίας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΠΑΘΛΩΝ

Προϋπόθεση για να γίνει ηλικιακή κατηγορία είναι η συμμετοχή τουλάχιστον τριών αθλητών/αθλητριών.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η παραλαβή των αριθμών συμμετοχής θα γίνεται στη γραμματεία του αγώνα στο πολιτιστικό κέντρο των Μεθάνων https://goo.gl/maps/KcpB11nrELownxPp6 ) 25ης Μαρτίου 103, Λουτρόπολη Μεθάνων.

  • Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 16:00-20:00
  • Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 6:30-08:30.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ηλίας Ρίζος:              6936950504

Καρακίζος Φώτης:  6948064608

https://www.volcanotrails.gr/togidi

Email: methana.experience@gmail.com

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

ΓΕΝΙΚΑ

Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να σεβαστούν στο ακέραιο τους κανονισμούς που περιγράφονται παρακάτω. Είναι επίσης υποχρεωμένοι να υπακούσουν στις υποδείξεις των υπευθύνων του αγώνα. Η μη συμμόρφωση με τους κανονισμούς ή τις υποδείξεις επισύρει την ποινή του αποκλεισμού. Οι κριτές του αγώνα όταν αντιληφθούν παραβάσεις των κανονισμών, τις καταγράφουν και ενημερώνουν τους παραβάτες. Κάθε άλλο εξουσιοδοτημένο πρόσωπο από τη διοργάνωση έχει τη δυνατότητα να καταγράψει επίσης όποια παράβαση υποπέσει στην αντίληψή του και να την υποβάλει προς εξέταση στην Επιτροπή Αγώνα.

ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ

Ο αγώνας των 24χλμ κλείνει στις 14:00 δηλαδή 5 ώρες μετά την εκκίνηση

Ο αγώνας των 12χλμ κλείνει στις 13:15 δηλαδή 4 ώρες μετά την εκκίνηση

Θα υπάρχει ένα ενδιάμεσο σημείο-όριο χρονικού αποκλεισμού στον αγώνα των 24χλμ. Το σημείο αποκλεισμού ορίστηκε για την ασφάλεια των ίδιων των αθλητών και για την εύρυθμη διεξαγωγή του αγώνα. Όσοι αθλητές δεν καταφέρουν να περάσουν από αυτό το σημείο στον χρόνο που αναφέρεται, θεωρούνται άκυροι και μπορούν να συνεχίσουν τον αγώνα μόνο με δική τους ευθύνη και αφού παραδώσουν τον αριθμό τους στους κριτές του σταθμού.

Ο χρόνος αποκλεισμού βρίσκεται στην θέση Παλαιά Λουτρά 15,6 χλμ (σταθμός 4) στις 3 ώρες, δηλαδή 12:00.

Το όριο αποκλεισμού είναι κοινό για όλες τις κατηγορίες των αθλητών, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας.

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΘΛΗΤΗ

Κάθε αθλητής φέρει τον αριθμό αγώνα (bib) πάνω του, τον οποίο και είναι υποχρεωμένος να έχει πάνω σε εμφανές σημείο στην εμπρόσθια όψη της μπλούζας του. Ο αριθμός πρέπει να παραμείνει σε όλη τη διάρκεια του αγώνα χωρίς να διπλωθεί, αποκρύβοντας έτσι οποιοδήποτε στοιχείο αναγράφεται πάνω στον αριθμό (χορηγοί, λογότυπα κλπ). Ουσιαστική αλλοίωση του αριθμού, η οποία ενδέχεται να προκαλέσει σύγχυση στους υπεύθυνους καταγραφής των σταθμών τιμωρείται με αποκλεισμό.

ΣΗΜΑΝΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Η σήμανση της διαδρομής που τοποθετείται από τη Διοργάνωση, είναι προσωρινή, με στόχο την εξυπηρέτηση των αθλητών και μετά τον αγώνα θα αφαιρεθεί.

ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ

Απαγορεύεται αυστηρά η απόρριψη κάθε είδους αντικειμένων κατά μήκος της διαδρομής, όπως πλαστικά μπουκάλια ή οποιοδήποτε άλλο υλικό συσκευασίας στερεάς ή υγρής μορφής τροφής που καταναλώνουν οι αθλητές στη διάρκεια του αγώνα. Σε κάθε σταθμό τροφοδοσίας υπάρχει ειδικός πλαστικός κάδος απορριμμάτων. Όλοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να ρίχνουν απορρίμματα μέσα στον κάδο. Απόρριψη υλικών συσκευασίας ή άλλων μη οργανικών απορριμμάτων σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής πέρα από τα προκαθορισμένα, επισύρει ποινή αποκλεισμού.

ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ

Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να κινούνται στο μονοπάτι χωρίς να σχηματίζουν ομάδες που εκτείνονται σε πλάτος, εμποδίζοντας έτσι τους αθλητές που θα ήθελαν να προσπεράσουν. Όταν κάποιος αθλητής ειδοποιείται ότι πρέπει να κάνει στην άκρη για να προσπεραστεί, θα πρέπει να παραμείνει στην ανηφορική (εσωτερική) πλευρά της πλαγιάς.

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Δεν προβλέπεται υποχρεωτικός εξοπλισμός για τους αθλητές αλλά θεωρείται απαραίτητη η χρήση παπουτσιών ορεινού τρεξίματος. Συστήνεται επίσης να έχουν αδιάβροχο ή αντιανεμικό.

ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Η συντόμευση (κόψιμο) της διαδρομής απαγορεύεται και τιμωρείται με αποκλεισμό.

ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ

Οι Σταθμοί Τροφοδοσίας είναι ταυτόχρονα και Σημεία Ελέγχου. Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να έχουν σε εμφανές σημείο τον αριθμό τους, ώστε να τους καταγράφουν οι κριτές. Σε περίπτωση που κάποιος αθλητής φορά αντιανεμικό μπουφάν, θα πρέπει φτάνοντας στο Σταθμό Ελέγχου να φροντίσει να επιδείξει τον αριθμό του. Άρνηση επίδειξης του αριθμού σημαίνει αποκλεισμό. Όποιος αθλητής δεν περάσει από έναν σταθμό Ελέγχου θεωρείται άκυρος.

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

Ενστάσεις για οποιοδήποτε λόγο γίνονται μόνο από τον ίδιο τον αθλητή, το αργότερο 30 λεπτά μετά τον τερματισμό του. Η απόφαση της επιτροπής ενστάσεων, που απαρτίζεται από τον Διευθυντή Αγώνα, τα μέλη της Τεχνικής Επιτροπής και τους υπεύθυνους σταθμάρχες στη ζώνη ευθύνης των οποίων καταγράφηκε το συμβάν, εκδίδεται το αργότερο μέχρι την ώρα των απονομών και είναι τελεσίδικη.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Η διοργάνωση αναλαμβάνει να επιτηρήσει τη διαδρομή του αγώνα με εξειδικευμένα στελέχη σε θέματα ασφαλείας, διάσωσης και παροχής ιατρικής βοήθειας στους αθλητές που θα βρεθούν σε ανάγκη. Σε περιπτώσεις όπου το προσωπικό ασφάλειας και οι κριτές υποδείξουν στους αθλητές ότι πρέπει να αλλάξουν κατεύθυνση για λόγους ασφάλειας, οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να υπακούσουν. Άρνηση συμμόρφωσης σημαίνει αποκλεισμό.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ / ΑΝΑΒΟΛΗ

Αν παραστεί ανάγκη (εξαιρετικά επικίνδυνες καιρικές συνθήκες), οι Διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να τροποποιήσουν τη διαδρομή ή και να αναβάλλουν για μικρό χρονικό διάστημα την εκκίνηση, προκειμένου να μη θέσουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Τα επίσημα (οριστικά) αποτελέσματα του αγώνα δημοσιοποιούνται αρκετές ημέρες μετά τον αγώνα, προκειμένου να γίνει η διασταύρωση των στοιχείων και ο απαραίτητος έλεγχος.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ

Ο Σύλλογος Αρσινόη και οι διοργανωτές του αγώνα δεν ευθύνονται για το θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων, οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής, δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που υπάρχουν στο ορεινό περιβάλλον και βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν, έχουν δε πρόσφατα εξεταστεί από γιατρό γι’ αυτό το θέμα. Οι ίδιοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να προβαίνουν τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο, ώστε να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους. Ο Σύλλογος Αρσινόη και οι διοργανωτές του αγώνα αποποιούνται κάθε ευθύνη σχετικά με τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών, οι οποίοι θα πρέπει να συμπεριφερθούν υπεύθυνα σε σημεία της διαδρομής όπου ο κίνδυνος πτώσης με δυσάρεστα ή μοιραία αποτελέσματα είναι αυξημένος.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης των κανονισμών διεξαγωγής του αγώνα, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση.

ΜΑΤΑΙΩΣΗ -ΑΝΑΒΟΛΗ

Σε περίπτωση ματαίωσης του αγώνα, θα επιστραφεί ακέραιο το αντίτιμο συμμετοχής εντός 30 ημερών. Σε περίπτωση αναβολής του αγώνα, δεν επιστρέφεται το κόστος συμμετοχής.

*Οι συμμετέχοντες παραχωρούν στους διοργανωτές το δικαίωμα χρήσης εικόνων στις οποίες θα εμφανίζονται οι δρομείς κατά την διάρκεια της διεξαγωγής των αγώνων, για μελλοντική χρήση προβολής και διαφήμισης της διοργάνωσης σε οποιοδήποτε μέσο επικοινωνίας.

 

Πηγή: https://www.volcanotrails.gr/prokiriksi/

 

Διαβάστε επίσης

Αισιόδοξες οι πρώτες εκτιμήσεις για τον χρόνο αποκατάστασης του δρόμου Καλλονής - Επιδαύρου ΤΡΟΙΖΗΝΑ

Αισιόδοξες είναι οι εκτιμήσεις της Π.Ε. Νήσων, ως προς το χρόνο της αποκατάστασης της οδού Δρυόπης - Επιδαύρου, που επλήγη από την κακοκαιρία Daniel και παραμένει κλειστή τις τελευ...

Δημόσιος Ηλεκτρονικός Πλειοδοτικός Διαγωνισμός για το «Πρώην ΚΛΑΠ (Κέντρο Λουτροθεραπείας Αναπήρων Πολέμου) Μεθάνων»ΤΡΟΙΖΗΝΑ

Σύμφωνα με ενημέρωση του Δήμου Τροιζηνίας - Μεθάνων, έχει προκυρηχθεί Δημόσιος Ηλεκτρονικός Πλειοδοτικός Διαγωνισμός για το «Πρώην ΚΛΑΠ (Κέντρο Λουτροθεραπείας Αναπήρων Πολέμου) Με...

Τροιζηνία: Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για την πρόσληψη 11 εποχικών υπαλλήλων ΤΡΟΙΖΗΝΑ

Έντονη αντιπαράθεση έχει προκαλέσει το θέμα της πρόσληψης έντεκα εποχικών υπαλλήλων για τις έκτακτες ανάγκες του Δήμου Τροιζηνίας - Μεθάνων.    Μετά την ανάρτηση της αντιδημάρχου Μ...

Τροιζηνία - Μέθανα: Απαντήσεις της αντιδημάρχου Μ. Μέλλου για το θέμα των προσλήψεων εκτάκτου προσωπικού από τον δήμο ΤΡΟΙΖΗΝΑ

Με μια μακροσκελή ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, η αντιδήμαρχος Τροιζηνίας - Μεθάνων Μαρία Μέλλου, απαντά σε όσα γράφτηκαν στα social media για το θέμα της πρ...

Σάββας Αθανασίου: Ο δρόμος Δρυόπης - Π. Επιδαύρου θα παραμείνει  κλειστός για ... άγνωστο χρονικό διάστημα!ΤΡΟΙΖΗΝΑ

Σύμφωνα με ενημέρωση που μετέφερε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νήσων Σάββας Αθανασίου, σχετικά με την επίσκεψη του κλιμακίου που επισκέφθηκε για αυτοψία στο δρόμο Δρυόπης - Παλαιάς Επ...

Πρωτοδικείο Πειραιά: Ανακηρύχθηκαν οι συνδυασμοί - Δείτε όλα τα ονόματα των υποψηφίων σε Πόρο και Τροιζηνία - Μέθανα ΠΟΡΟΣ

Δημοσιεύθηκαν από το Πρωτοδικείο Πειραιά οι Αποφάσεις σχετικά με την ανακήρυξη των συνδυασμών που θα συμμετάσχουν στις Δημοτικές Εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023.    Στα παρακάτω επι...

Φουρνιάδεια 2023: Η Πολιτιστική Κίνηση Τροιζήνας τίμησε τον μεγάλο δάσκαλο ΤΡΟΙΖΗΝΑ

Από την Πολιτιστική Κίνηση Τροιζήνας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με την εκδήλωση "Φουρνιάδεια 2023" στην Τροιζήνα:      "Την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023 στο Δημοτικό κ...

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Τροιζηνίας Μεθάνων συγκεντρώνει είδη για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας ΤΡΟΙΖΗΝΑ

Με απόλυτο σεβασμό προς το συνάνθρωπό μας και την αξία της ανθρώπινης ζωής ΔΕΝ μένουμε αμέτοχοι στον ανθρώπινο πόνο και παρά το γεγονός ότι εμείς οι ίδιοι ως τόπος είμαστε σε κατάσ...

Σ. Αθανασίου: Η βροχόπτωση ανέδειξε την ανυπαρξία της Περιφέρειας ΑττικήςΤΡΟΙΖΗΝΑ

Ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Νήσων Αττικής, Σάββας Ν. Αθανασίου, με τον συνδυασμό ΑΤΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον ΓΙΩΡΓΟ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗ...