ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

O Μιχάλης Χατζηπέρος, οι Βουρλιώτες και ο δρόμος του Συνοικισμού

Και μια καλοκαιρινή βραδιά, ο γλυκύτατος κυρ Μιχάλης Χατζηπέρος, "επέστρεψε" νοερά στον Πόρο, για να μας διηγηθεί τον ξεριζωμό. 
 
Την Κυριακή 9 Ιουλίου, το αμφιθέατρο του κτηρίου Συγγρού, φιλοξένησε μια συγκινητική βραδιά, αφιερωμένη στον αείμνηστο Μιχάλη Χατζηπέρο και την πρώτη του πατρίδα, τα Βουρλά Μικράς Ασίας. 
 
Κατά τον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, ανακοίνωσε την ομόφωνη Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πόρου για την ονοματοδοσία της κεντρικής οδού του Συνοικισμού σε οδό Μιχαήλ Χατζηπέρου. Η απόφαση ψηφίστηκε προσφάτως σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πόρου, από τα μέλη της πλειοψηφίας και τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Κ. Δόσκαρη, καθώς από την συνεδρίαση απουσίαζαν όλοι οι σύμβουλοι της μειοψηφίας και οι τρεις ανεξάρτητοι σύμβουλοι. 
 
 
Στη συνέχεια, μίλησαν οι κ.κ. Γιάννης Μανιάτης και ο πρόεδρος των Βουρλιωτών Μ. Ασίας κ. Φώτης Καραλής, ενώ προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ της Ένωσης Βουρλιωτών, στο οποίο περιλαμβάνεται συνέντευξη του Μιχάλη Χατζηπέρου, ο οποίος εκθειάζει τον φιλόξενο Πόρο και περιγράφει τους σκληρούς αγώνες του για να ορθοποδήσει στην νέα του πατρίδα.
 
 
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε η παρουσίαση του βιβλίου «Ένα αηδόνι την αυγή», στο οποίο περιγράφεται η ζωή στον Πόρο προσφύγων από την Σμύρνη και ανάγνωση αποσπασμάτων από την μαθήτρια του Λυκείου Πόρου Αντριάνα Μπερή.
 
Η εκδήλωση έκλεισε με Μικρασιάτικα τραγούδια από το τοπικό συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής «Σύντονον» με την Μαρία Μαρουλάκη στο τραγούδι.
 
Στην εκδήλωση έδωσε το παρόν η οικογένεια του Μιχάλη Χατζηπέρου, με την σύζυγο του  κυρία Βασιλική, τα παιδιά του, τα εγγόνια του και τα δισέγγονα του. 
 
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Poros Arts Festival, με επιμέλεια του Διευθυντή της Χατζοπουλείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης κ. Γιάννη Μανιάτη, με την υποστήριξη της Καθετής και του πατέρα Χαράλαμπου Μυλωνόπουλου.

Διαβάστε επίσης

Καλό ταξίδι Κυρία Μαρία ΠΟΡΟΣ

Ημέρα πένθους για τον Πόρο η Πέμπτη 13 Ιουλίου, καθώς το νησί αποχαιρέτισε την Μαρία Νετιχ Ανδρέου, μια ξεχωριστή προσωπικότητα, που άφησε το "αποτύπωμα" της σε δεκάδες επιστήμονες...

Πόρος: Τα νέα του ΚΔΑΠ Δήμου Πόρου ΠΟΡΟΣ

Πολλές ενημερώσεις, πολλά τα νέα του ΚΔΑΠ Δήμου Πόρου, μέσα στο καλοκαίρι. Ξεκινάμε... Τα ΚΔΑΠάκια απέκτησαν μπλουζάκια με χορηγία δημάρχου Πόρου   Γερά δοντάκια Την Τρίτη 18 Ιουλί...

Πόρος: Νησιώτικο γλέντι με τον Ματθαίο Γιαννούλη στα πλαίσια του Poros Arts FestivalΠΟΡΟΣ

Νησιώτικο γλέντι θα ζήσουν όσοι βρεθούν στον Πόρο την Παρασκευή 14 Ιουλίου, στη συναυλία του Ματθαίου Γιαννούλη που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023 στην πλατεία Ηρ...

Πόρος: Το Φεστιβάλ Χειροτεχνίας γέμισε το στενό της Ερμού πομ πομ και φουντίτσες (φωτογραφίες) ΠΟΡΟΣ

Τα τελευταία καλοκαίρια, το στενό της Ερμού, γνωστό και ως Γιαχνί Σοκάκι, γεμίζει παιδικές φωνές και χαμόγελα και "ντύνεται" με παιδικές χειροτεχνίες της στιγμής, στο Φεστιβάλ Χειρ...

Πόρος: Αγωνιστικότητα και εμπειρίες για τους νεαρούς κωπηλάτες του ΝΟΠΤ στην ΚαστοριάΠΟΡΟΣ

Με 7 μικρούς αθλητές έλαβε μέρος ο Ν.Ο.Π.Τ στην Α. φάση του 15ου Πανελληνίου πρωταθλήματος ανάπτυξης Κωπηλασίας στην Καστοριά στίς 1 - 2 Ιουλίου. Με αρχηγό αποστολής τον πρόεδρο Αν...