ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αίγινα: Παρουσίαση του ψηφοδελτίου για τις Δημοτικές εκλογές από τη Λαϊκή Συσπείρωση Αίγινας.

Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου στον κινηματογράφο ΤΙΤΙΝΑ έγινε η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης Αίγινας» . Την εκδήλωση άνοιξε ο Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στην Αντιπεριφέρεια Νήσων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής» Νικόλαος Πουλάκης. Στην συνέχεια, το λόγο πήρε ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Χρήστος Μουλός, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις τεράστιες ευθύνες τόσο της τωρινής Περιφερειακής Αρχής της ΝΔ όσο και των προηγούμενων (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) οι οποίες παίρνοντας η μία την σκυτάλη από την άλλη:

  • στήριξαν τους αντιλαϊκούς προϋπολογισμούς της Περιφέρειας αποδεικνύοντας ότι «το κράτος έχει συνέχεια».
  • απογύμνωσαν την Πολιτική Προστασίακαι με δική τους ευθύνη κινδυνεύουν ζωές και περιουσίες κάθε φορά που βρέχει,  χιονίζει,  έχει καύσωνα ή  κάνει σεισμό. Δεν διέθεσαν ούτε ένα ευρώ για την αγορά εξοπλισμού για μία υδροφόρα ή ένα εκχιονιστικό μηχάνημα.

Ακόμη, τόνισε την ανάγκη της ενίσχυσης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Αττικής για να έχει ο λαός της Αττικής ένα ολοκληρωμένο σχέδιο Πολιτικής Προστασίας.

  • Για ουσιαστικά αντιπλημμυρικά έργαστην Αττική, τα οποία δεν θα μένουν στα χαρτιά  επειδή θεωρούνται κόστος, όπως αποδεικνύεται από τους μηδενικούς προϋπολογισμούς.
  • Για την κάλυψη των αναγκών σε σχολική στέγη,  για υποδομές αθλητισμού, πολιτισμού,  αναψυχής χωρίς αντίτιμο
  • Για τη διεκδίκηση της χρηματοδότησης από το κράτοςόλων των αναγκαίων μέτρων και όρων για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και βιομηχανικών ατυχημάτων μεγάλης έκτασης.
  • Για τη δημόσια και δωρεάν κάλυψη των αναγκαίων υποδομών ύδρευσης, αποχέτευσης, άρδευσης.
  • Για την προστασία του περιβάλλοντος, της ατμόσφαιρας,  του νερού,  του πράσινου,  των ελεύθερων χώρων,  για την ασφαλή διευθέτηση των ρεμάτων και την εξασφάλιση έργων οδοποιίας.
  • Για τη διαχείριση των απορριμμάτων με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες, με σεβασμό στο περιβάλλον, τη δημόσια υγεία, τους φυσικούς πόρους και όχι με κριτήριο την επιχειρηματική κερδοφορία. Όσο πιο ισχυρή,  όσο πιο δυνατή βγει η «Λαϊκή Συσπείρωση» τόσο στην Περιφέρεια Αττικής όσο και στο Δήμο, τόσο πιο ισχυρός θα είναι ο λαός. Γιατί οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ θα είναι η μοναδική πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση .

 Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αίγινας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση Αίγινας» Παναγιώτης Ηλίας. Τόνισε τις τεράστιες ευθύνες της Δημοτικής Αρχής Αίγινας, η οποία (όμοια και με την Κεντρική Διοίκηση και την Περιφέρεια) πήρε την σκυτάλη από τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές,συνεχίζοντας ακάθεκτη το ίδιο αντιλαϊκό έργο.

  • Δεν πήρε κανένα μέτρο ελάφρυνσης του Αιγινήτικου λαούκαι αντί να αυξήσει τους φόρους και τα δημοτικά τέλη στο μεγάλο κεφάλαιο, πραγματοποίησε οριζόντια, υπέρογκη αύξηση τελών ‘’γονατίζοντας’’ τους εργαζόμενους.
  • Δεν κατάργησε τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, ενώ διατήρησε την τιμή του νερού σε υψηλά επίπεδα, γιατί δεν διεκδίκησε από την ΕΥΔΑΠ μείωση τιμολογίου.
  • Δεν μερίμνησε ώστε να μη μείνει κανένα παιδί έξω από τους παιδικούς–βρεφονηπιακούς σταθμούς.
  • Δεν ενήργησε για αντισεισμικούς ελέγχους και αποτελεσματική συντήρηση των σχολικών κτιρίων. Δεν διεκδίκησε την ίδρυση νέων σχολείων ώστε τα παιδιά μας να μην κάνουν μάθημα σε κοντέινερ (Ασώματος) ή σε κτήρια τα οποία πλέον δεν είναι σε θέση να καλύψουν τον διαρκώς αυξανόμενο μαθητικό πληθυσμό.
  • Δεν πραγματοποίησε αντιπλημμυρικά έργα, με αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν σπίτια, δρόμοι και σχολεία σε κάθε βροχή, με αποκορύφωμα την καταστροφή που έγινε στο ΕΠΑΛ Αίγινας και στο 1ο Γυμνάσιο , αλλά και σε πολλές περιοχές του νησιού.
  • Δεν  έλαβε μέτρα ώστε να δημιουργηθούν ασφαλείς και ελεύθεροι χώροι άθλησης, πεζοδρόμια , ποδηλατόδρομοι, χώροι αναψυχής.
  • Δεν πραγματοποίησε δράσεις μεγάλης κλίμακας για την προστασία των δασώντου νησιού μας.
  • Δεν υποστήριξε την πρωτογενή παραγωγή του νησιού μαςέναντι της μονοκαλλιέργειας της τουριστικής ανάπτυξης.

Όλη αυτή την τετραετία η Δημοτική Αρχή Αίγινας απέδειξε περίτρανα ότι δε νοιάζεται  για τη παιδεία, την υγεία, τον πολιτισμό, τη νέα γενιά, τους ηλικιωμένους, αλλά ο μόνος στόχος της είναι να αναπτυχθεί το μεγάλο τουριστικό κεφάλαιο στο νησί.

Τέλος, τόνισε ότι, απέναντι σ’ αυτές τις εχθρικές για τον λαό τοπικές διοικήσεις, η μόνη πραγματική αντιπολίτευση είναι η «Λαϊκή Συσπείρωση Αίγινας». Γιατί η «Λαϊκή Συσπείρωση Αίγινας» έχει σαν οδηγό πάντα τις λαϊκές ανάγκες και συμφέροντα, τόσο μέσα όσο και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, όχι μόνο στα λόγια αλλά και στα έργα.

  • Ήταν η μόνη δύναμη παρούσα σε κάθε κινητοποίηση και διεκδίκηση στο νησί, όπως για τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας με την ειδικότητα του παιδίατρου, για τα προβλήματα των σχολείων, τα μέσα μεταφοράς στο νησί και τη θαλάσσια συγκοινωνία, για το έγκλημα των  Τεμπών, για την έμπρακτη συμπαράσταση στους πυρόπληκτους της Εύβοιας κ.ά.
  • Αποτέλεσε τη φωνή των ανέργων, των εργαζομένων, τονμικροεπαγγελματιών , των συνταξιούχων.
  • Διατύπωσε θέσεις και προτάσεις για την ομηρία των εργαζομένων στον Δήμομε ελαστικές σχέσεις εργασίας, για τους εργαζόμενους μειωμένου ωραρίου, για την κάλυψη των αναγκών καθαριότητας των σχολείων κ.ά.
  • Ανέδειξε τις ευθύνες του Δήμου για τα αδέσποτα ζώα.
  • Τοποθετήθηκε για τον πολιτισμό και τις τέχνες στο νησί.

Γενικά ανέδειξε κάθε πρόβλημα που ταλανίζει τον αιγινήτικο λαό, από τα αυξημένα δημοτικά τέλη και τους αντιλαϊκούς προϋπολογισμούς έως τους δρόμους, το νερό, τα αντιπλημμυρικά και αντιπυρικά έργα σε κάθε χωριό και σε κάθε συνοικία ξεχωριστά.

Κλείνοντας κάλεσε  τον κάθε Αιγινήτη και την κάθε Αιγινήτισσα να κάνει το βήμα σε αυτές τις εκλογές και να ψηφίσει με βάση το συμφέρον του. Να γυρίσει την πλάτη σε παλιούς και «νέους» υποψήφιους, που όλοι έχουν περάσει από τη διοίκηση του Δήμου και εμφανίζονται ως δια μαγείας να συμμετέχουν σε νέα«ανεξάρτητα» σχήματα.

Διαβάστε επίσης

Αίγινα: Αντικατάσταση του πλοίου "Άγιος Νεκτάριος" από το "Νήσος Αίγινα"Αίγινα

Από το απόγευμα  της Παρασκευής 22/9 το πλοίο "Άγιος Νεκτάριος" δεν εκτελεί τα καθημερινά  του δρομολόγια λόγω προβλήμματος που παρουσιάστηκε  λόγω δυσλειτουργίας στο σύστημα κλιμα...

Καμπανάκι Ξενοδόχων στον Ζορμπά: Η κηρυξη της Αίγινας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης απειλεί να πλήξει τον τουρισμό του νησιού!Αίγινα

Την έντονη ανησυχία τους για τις αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει στον τουρισμό της Αίγινας η κήρυξη του νησιού σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης μετά τις πρόσφατες καταστροφικέ...

Η απάντηση της Σίλας Αλεξίου στον Γιάννη Ζορμπά: Από το γκροτέσκο" στο "αποτρόπαιο", ούτε λέξη!!!  Αίγινα

Με αφορμή πρόσφατη ανάρτησή του στο face book και τα σχόλια του κ Γιάννη Ζορμπά για το προεκλογικό έντυπο του συνδυασμού μας, «30+ ελλείψεις, αστοχίες, καθυστερήσεις: πόσο μας κόστ...

Αίγινα: Εγκαίνια εκλογικού κέντρου υποψήφιου Δημάρχου Γιάννη Ζορμπά. Δελτίο τύπου.Αίγινα

Δελτίο τύπου για τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του υποψήφιου Γιάννη Ζορμπά. "Σύνθημα νίκης στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Γιάννη Ζορμπά" Δυναμικό παρών έδωσε πλήθος κόσ...