ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μια «Γυναικεία Υπόθεση» στο Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας.

Του Γιώργου Μπήτρου
 
 Η Ειρήνη Βουρλούμη, η Κατερίνα Γιάννακα, η Ελισάβετ Διονυσίου και η Κυριακή Χριστακοπούλου  είναι οι τέσσερις οικοδέσποινες της έκθεσης στην αίθουσα του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας.
Η έκθεση με τον ευρηματικό τίτλο «Γυναικεία Υπόθεση» αποτελεί την κεντρική εικαστική έκθεση που διοργανώνεται από το 10ο Φεστιβάλ Φιστικιού και θα καλύψει την περίοδο του Φεστιβάλ από την ημέρα των εγκαινίων της μέχρι την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου.
 Την Παρασκευή 7/9 το βράδυ κατά  τη διάρκεια των εγκαινίων, η προσέλευση των επισκεπτών ήταν μεγάλη. Οι τέσσερις εικαστικοί εκθέτουν στις τέσσερις γωνίες της αίθουσας και κάθε μία αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις στον επισκέπτη.
 Τα κεραμικά  της κ. Γιάννακα με τα έντονα χρώματα και η γνώριμη ζωγραφική  της εντυπωσιάζουν, όπως  και οι συνθέσεις της. Η κ. Κυριακή Χριστακοπούλου δήλωσε ότι εμπνεύστηκε  τα θέματα της από την Αιγινήτικη φύση και κυρίως από την περιοχή του Όρους και  της Χρυσολεόντισας. Η κ. Ειρήνη Βουρλούμη εκθέτει με μεγάλη ευαισθησία τις μινιατούρες και τους πίνακες της, ενώ δεν παραλείπει να κάνει και μια πολιτική παρέμβαση μέσα από τον κεντρικό μεγάλο πίνακά της με αναφορές στον πόλεμο, στην προσφυγιά και τους ηγέτες που ευθύνονται για αυτά.
Τέλος ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν  οι συνθέσεις της κ. Ελισάβετ Διονυσίου. Χρησιμοποιώντας παλιές κορνίζες τοποθετεί μέσα σε αυτές γνώριμα θρησκευτικά τάματα αλλά και σύγχρονες εκδοχές τους, θέλοντας να υπενθυμίσει τον πόνο, τη δυστυχία, την ανάγκη για λύτρωση και  ίαση. Ένα θέμα που δεν παρουσιάζεται μόνο από τη θρησκευτική του ματιά αλλά έχει κοινωνική, πολιτιστική αναφορά.
Η έκθεση θα διαρκέσει  έως τις 16 Σεπτεμβρίου και οι ώρες λειτουργίας θα είναι το πρωί 11.00-14.00 και το βράδυ 18.00-22.00.

Διαβάστε επίσης

Αυξήθηκαν κατά 50 χιλιάδες οι επιβάτες στον Αργοσαρωνικό τον Ιούλιο, σε σχέση με πέρσιΑΓΚΙΣΤΡΙ

Σημαντική άνοδος της επιβατικής κίνησης της ακτοπλοΐας, σε σχέση με πέρσι, παρατηρήθηκε στον Αργοσαρωνικό τον μήνα Ιούλιο του 2018. Συνολικά ταξίδεψαν στη γραμμή 404.359 επιβάτες, ...

Ποιές ειδικότητες στον ελληνικό τουρισμό έχουν τη μεγαλύτερη ζήτησηΑΓΚΙΣΤΡΙ

Η άνοδος του τουρισμού διαδοχικά έχει δημιουργήσει και αυξημένες ανάγκες σε υψηλόβαθμο αλλά και χαμηλόβαθμο προσωπικό ενώ η στόχευση για προσέλκυση υψηλής ποιότητας τουριστών οδηγε...

Η απληστία μερίδας ξενοδόχων θέτει σε κίνδυνο την τεράστια φετινή επιτυχία του τουρισμούΑίγινα

Έως και 70% σε σχέση με πέρσι έχουν εκτοξευτεί οι τιμές στα ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών. Την ώρα που ο τουρισμός αποδεικνύεται για άλλη μια χρονιά «χρυσός» για την ελληνική οικο...