ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πόρος: Νησιώτικο γλέντι με τον Ματθαίο Γιαννούλη στα πλαίσια του Poros Arts Festival

Νησιώτικο γλέντι θα ζήσουν όσοι βρεθούν στον Πόρο την Παρασκευή 14 Ιουλίου, στη συναυλία του Ματθαίου Γιαννούλη που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023 στην πλατεία Ηρώων στον Πόρο στο πλαίσιο του Poros Arts Festival.

Η συναυλία διοργανώνεται από τον Δήμο Πόρου και την Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με την «Καθετή».

Ο Ματθαίος Γιαννούλης είναι μουσικός, τραγουδιστής, σύνθετης και στιχουργός με μακρά πορεία στο παραδοσιακό νησιώτικο τραγούδι.

Γεννήθηκε στις 9 Ιουνίου του 1965 σε ένα ορεινό χωριό της Νάξου, την Απείρανθο, από όπου κατάγεται και έζησε μέχρι τα 14 του.

Στη συνέχεια ήρθε στην Αθήνα όπου τελείωσε το Γυμνάσιο και το Λύκειο. Έπειτα, σπούδασε στο ωδείο και έκανε μαθήματα φωνητικής, μαθήματα στο λαούτο, στο μπουζούκι και στο αρμόνιο.

Η καριέρα
Έβγαλε τα πρώτα του τραγούδια μόνος του, με δικούς του στίχους και μουσική, σε κασέτα και γνώρισαν μεγάλη επιτυχία.

Σε ηλικία 21 ετών μπήκε δυναμικά στη δισκογραφία και συνεργάστηκε με πολλές δισκογραφικές εταιρείες όπως: Sport Music, Minos EMI, Heaven music, Sony Music, Siganos Music, Alfa Records, Tmg, Next Records.

Του εμπιστεύτηκαν τραγούδια τους ο Γιάννης Πάριος και ο Σταμάτης Γονίδης, ενώ συνεργάστηκε με την Άντζελα Δημητρίου, τον Μάκη Χριστοδουλόπουλο, τον Λευτέρη Πανταζή, τον Θέμη Αδαμαντίδη, τον Γιώργο Κόρο κ.ά.

Κάποια από τα τραγούδια που έχει κυκλοφορήσει είναι τα: “Στο λόγο της τιμής μου”, “Τώρα πετώ”, “Ποτέ δεν ήμουν κανενός”, “Περαστικά σου”, “Στο τηλέφωνο σε παίρνω” κ.ά.

 

Διαβάστε επίσης

Καλό ταξίδι Κυρία Μαρία ΠΟΡΟΣ

Ημέρα πένθους για τον Πόρο η Πέμπτη 13 Ιουλίου, καθώς το νησί αποχαιρέτισε την Μαρία Νετιχ Ανδρέου, μια ξεχωριστή προσωπικότητα, που άφησε το "αποτύπωμα" της σε δεκάδες επιστήμονες...

Πόρος: Τα νέα του ΚΔΑΠ Δήμου Πόρου ΠΟΡΟΣ

Πολλές ενημερώσεις, πολλά τα νέα του ΚΔΑΠ Δήμου Πόρου, μέσα στο καλοκαίρι. Ξεκινάμε... Τα ΚΔΑΠάκια απέκτησαν μπλουζάκια με χορηγία δημάρχου Πόρου   Γερά δοντάκια Την Τρίτη 18 Ιουλί...

Πόρος: Το Φεστιβάλ Χειροτεχνίας γέμισε το στενό της Ερμού πομ πομ και φουντίτσες (φωτογραφίες) ΠΟΡΟΣ

Τα τελευταία καλοκαίρια, το στενό της Ερμού, γνωστό και ως Γιαχνί Σοκάκι, γεμίζει παιδικές φωνές και χαμόγελα και "ντύνεται" με παιδικές χειροτεχνίες της στιγμής, στο Φεστιβάλ Χειρ...

Πόρος: Αγωνιστικότητα και εμπειρίες για τους νεαρούς κωπηλάτες του ΝΟΠΤ στην ΚαστοριάΠΟΡΟΣ

Με 7 μικρούς αθλητές έλαβε μέρος ο Ν.Ο.Π.Τ στην Α. φάση του 15ου Πανελληνίου πρωταθλήματος ανάπτυξης Κωπηλασίας στην Καστοριά στίς 1 - 2 Ιουλίου. Με αρχηγό αποστολής τον πρόεδρο Αν...