ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

8ο Ναυτιλιακό Συνέδριο της Ναυτεμπορικής: Οι κρίσιμες αποφάσεις

«Οι κρίσιμες αποφάσεις» είναι ο τίτλος του 8ου Ναυτιλιακού Συνεδρίου της Ναυτεμπορικής το οποίο θα πραγματοποιηθεί Τετάρτη 15 Μαΐου στην Πέτρινη Αποθήκη του ΟΛΠ.

 


Η Ναυτεμπορική, δίνει το βήμα σε σημαντικές προσωπικότητες της ναυτιλιακής κοινότητας, να εκφράσουν τις απόψεις τους και να ανταλλάξουν ιδέες πάνω στα κρίσιμα θέματα που αφορούν το διεθνές θαλάσσιο εμπόριο, τις εξελίξεις στο γεωπολιτικό επίπεδο, τον τραπεζικό δανεισμό, τη ναυτιλιακή βιομηχανία, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την τεχνική νοημοσύνη. Στο πλαίσιο αυτό επιλέχθηκαν οι ακόλουθες θεματικές ενότητες που θα αναλυθούν και παρουσιαστούν στο 8ο Ναυτιλιακό Συνέδριο:

Σχέση ναυτιλιακών επιχειρήσεων και τραπεζών.  Οι επιλογές χρηματοδότησης, οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι ναυτιλιακές εταιρείες σύμφωνα με το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο και τους επερχόμενους κανονισμούς (ESG[1]ETS–CII–EEXI-EEDI). Όλα όσα οδηγούν σε μια νέα τραπεζική πραγματικότητα σε ότι αφορά τη στήριξη των ναυτιλιακών επιχειρήσεων.


Θέματα  αιχμής της  ναυτιλιακής βιομηχανίας. Η συζήτηση επικεντρώνεται στα θέματα που απασχολούν τους πλοιοκτήτες, όπως οι επιλογές ναυπήγησης νέων πλοίων σε σχέση με τα μέτρα που έρχονται εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, το  ευρύτερο κανονιστικό πλαίσιο, οι τάσεις στις διεθνείς αγορές και πώς αυτές επηρεάζουν τις ναυλαγορές. Η ναυτιλία καλείται να προσαρμοστεί σε ένα υψηλά ρυθμιζόμενο περιβάλλον ύστερα από φυσικές καταστροφές, γεγονός που οδηγεί σε αύξηση του κόστους.


Γεωπολιτική, διεθνής ανταγωνισμός  και ναυτιλία. Οι συγκρούσεις που διαταράσσουν τον στον παγκόσμιο χάρτη, η κλιματική αλλαγή, τα περιφερειακά μέτρα και πώς αυτά επηρεάζουν τον γεωπολιτικό χάρτη, τις μεταφορές εμπορευμάτων και το διεθνές θαλάσσιο εμπόριο. Το κλίμα αβεβαιότητας που υπάρχει σε ότι αφορά το μέλλον της ναυτιλίας εξαιτίας των κλυδωνισμών που παρατηρούνται παγκοσμίως και η βέλτιστη πρακτική που πρέπει να ακολουθηθεί.


Ψηφιακός μετασχηματισμός και τεχνητή νοημοσύνη. Καινοτόμες τεχνολογικές προτάσεις και ανάλυση δεδομένων που θα επηρεάσουν τις ναυτιλιακές εταιρείες. Μπορεί η Ελλάδα να αναδειχθεί σε Silicon Valley για τη ναυτιλία; 

  • Ο Πειραιάς φιλοξενεί την καρδιά του ελληνικού εφοπλισμού και είναι λογικό την επόμενη μέρα να βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων.

Διαβάστε επίσης

Υπoυργείο Ναυτιλίας και Safe Water Sports για την Ημέρα Πρόληψης Θαλασσίων ατυχημάτων και πνιγμών Ναυτιλία

Χρήστος Στυλιανίδης: «H ασφάλεια στη θάλασσα αποτελεί μείζονα προτεραιότητα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής»   «Επιδιώκουμε να ενισχύσουμε την ενημέρωση και την ε...

Ειδικό σχήμα στήριξης της αλιείας για τους πληγέντες από την κακοκαιρία Daniel - Έως 31 Μαΐου οι αιτήσειςΝαυτιλία

Ειδικό σχήμα στήριξης των επιχειρήσεων στην αλιεία και στην εμπορία αλιευμάτων που επλήγησαν από τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα του Σεπτεμβρίου 2023, υλοποιείται, όπως αναφέρεται σ...

Στυλιανίδης: Η ασφάλεια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών είναι για μας πρώτη προτεραιότηταΝαυτιλία

«Η ασφάλεια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών είναι για μας, πρώτη προτεραιότητα» δήλωσε το πρωί ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος επισκέφθηκε ...