ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ι. Περατινού - Α. Δαβουρλής, με λόγο ποιητικό στην Αιγινήτισσα

 
Στο μικρό θεατράκι στην πλατεία της Αιγινήτισσας, ένας ακόμη μικρός χώρος φιλοξενίας πολιτισμού που δημιουργήθηκε από παραθεριστές που προσφέρουν στην Αίγινα, η Ιωάννα Περατινού Καλογιάννη και ο Ανδρέας Δαβουρλής, προσκάλεσαν τους φίλους της ποίησης σε μια "Βραδιά Ποιητικού Λόγου", την Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018.
Κάτω από τους ψηλούς ευκαλύπτους, οι δυο ποιητές την νότιας Αίγινας απήγγειλαν ποιήματα από τις συλλογές τους, τα πνευματικά τους παιδιά όπως τα είπε ο Ανδρέας, "προϊόντα έμπνευσης της αέναης ενέργειας της Αίγινας, της Αίγινας της καρδιάς μας".
"Ψηλαφίζοντας τα όνειρά μας" είπε η Ιωάννα: "ένας συνδυασμός μελαγχολίας, θαυμασμού, άλλες φορές θάρρους και δύναμης, άλλες υπό μορφή παράκλησης, να αγγίξει το άγνωστο ή να μας ταξιδέψει στο γνωστό, της φαντασίας ή της πραγματικότητας".
Λόγω της καθιερωμένης Ποιητικής Βραδιάς που διοργανώνει εννέα χρόνια με επιτυχία, στην πόλη της Αίγινας, ο σύλλογος " Άγιος Λεόντιος", όπου συμμετείχαν φέτος και οι δυο ποιητές, ο Ανδρέας Δαβουρλής στην εισαγωγή του, έθεσε και απάντησε την ερώτηση: Γιατί άλλη μια βραδιά ποίησης;
"Στα δύσκολα χρόνια της κρίσης πιστεύουμε πως η τέχνη δρα ιαματικά. Ο άνθρωπος όταν οι συνθήκες στη ζωή του δυσκολεύουν θέλει να ακουμπήσει κάπου, να ονειρευτεί ξανά, να βρει διέξοδο. Χρειάζεται μια νέα πνευματική αφετηρία, ένα εφαλτήριο να συνεχίσει να αγωνίζεται, να πορεύεται με αξιοπρέπεια. Αυτό πιστεύω το δίνει απλόχερα η ποίηση. Ευελπιστούμε αυτή η βραδιά να γίνει θεσμός, μια πνευματική κυψέλη, μια απόδραση και αφορμή να αγγίζουμε το όνειρο".
Τον συντονισμό της βραδιάς και την παρουσίαση των ποιητών ανέλαβε η κ. Βάσω Χαμαλέλη-Μπούκλα. Τη μουσική επένδυση η Αρετή Πηγιαδίτη με μαντολίνο και ο Σταύρος Σώρρος με κιθάρα και τραγούδι.
Οι ποιητές ευχαρίστησαν τον Εξωραϊστικό και Πολιτιστικό Σύλλογο "Αιγινήτισσα" για την συνδιοργάνωση, το κοινό που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και όλους τους χορηγούς που πρόσφεραν στην πρώτη Βραδιά Ποιητικού Λόγου στην Αιγινήτισσα.
 

Διαβάστε επίσης

Ανεκτέλεστο δρομολόγιο του «ΦΟΙΒΟΣ» από Πόρο για Πειραιά λόγω μηχανικής βλάβηςΑίγινα

Ανεκτέλεστο θα παραμείνει το δρομολόγιο του επιβατηγού οχηματαγωγού «ΦΟΙΒΟΣ» από Πόρο για Μέθανα, Αίγινα, Πειραιά λόγω μηχανικής βλάβης. Οι 176 επιβάτες, τα 21 ΙΧ οχήματα και τα 21...

Μία βόλτα στους πέτρινους φάρουςΑίγινα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φάρων που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 19 Αυγούστου, το Saronic Magazine δημοσιεύει την πρόσφατη εμπεριστατωμένη ομιλία του Αντιναυάρχου Ε.Α Ηρακλή Καλ...

Αχ πατρίδα μου γλυκειά...Αίγινα

Χρονογράφημα του Νίκου Σάνση Όταν πρώτο άκουσα αυτό το νοσταλγικό τραγούδι με τον Λουκιανό Κηλαηδόνη δεν ξερω γιατί, δάκρυσα μα και ακόμα δακρύζω. Ετσι, με έναν καλό φίλο χθες βραδ...