ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τουλάχιστον 9 Έλληνες Εφοπλιστές μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο - Τα ονόματα πλοιοκτητών και πλοίων

Τάνκερ ελλήνων εφοπλιστών, μεταφέρουν το ρωσικό πετρέλαιο στη Δύση αλλά και σε λιμάνια της Άπω Ανατολής. Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, τουλάχιστον εννέα εφοπλιστές – οι Αλαφούζος, Μαρινάκης, Μαρτίνος, Τσάκος, Κολλάκης, Καρυδόπουλος, Οικονόμου, Ιγγλέσης και Αγγελική Φράγκου – συνεργάζονται με τη Ρωσία.


Προφανώς καμία από αυτές τις μεταφορές ορυκτών καυσίμων δεν είναι παράνομη ούτε αντίκειται σε κάποια ευρωπαϊκή οδηγία. Θα μπορούσε κάποιος να υποστηρίξει ότι δεν είναι καν ανήθικες, αφού εξασφαλίζουν την ενεργειακή αυτονομία της Ευρώπης. 


Ίσως όμως δημιουργούνται ορισμένα ερωτήματα αν διαβάσει κανείς τις δημόσιες τοποθετήσεις των μέσων ενημέρωσης που αυτοί ελέγχουν απέναντι στη Ρωσία και το διεθνές εμπάργκο εναντίον της.   


Όπως αποδεικνύεται, εκτός από πετρελαιοφόρα πλοία συμφερόντων των εφοπλιστών Αλαφούζου και Τσάκου που αναχώρησαν τις προηγούμενες ημέρες από ρωσικά λιμάνια, ρωσικό πετρέλαιο μεταφέρουν και βαπόρια συμφερόντων των Μαρινάκη και Μαρτίνου.

Το γεγονός αποδεικνύεται από αυτοματοποιημένο σύστημα της Greenpeace, η οποία παρακολουθεί και καταγράφει την πορεία των τάνκερ τα οποία μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο στις αγορές της Δύσης και της Ανατολής, αλλά και από τη σελίδα marinetraffic.com η οποία επίσης παρακολουθεί την πορεία των πλοίων.


Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τουλάχιστον επτά ελληνικών συμφερόντων τάνκερ, έχουν αναχωρήσει το τελευταίο 24ωρο, από ρωσικά λιμάνια με προορισμό λιμάνια της δυτικής Ευρώπης, τουλάχιστον σε μία περίπτωση λιμάνι της Κωνσταντινούπολης και σε άλλη μία λιμάνι της Καραϊβικής.

Τα περισσότερα εξ αυτών βρίσκονται αυτή την ώρα στη Βαλτική Θάλασσα ή στη Μαύρη Θάλασσα, γεγονός που επίσης αποδεικνύει ότι αναχώρησαν από τη Ρωσία πριν από λίγες ώρες.
Τα τάνκερ ελληνικών συμφερόντων που αυτή τη στιγμή βρίσκονται εν πλω και μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο είναι τα εξής:

ALKINOOS το οποίο ανήκει στον στόλο της Capital Ship Management Corp συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη και κινείται προς το λιμάνι του Ρότερνταμ στην Ολλανδία.


SEASALVIA το οποίο ανήκει στον στόλο της Thenamaris της εφοπλιστικής οικογένειας Μαρτίνου (συγκεκριμένα στον Νικόλα Μαρτίνο) και αναμένεται να φτάσει σε περίπου 19 ώρες στην Κωνσταντινούπολη.


SEAFAITH το οποίο ανήκει στον στόλο της Thenamaris της εφοπλιστικής οικογένειας Μαρτίνου και πλέει προς άγνωστη τοποθεσία.

SEAJEWEL το οποίο επίσης ανήκει στον στόλο της Thenamaris της εφοπλιστικής οικογένειας Μαρτίνου και επίσης κινείται προς άγνωστη κατεύθυνση.

MINERVA ALEXANDRA το οποίο ανήκει στον στόλο της Minerva Marine Inc. συμφερόντων Ανδρέα Μαρτίνου. Το εν λόγω τάνκερ κινείται προς άγνωστη κατεύθυνση.

MINERVA HELEN το οποίο επίσης ανήκει στον στόλο της Minerva Marine Inc. του Ανδρέα Μαρτίνου και πλέει προς λιμάνι της Δανίας.

MINERVA OLYMPIA το οποίο επίσης ανήκει στον στόλο της Minerva Marine Inc. του Ανδρέα Μαρτίνου και κινείται προς την Καραϊβική Θάλασσα και συγκεκριμένα προς τις Μπαχάμες.

Τις προηγούμενες ημέρες από ρωσικά λιμάνια απέπλευσαν επίσης τα δεξαμενόπλοια:
PEGASUS STAR το οποίο ανήκει στον στόλο της Chartworld Maritime Management Corporation του εφοπλιστή Λου Κολλάκη.

BLUE PRIDE το οποίο ανήκει στον στόλο Estoril Navigation Ltd, συμφερόντων του Αλέξανδρου Καρυδόπουλου. Το εν λόγω βαπόρι, απέπλευσε από τη Ρωσία στις 12 Μαρτίου κι αναμένεται να φτάσει αύριο στην Ιαπωνία.


LIPARI το οποίο ανήκει στον στόλο της TMS TANKERS LTD. Πρόκειται για εταιρεία που ανήκει στον όμιλο Cardiff, συμφερόντων του εφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου. Έφυγε από τη Ρωσία χθες και αναμένεται να φτάσει στην Κωνσταντινούπολη εντός του επόμενου 24ωρου.

NAVE EQUINOX το οποίο ανήκει στον στόλο της Navios Tankers Management Inc, της οποίας CEO είναι η γνωστή εφοπλίστρια Αγγελική Φράγκου. Απέπλευσε από τη Ρωσία χθες και ο προορισμός του είναι άγνωστος.

AMBELOS το οποίο ανήκει στον στόλο της Alberta Shipmanagement, συμφερόντων του εφοπλιστή Νικόλα Ιγγλέση. Το εν λόγω τάνκερ πλέει επίσης προς άγνωστο προορισμό.

Όπως είχαμε γράψει και την Παρασκευή, φορτωμένα με ρωσικό πετρέλαιο προς λιμάνια της Δύσης είχαν αναχωρήσει και άλλα πετρελαιοφόρα ελληνικών συμφερόντων.

Σύμφωνα με την εφαρμογή της Greenpeace το δεξαμενόπλοιο NISSOS CHRISTIANA με ελληνική σημαία, αναχώρησε από το λιμάνι του Νοβοροσίσκ την περασμένη Παρασκευή «μεταφέροντας ρωσικά ορυκτά καύσιμα προς άγνωστο προορισμό». Το συγκεκριμένο τάνκερ ανήκει σε εταιρεία η οποία έχει έδρα στη διεύθυνση Εθνάρχου Μακαρίου 2, δηλαδή κοινή έδρα με τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή.

Στην οικογένεια Αλαφούζου ανήκει και το τάνκερ NISSOS ANTIMILOS, που σύμφωνα με τα στοιχεία της Greenpeace αναχώρησε στις 4 Μαρτίου από τη Ρωσία. Το πλοίο, επίσης με ελληνική σημαία, ανήκει στην εταιρεία Kyklades Maritime, συμφερόντων της οικογένειας Αλαφούζου και έχει την ίδια διεύθυνση με τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή, στο Νέο Φάληρο.

Τις προηγούμενες ημέρες είχαν αναχωρήσει από τη Ρωσία ένα ακόμη τάνκερ συμφερόντων του Ανδρέα Μαρτίνου και συγκεκριμένα το MINERVA ELEONORA, αλλά και το δεξαμενόπλοιο ARTEMIS της εταιρείας TSAKOS COLUMBIA SHIPMANAGEMENT, συμφερόντων της εφοπλιστικής οικογένειας Τσάκου.

 

Πηγή: de-facto.gr

Διαβάστε επίσης

Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών: Άμεση ανάγκη ασφαλούς θαλάσσιου διαύλου στη Μαύρη Θάλασσα για πλοία, ναυτικούςΝαυτιλία

  Πρόεδρος της ΕΕΕ, Μελίνα Τραυλού: “Ως παγκόσμια ναυτιλιακή δύναμη, είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε τα μέγιστα, τόσο σε εθνικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο για τη διασφάλιση της προ...

ΙΜΟ: Επειγόντως να δημιουργηθεί ασφαλής θαλάσσιος διάδρομος στον Εύξεινο Πόντο και στην ΑζοφικήΝαυτιλία

Απεγκλωβισμό ναυτικών και πλοίων από τις εμπόλεμες ζώνες ζητά η έκτακτη συνόδος του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού   Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι διήμερες εργασίες της έκτακτης συνόδου...

Γαλλική αντιπροσωπεία του Ινστιτούτου Ανωτέρων Σπουδών στο υπουργείο ΝαυτιλίαςΝαυτιλία

  Επίσκεψη στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης και σε σκάφη του Λιμενικού Αντιπροσωπεία 105 στελεχών του Ινστιτούτου Ανωτέρων Σπουδών του Υπουργείου Εσωτερικών της Γ...

Οι μεγαλύτερες γραμμές εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο αποφεύγουν τα ρωσικά λιμάνιαΝαυτιλία

  Πέντε από τις έξι μεγαλύτερες εταιρείες εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο ανέστειλαν τις κρατήσεις από και προς τα ρωσικά λιμάνια μετά την εισβολή στην Ουκρανία, προσχωρώντας σε ένα...

Πόλεμος - Ουκρανία: Σε εγρήγορση για τα ελληνικά πλοία στη Μ. ΘάλασσαΝαυτιλία

  Η «Ν» παρουσιάζει τα καράβια ελληνικών συμφερόντων που επηρεάζονται από την ουκρανική κρίση. Από την έντυπη έκδοση Των Αντώνη Τσιμπλάκη και Γιώργου Γεωργίου Καθώς είναι σε εξέλιξ...

Δεν έχει αναφερθεί πρόβλημα από τους πλοιάρχους των ελληνικών εμπορικών πλοίων που είναι στα χωρικά ύδατα Ουκρανίας - ΡωσίαςΝαυτιλία

Δεν έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής κάποιο πρόβλημα στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας από τους πλοιάρχους όλων των ελληνικών εμπορικών πλοίων...

Λιμενικό για το επεισόδιο με το τουρκικό αλιευτικό: Επιχείρησαν να μας εμβολίσουν, πετούσαν πέτρεςΝαυτιλία

Να εμβολίσει το σκάφος του Λιμενικού πετώντας ακόμη και πέτρες εναντίον του, κινείτο το τουρκικό αλιευτικό που προκάλεσε επεισόδιο εντός ελληνικών υδάτων σε θαλάσσια περιοχή βορειο...

Σοβαρό επεισόδιο με σκάφος του Λιμενικού και τουρκικό αλιευτικό στις ΟινούσσεςΝαυτιλία

Επεισόδιο με τουρκικό αλιευτικό και σκάφος του Λιμενικού σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης σε θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά των Οινουσσών. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σκάφος επέβαι...