Το Ισραήλ από απόψε επεκτείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις εντός Γάζας - Οι ισχυρότεροι βομβαρδισμοί από ενάρξεως του πολέμου
Σφοδροί βομβαρδισμοί είναι σε εξέλιξη στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, ενώ η Χαμάς ανακοίνωνε ότι εξαπέλυσε «ομοβροντία ρουκετών» προς το έδαφος του Ισραήλ.
Το σκηνικό δείχνει ότι θα βαρύνει ακόμη περισσότερο από απόψε, καθώς ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων ανακοίνωσε ότι «οι Ισραηλινές δυνάμεις από σήμερα το απόγευμα επεκτείνουν το εύρος των επιχειρήσεων τους εντός της Γάζας», καλώντας ταυτόχρονα τον άμαχο πληθυσμό της βόρειας Γάζας να κινηθεί προς τα νότια.
Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση της Χαμάς στη Γάζα ανακοίνωσε ότι έχουν διακοπεί οι τηλεπικοινωνίες και το Ίντερνετ στον παλαιστινιακό θύλακα. Οι βομβαρδισμοί είναι «οι σφοδρότεροι από την έναρξη του πολέμου, στις 7 Οκτωβρίου» ανέφερε η Χαμάς.
Την ίδια ώρα, το στρατιωτικό σκέλος της Χαμάς ανακοίνωσε απόψε ότι εκτόξευσε «ομοβροντία ρουκετών» προς το ισραηλινό έδαφος, σε απάντηση για τους σφοδρούς βομβαρδισμούς στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.
«Ομοβροντία ρουκετών προς τα κατεχόμενα εδάφη (σ.σ. το Ισραήλ) σε απάντηση για τις σφαγές (Παλαιστίνιων) αμάχων» αναφέρεται στην ανάρτηση των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ στην πλατφόρμα Telegram.
Επεκτείνονται οι επιχειρήσεις εντός της Γάζας
«Οι Ισραηλινές δυνάμεις από σήμερα το απόγευμα επεκτείνουν το εύρος των επιχειρήσεων τους εντός της Γάζας».
Αυτό ανακοίνωσε λίγο μετά τις 8μμ ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού στρατού, επιβεβαιώνοντας ότι το Τελ Αβίβ κάνει ένα επιπλέον βήμα.
Το δόγμα «από ψηλά κι από μακριά» χτυπήματα στην Γάζα έχει ενταθεί από το μεσημέρι της Παρασκευής, με την συχνότητα του σφυροκοπήματος των Ισραηλινών, να μεγαλώνει όσο το σκοτάδι πέφτει πυκνό.
Το πυροβολικό με τις οβίδες των 155 χιλιοστών, χτυπά με πρωτοφανή ρυθμό προς τους στόχους που έχει λάβει ενώ η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ, είτε με τα μαχητικά αεροσκάφη της, είτε με τα επιθετικά ελικόπτερα, βάλλει με πρωτοφανή σφοδρότητα όπως μεταδίδεται από τους απεσταλμένους των Μέσων Ενημέρωσης.
Η ένταση αυτή, όπως εξηγούν στρατιωτικές πηγές, ξεκίνησε από ξηρά, αέρα και θάλασσα, μιας και σύμφωνα με τις εικόνες που έδωσε ο Ισραηλινός στρατός στη δημοσιότητα, στις μάχες μπήκε και το ναυτικό, δεν είναι όμως η έναρξη της μεγάλης επίθεσης, αλλά ένα μόνο μέρος των προπαρασκευαστικών ενεργειών που προετοιμάζουν το έδαφος για τα τμήματα του στρατού.
Οι πληροφορίες που συλλέγουν όλο το 24ωρο οι Ισραηλινοί από πολλές πηγές, προκαθορίζουν τους στόχους, οι οποίοι «κλειδώνονται» και δίδεται η εντολή για το άμεσο χτύπημα.
Αλλά και τη νύχτα οι ρουκέτες είχαν ως στόχο τόσο το νότιο Ισραήλ, κοντά σε θέσεις του στρατού αλλά και σε πόλεις που έχουν εκκενωθεί, όσο και κεντρικά σημεία, όπως το Τελ Αβίβ.
Πάντως το γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη απαντήσει αεροπορικώς στις επιθέσεις που δέχτηκαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Αμερικής στη Συρία, είναι μια απάντηση για την ανησυχία που έχει εκφράσει η Ουάσιγκτον περί διεύρυνσης του Μεσανατολικού μετώπου.
Πηγή: hellasjournal.gr