ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τροιζηνία: Παραιτήθηκε από Δημοτικός Σύμβουλος ο πρ. δήμαρχος Κώστας Καραγιάννης - Διαβάστε την επιστολή του

Ο πρώην δήμαρχος Τροιζηνίας Μεθάνων Κώστας Καραγιάννης, παραιτήθηκε από Δημοτικός Σύμβουλος. Ακολουθεί η επιστολή του κ. Καραγιάννη: 

 

 

"ΠΡΟΣ: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ-ΜΕΘΑΝΩΝ (Κα Πρόεδρο του Δ.Σ.)
Γαλατάς Τροιζηνίας, Τ.Κ. 18020
ΤΗΛ. 2298042211- 2298043738
(ανάγνωση της παρούσας ενώπιον του Δ.Σ.)
ΚΟΙΝ. α) Αξιότιμον Δήμαρχο Τροιζηνίας-Μεθάνων
β) μέσα κοινωνικής δικτύωσης
ΘΕΜΑ: «Παραίτηση Δημοτικού Συμβούλου»
Κα Πρόεδρε, ενώπιον σας και ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου υποβάλλω την παραίτηση μου από την θέση του Δημοτικού Συμβούλου και ως εκ τούτου ως αρχηγός της μείζονος Αντιπολίτευσης.
Κυρίες και κύριοι,
από το 1989 υπηρετώ τον Δήμο και συμμετέχω στα κοινά (απουσιάζοντας μόνο την τετραετία 2010-2014) και ήλθε η ώρα να αποχωρήσω, δηλώνοντας δημόσια την απόφαση μου στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε για την εκλογή της νέας Προέδρου του Δ.Σ. ένας κύκλος κλείνει και ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για την ζωή μου αφιερώνοντας περισσότερο χρόνο πλέον για την οικογένεια μου, τα παιδία μου και το επάγγελμα μου. Η αποχώρηση από τα δημόσια πράγματα συνοδεύεται με παραίτηση και από την θέση του Δημοτικού Συμβούλου για το υπόλοιπο χρόνο ολοκλήρωσης της θητείας (Δεκέμβριος 2023).
Αποχωρώ με ψηλά το κεφάλι, διότι θεωρώ ότι εκπλήρωσα με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις μου, έδωσα εαυτόν για το συμφέρον και το καλό του τόπου. Έδωσα μάχες και στις περισσότερες βγήκα νικητής. Η ιστορία θα με κρίνει για όσα έπραξα.
Ευχαριστώ από καρδιάς, την οικογένεια μου, τα παιδία μου , τους συγγενείς μου , τους συνεργάτες μου, μα πάνω από όλα τους απλούς πολίτες που με στήριξαν και με ανέχθηκαν όλα αυτά τα χρόνια. Ζητώ συγνώμη εάν κάποια η κάποιον αδίκησα χωρίς να το θέλω.
Την πενταετία 2014-2019 με ποσοστό 73% εξελέγειν Δήμαρχος (το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει λάβει μέχρι σήμερα δήμαρχος στον δήμο μας) και θεωρώ ότι εκπλήρωσα με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις προς τους πολίτες και τον τόπο. Τα πεπραγμένα την πενταετία αυτή φανερώνουν του λόγου το αληθές (ίδρυση Αστυνομικού Τμήματος, ίδρυση Λιμενικού φυλακείου στον Γαλατά, κοινωνικό παντοπωλείο, μεγάλες θεσμικές αλλαγές κλπ. Και βέβαια μεγάλα τεχνικά και αναπτυξιακά έργα, προϋπολογισμού 21 εκατομμυρίων ευρώ, που μάλιστα ακόμα και σήμερα μερικά δεν έχουν ολοκληρωθεί και εκτελεστεί).
Στις εκλογές του 2019 με ποσοστό 43% ο συνδυασμό μου ηττήθηκε και δεν μου δόθηκε η δυνατότητα 2ης τετραετίας να ολοκληρώσω αυτά που είχα υποσχεθεί και δρομολογήσει. Σεβάστηκα όμως την λαϊκή ετυμηγορία και άσκησα με συνέπεια τα καθήκοντα μου από την θέση της αντιπολίτευσης..
Διοίκησα τον Δήμο με διαφάνεια, ήθος, αξιοπρέπεια , ταπεινοφροσύνη, αξιοκρατία χωρίς ρουσφέτια, με ικανότητα και αποτελεσματικότητα. Προσπάθησα να δημιουργήσω ένα δήμο που θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην κοινωνία, με οφέλη για όλη την κοινωνία, με δυνατότητα ανάπτυξης μέσω μεγάλων έργων υποδομής και αξιοποίησης όλων των φυσικών πόρων του τόπου, και της πολιτιστικής κληρονομίας. Ο δήμος ανήκει σε όλους τους πολίτες και έχουν δικαίωμα όλοι ίσων ευκαιριών. Η μικροπολιτική και τα ρουσφέτια οδηγούν τον τόπο στον μαρασμό και την μιζέρια.
Άφησα έναν δήμο σε υψηλό επίπεδο, κερδίζοντας μάλιστα πρώτες θέσεις στην χώρα που αφορούσε απορρόφηση Ευρωπαϊκών και Εθνικών κονδυλίων και διαχείριση των ανταποδοτικών τελών. Όλα αυτά που αναφέρω έχουν γραφτεί σε έγκυρα περιοδικά της αυτοδιοίκησης. Η μόνη δυνατότητα ανάπτυξης του δήμου μας, είναι η εξεύρεση πόρων (κυρίως Ευρωπαϊκών και μάλιστα από το ταμείο ανάκαμψης σήμερα) αφού δεν έχει άλλη οικονομική δυνατότητα ο δήμος μας.
Αποχωρώ όμως με μία μεγάλη πικρία αφού με κατηγόρησαν για παράβαση καθήκοντος, με ψεύτικες και συκοφαντικές κατηγορίες και βρίσκομαι σε δύο (2) δίκες (τον Νοέμβριο του 2023, μετά από διαρκής αναβολές) ενώπιον του δικαστηρίου ως κατηγορούμενος. Είμαι ο μοναδικός πρώην δήμαρχος του δήμου μας που βρίσκομαι στο εδώλιο του δικαστηρίου μετά από καταγγελία εκλιπόντων και ενεργών συνάδελφων μου αιρετών. Όλα αυτά θα απαντηθούν, η «αλήθεια» θα λάμψει.
Η παραίτησή μου από την θέση του Δημοτικού Συμβούλου είναι πολιτική και όχι προσχηματική για άλλους λόγους διότι:
• Η σημερινή δημοτική αρχή έχει την υποχρέωση να οδηγήσει ομαλά τον τόπο στις Δημοτικές εκλογές τις 08-10-2023 και οι αποφάσεις του Δ.Σ. περιορίζονται και μόνο στην καθημερινή λειτουργία του Δήμου. Μην λησμονούμε ότι στην προεκλογική περίοδο (ένα μήνα πριν τις δημοτικές εκλογές) απαγορεύεται η λήψη αποφάσεων για εκτελέσεις δημοσίων έργων, δημοπρατήσεις , αναθέσεις προμηθειών κλπ.
• Η δημοτική περίοδος μετά τις εκλογές είναι διαχειριστικού χαρακτήρα και οι πολιτικές αποφάσεις και ενέργειες ανήκουν αποκλειστικά στον νεοεκλεγέντα δήμαρχο άσχετα εάν αναλαμβάνει τυπικά την 1η Ιανουαρίου.
• Ως εκ τούτου , δεν έχει «νόημα» να συνεχίσω ως δημοτικός σύμβουλος και αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης, μετά μάλιστα και από την δημόσια τοποθέτηση και ενημέρωση των συνεργατών μου στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι μπορούν «ελεύθερα» να ακολουθήσουν εάν επιθυμούν άλλον συνδυασμό, αναφέροντας τους όμως τρείς εκφράσεις που περικλείουν πολλά: «να σέβεστε τους εαυτούς σας, την ιστορία σας , και τελευταία εμένα».
Θέλω για άλλη μια φορά να σας ευχαριστήσω δημόσια : Δήμαρχο, πρόεδρο δημοτικού συμβουλίου, αντιδημάρχους, δημοτικούς συμβούλους και εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους , όσους συμμετέχουν στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.
Με εκτίμηση"

Διαβάστε επίσης

Τροιζηνία: Ο Γιώργος Κεραμίδας υποψήφιος με τον συνδυασμό του Τάσου Μούγιου ΤΡΟΙΖΗΝΑ

Ο υποψήφιος δήμαρχος των εκλογών του 2019 και αρχηγός της ελάσσονος αντιπολίτευσης, ιατρός Γιώργος Κεραμίδας, θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον υποψήφιο δήμαρχο Τροιζην...

Μήνυμα του Σάββα Αθανασίου για την συμμετοχή του στο συνδυασμό του Γιώργου Ιωακειμίδη ΤΡΟΙΖΗΝΑ

Από τον Σάββα Αθανασίου, υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο Νήσων, με τον συνδυασμό του Γιώργου Ιωακειμίδη "Αττικός Κύκλος Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης", εκδόθηκε το ακόλουθο μήνυμα σχ...

Προφυλακίστηκε ο αλλοδαπός που συνελήφθη για κλοπές σε Τροιζηνία και Ερμιονίδα ΤΡΟΙΖΗΝΑ

Τον δρόμο για τις φυλακές παίρνει ο αλλοδαπός που συνελήφθη πριν από λίγες μέρες κατόπιν εντάλματος σύλληψης για διάπραξη σωρείας κλοπών στις περιοχές Τροιζηνίας και Ερμιονίδος. Σύ...

Δήμος Τροιζηνίας - Μεθάνων: Πρόταση για χρηματοδότηση για την αναβάθμιση των μονοπατιών του δήμου ΤΡΟΙΖΗΝΑ

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο Δήμος Τροιζηνίας - Μεθάνων υπέβαλε πρόταση για την χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης έργου ανάδειξης και αναβάθμισης μονοπατιών. Η πρόταση «Ανάδειξη, α...

Στα χέρια των αστυνομικών του Α.Τ. Τροιζήνας ο 46χρονος που φέρεται ως εγκέφαλος συμμορίας η οποία έκανε κλοπές σε Τροιζηνία και ΕρμιονίδαΤΡΟΙΖΗΝΑ

Στα κρατητήρια βρίσκεται ο 46χρονος ο οποίος φέρεται ως εγκέφαλος συμμορίας η οποία είχε διαπράξει 25 κλοπές και 13 απόπειρες σε σπίτια σε Τροιζηνία και Ερμιονίδα με λεία η οποία υ...

Η Τροιζήνα ξάνα στο προσκήνιο και η συμβολή της Πολιτιστικής Κίνησης Τροιζήνας - Ο πρόεδρος του Συλλόγου Θ. Δρίβας μιλάει στο SM ΤΡΟΙΖΗΝΑ

Η Τροίζηνα είναι το χωρίο που έχει συνδέσει το όνομα του με σημαντικές σελίδες της ελληνικής μυθολογίας, της αρχαίας ιστορίας και της μεσαιωνικής περιόδου, αλλά και με σπουδαίες πτ...

Γαλατάς: Υπέροχη βραδιά και κοσμοσυρροή στη συναυλία της Γλυκερίας και της Μελίνας Ασλανίδου ΤΡΟΙΖΗΝΑ

Με νότες, κέφι, χορό και πάρα πολύ κόσμο, γέμησε η παραλία του Γαλατά Τροιζηνίας την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, σε μια μεγάλη συναυλία με δύο εξαιρετικές ερμηνεύτριες επί σκην...