ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καμπανάκι Ξενοδόχων στον Ζορμπά: Η κηρυξη της Αίγινας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης απειλεί να πλήξει τον τουρισμό του νησιού!

Την έντονη ανησυχία τους για τις αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει στον τουρισμό της Αίγινας η κήρυξη του νησιού σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης μετά τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες, εκφράζουν οι ξενοδόχοι της Αίγινας με επιστολή του Προέδρου τους, Σταύρου Καλαμάκη προ τον δήμαρχο Γιάννη Ζορμπά.

Στην επιστολή του, την οποία κοινοποιεί προς όλους τους αρμόδιους κυβερνητικούς, κρατικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, καθώε και την ηγεσία του τουριστικού κλάδου, ο Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Αίγινας επισημαίνει ότι η απόφαση του δήμαρχου Αίγινας κ Ζορμπά να κηρύξει το νησί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, μετέδωσε μια υπερβολικά λαθεμένη εικόνα για το εύρος των ζημιών και των καταστροφών στο νησί, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να θεωρηθεί η Αίγινα ακατάλληλη για διακοπές, ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπου αρχίζουν να γίνονται οι κρατήσεις για την επόμενη τουριστική σεζόν.

«Φοβούμεθα ότι θα έχουμε πρόβλημα με τις κρατήσεις στα τουριστικά καταλύματα…», υπογραμμίζει ο κ Καλαμάκης, ο οποίος καλεί τον δήμαρχο Αίγινας να επανεξετάσει την απόφασή του και να προβεί άμεσα σε άρση η μείωση της χρονικής διάρκειας της καταστάσεως εκτάκτου ανάγκης, αφού όπως διευκρινίζει, ούτως η άλλως, «οι διαδικασίες για την αποζημίωση των πληγέντων είναι ξεχωριστές από την κήρυξη της Αίγινας σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.»

     

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΚΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΖΟΡΜΠΑ 

 

                                     ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΑΙΓΙΝΑΣ

 

                                                                                                    Αίγινα, 21/09/2023

 

Προς: Ιωάννη Ζορμπά, Δήμαρχο Αίγινας

Κοιν:

- Βασίλειο Παπαγεωργίου, Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

- Διεύθυνση Σχεδιασμού & Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών

- Όλγα Κεφαλογιάννη, Υπουργό Τουρισμού

- Αλέξανδρο Βασιλικό, Πρόεδρο Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος

- Γρηγόρη Τάσιο, Πρόεδρο Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων

- Λαμπρινή Καρανάσιου-Ζούλοβιτς, Πρόεδρο Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών - Αττικής & Αργοσαρωνικού

 

Κύριε Δήμαρχε,

Θέλουμε να εκφράσουμε την αγωνία μας προς εσάς, πως με την απόφασή σας να κηρύξετε την Αίγινα σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας δίνεται η εντύπωση ότι η Αίγινα είναι μια περιοχή στην οποία έχει συντελεστεί φυσική και τεχνολογική καταστροφή ευρείας κλίμακας στον πληθυσμό και στις υποδομές λόγω έντονων και καταστροφικών πλημμυρικών φαινομένων (άρθρο 25, Ν4662/20). Αυτό δηλώνει ότι έχει εκτεταμένες ζημιές στο οδικό δίκτυο, στο δίκτυο υδροδότησης, στα δίκτυα ηλεκτρισμού και επικοινωνίας, στα λιμάνια, στα σπίτια, με πλήθος αστέγων χωρίς φαγητό και νερό. Έτσι φαίνεται μια περιοχή επικίνδυνη για διακοπές λόγω των παραπάνω και καθόλου ελκυστική για τουρίστες.

Επισημαίνουμε ότι οι κρατήσεις για διακοπές στην Αίγινα όπως και σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς στη χώρα μας γίνονται κυρίως το χρονικό διάστημα από τον Δεκέμβριο έως τον Μάρτιο του επόμενου έτους, για την επόμενη τουριστκή περίοδο.

Φοβούμεθα ότι θα έχουμε πρόβλημα με τις κρατήσεις στα τουριστικά καταλύματα διότι συμπίπτει το χρονικό αυτό διάστημα με το χρονικό διάστημα που η Αίγινα έχει κηρυχθεί σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

Παρακαλούμε εσάς και όλες τις αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες που εμπλέκονται να επανεξετάσετε τη θέση σας και είτε να αρθεί η πιο πάνω απόφαση, είτε να έχει μικρότερη χρονική διάρκεια.

Σημειώνουμε ότι οι κρατήσεις έχουν ήδη μειωθεί δραματικά. Πολλοί από εμάς τους κατοίκους της Αίγινας, έχουμε υποστεί σοβαρές ζημιές από την έντονη βροχόπτωση της 06.09.2023. Οι διαδικασίες όμως για την αποζημίωση των πληγέντων είναι ξεχωριστές από την κήρυξη της Αίγινας σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

 

Με εκτίμηση,

Σταύρος Καλαμάκης

Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Αίγινας

Μέλος Δ.Σ. Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος

Διαβάστε επίσης

Αίγινα: Αντικατάσταση του πλοίου "Άγιος Νεκτάριος" από το "Νήσος Αίγινα"Αίγινα

Από το απόγευμα  της Παρασκευής 22/9 το πλοίο "Άγιος Νεκτάριος" δεν εκτελεί τα καθημερινά  του δρομολόγια λόγω προβλήμματος που παρουσιάστηκε  λόγω δυσλειτουργίας στο σύστημα κλιμα...

Αίγινα: Παρουσίαση του ψηφοδελτίου για τις Δημοτικές εκλογές από τη Λαϊκή Συσπείρωση Αίγινας.Αίγινα

Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου στον κινηματογράφο ΤΙΤΙΝΑ έγινε η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης Αίγινας» . Την εκδήλωση άνοιξε ο Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος σ...

Η απάντηση της Σίλας Αλεξίου στον Γιάννη Ζορμπά: Από το γκροτέσκο" στο "αποτρόπαιο", ούτε λέξη!!!  Αίγινα

Με αφορμή πρόσφατη ανάρτησή του στο face book και τα σχόλια του κ Γιάννη Ζορμπά για το προεκλογικό έντυπο του συνδυασμού μας, «30+ ελλείψεις, αστοχίες, καθυστερήσεις: πόσο μας κόστ...

Αίγινα: Εγκαίνια εκλογικού κέντρου υποψήφιου Δημάρχου Γιάννη Ζορμπά. Δελτίο τύπου.Αίγινα

Δελτίο τύπου για τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του υποψήφιου Γιάννη Ζορμπά. "Σύνθημα νίκης στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Γιάννη Ζορμπά" Δυναμικό παρών έδωσε πλήθος κόσ...