ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αίγινα: Ο χρυσός Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας συναντά τους μαθητές της Αίγινας.

Μια συνάντηση με έναν θρύλο του ελληνικού αθλητισμού με πολλά μηνύματα για  τις αξίες του αθλητισμού, του αγώνα της ζωής, του ρατσισμού και της Ολυμπιακής ιδέας και του « ευ αγωνίζεσθε» είχαν σήμερα πολλοί μαθητές της Αίγινας. 

Η ιδέα ξεκίνησε από το 2ο Γυμνάσιο Αίγινας. Στόχος  να έρθει ένας Ολυμπιονίκης στο σχολείο, τα πλαίσια της Ολυμπιακής χρονιάς που διανύουμε ενόψει των Ολυμπιακών αγώνων στο Παρίσι  το ερχόμενο καλοκαίρι. Με συντονισμένες ενέργειες και χάρη στην βοήθεια του Αιγινήτη  δημοσιογράφου κ. Γιώργου Κακούση, η επιθυμία, ο στόχος κατορθώθηκε με τον ερχομό του μεγάλου αυτού αθλητή στα σχολεία  της Κυψέλης και στο ΓΕΛ Αίγινας.

 

Τον κ. Δήμα υποδέχθηκε στο λιμάνι της Αίγινας ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Νίκος Μαρίνος ο οποίος τον συνόδευσε όλη την ημέρα στην Αίγινα. Λίγο πριν τις  12 το μεσημέρι  οι μαθητές  του 2ου Γυμνασίου Αίγινας στην Κυψέλη υποδέχθηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό τον Ολυμπιονίκη ενώ μαθήτριες και μαθητής με παραδοσιακές στολές και η σημαιοφόρος του σχολείου τον υποδέχθηκαν με μια μεγάλη ανθοδέσμη.

 

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου τον κ. Πύρρο Δήμα καλωσόρισε ο Διευθυντής του σχολείου κ. Γιώργος Μπήτρος και ακολούθως τον προσφώνησε ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς. Ο κ. Δήμας μίλησε πολύ συναισθηματικά, απλά και ανθρώπινα στους μαθητές, μιλώντας  για τα πρώτα του βήματα , τα πρώτα βάρη που σήκωσε, τις κακουχίες και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην αρχή, το ρατσισμό, τη πρώτη μεγάλη νίκη στη Βαρκελώνη και τον μοναχικό του περίπατο στην παραλία της, τη νίκη στην Ατλάντα, στο Σίδνεϋ και τέλος στην Αθήνα. Μίλησε  για τη διατροφή του αθλητή, για αυτά που πρέπει να προσέξουν όσοι κάνουν αθλητισμό, για τις αξίες, για τη ζωή του, για την οικογένεια του και απάντησε σε πλήθος εύστοχων ερωτημάτων των μαθητών.

 

Από  το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων προσφέρθηκαν λουλούδια και οι μαθητές του πρόσφεραν δώρα, με τοπικά προϊόντα της Αίγινας και ένα πήλινο κανάτι.

Υπέγραψε δεκάδες αυτόγραφα και βγήκε πολλές φωτογραφίες με τους μαθητές που έδειξαν τη μεγάλη αγάπη για το πρόσωπό του θέλοντας να βγουν σέλφι μαζί του.

 

Παρόντες στην εκδήλωση ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Νίκος Μαρίνος, ο Δημοτικός Σύμβουλος και αντιπρόεδρος της ΣΕΔΕΔΑ κ. Παναγιώτης Κασιμάκης.

Η επίσκεψη συνεχίστηκε στο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Κυψέλης, στο Γενικό Λύκειο όπου οι μαθητές είχαν διάλογο μαζί του. Ο Πύρρος Δήμας στην ολιγόωρη επίσκεψη του στην Αίγινα πρόλαβε να ανέβει και να προσκυνήσει στο μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου και να έχει μια σύντομη επικοινωνία με την ηγουμένη Τιμοθέη, ακολούθως επισκέφθηκε  το Κέντρο Υγείας και το Γήπεδο Αίγινας.

Φωτογραφίες :ΑΝΕΣΤΗΣ ΚΟΡΝΕΖΟΣ

Διαβάστε επίσης

Καταγγελία της ΚΟΒ του ΚΚΕ Αίγινας για την καταλληλότητα του νερού και τις ευθύνες της Δημοτικής ΑρχήςΑίγινα

Με νέα ανακοίνωσή της, η ΚΟΒ Αίγινας του ΚΚΕ επανέρχεται στο καυτό θέμα της καταλληλότητας του νερού της Αίγινας καταγγέλοντας την Δημοτική Αρχή και προσωπικά τον Δήμαρχο Γιάννη Ζο...

Αγία Μαρίνα: Εννέα μήνες μετά, τα συντρίμια στο πολυσύχναστο μονοπάτι στη...θέση τους! - Νέα επιστολή των Ξενοδόχων της ΑίγιναςΑίγινα

Εννέα μήνες μετά, σαν να μην πέρασε μια μέρα...Το γκρεμισμένο τοιχείο στο πολυσύχναστο τουριστικό δρομάκι της Αγίας Μαρίνας βρίσκεται ακριβώς στη...θέση του! Αλλά, η Ένωση Ξενοδόχω...

Αίγινα: Αισιοδοξία για σύντομη αποκατάσταση του αγωγού - Ανησυχία για τις αναλύσεις του νερού   Αίγινα

Αισιόδοξος για τη σύντομη αποκατάσταση της βλάβης του υποθαλάσσιου αγωγού μετά την εισαγγελική παραγγελία, αλλά ανησυχητικά φειδωλός ως προς την δημοσιοποίηση των αναλύσεων του νερ...

Ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης στον αγωγό υδροδότησης της Αίγινας μετά την άμεση ανταπόκριση της ΕισαγγελίαςΑίγινα

Υπό την επιβλέψη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος θα ξεκινήσουν εντός της εβδομάδας οι εργασίες αποκατάστασης του υποθαλάσσιου αγωγού υδροδότησης της Αίγινας,...