ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πόρος: 4 χρόνια από την λειτουργία του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πόρου

Σαν σήμερα πριν από 4 χρόνια, στις 18 Οκτωβρίου 2018, έγιναν τα εγκαίνια του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πόρου, παρουσία τοπικών αρχών, εκπροσώπων της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος και κατοίκων του νησιού.

Από το 2018 μέχρι σήμερα, το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πόρου, έχει επέμβει δεκάδες φορές σε δασικά και αστικά περιστατικά (προσφάτως σε πυρκαγιά σε εστιατόριο της παραλίας), αλλά και σε πλημμύρες και τροχαία. 

Στο Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πόρου, υπηρετούν 3 μόνιμοι αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος και 14 εθελοντές πυροσβέστες, οι οποίοι πραγματοποιούν 3 βάρδιες μηνιαίως και περισσότερες σε εθελοντική βάση, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. 

Το Εθ.Π.Κ. Πόρου εξυπηρετείται από 3 οχήματα, που έχουν παραχωρηθεί από τον Δήμο Πόρου και το Πυροσβεστικό Σώμα και στεγάζεται στο κτήριο ΚΑΠΗ στην Πέρλια του Πόρου. 

Στα εγκαίνια του 2018, κατά τον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης είχε τονίσει ότι η λειτουργία Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον Πόρο αποτελεί την πραγμάτωση ενός πολυετούς οράματος και δημιουργεί στην τοπική κοινωνία πρωτόγνωρο αίσθημα ασφάλειας στους τομείς πολιτικής προστασίας και πρόληψης/καταστολής πυρκαγιών.
Το επίτευγμα αυτό καταδεικνύει ότι ο εθελοντισμός αποτελεί καθήκον για κάθε ενεργό πολίτη και δημόσιο αξιωματούχο, και, ειδικά στις μέρες μας, μοναδικό μέσον για την υπέρβαση των δημοσιονομικών και γραφειοκρατικών περιορισμών της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι πρωτοβουλίες του Δήμου, όπως η παραχώρηση χώρων και εξοπλισμών για τη λειτουργία Πυροσβεστικού Κλιμακίου και Πολυδύναμου Ιατρείου στο νησί του Πόρου.
Τέλος, ο Δήμαρχος είχε ευχαριστήσει για την καθοριστική συμβολή τους στη δημιουργία του Κλιμακίου την ηγεσία της Πυροσβεστικής, τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Π.Σ. Μάκη Τσιουγκρή, τον αξιωματικό του Π.Σ. Γιώργο Αστρινάκη, τον - τότε - εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο πολιτικής προστασίας, Βαγγέλη Τζάνο, τον υπεύθυνο πολιτικής προστασίας του Δήμου Ανδρέα Νικολετόπουλο, την συνεργάτη του και εθελόντρια Κατερίνα Ανδρεάδη και, πάνω απ’ όλους, τους ίδιους τους εθελοντές του Κλιμακίου και τον Προϊστάμενό τους Γιώργο Μπάκα.
 
Το τηλέφωνο του Εθ.Π.Κ. Πόρου είναι 22980 22199. 
 

 

Διαβάστε επίσης

Νέα παράταση από την κυβέρνηση για την δημιουργία των ιχθυο-βιομηχανικών ζωνών (ΠΟΑΥ) ΠΟΡΟΣ

Σύμφωνα με ενημέρωση του Δημάρχου Πόρου Γιάννη Δημητριάδη, παράταση 2 επιπλέον ετών στην προθεσμία ίδρυσης βιομηχανικών ζωνών ιχθυοκαλλιέργειας (Π.Ο.Α.Υ.) έδωσε η Κυβέρνηση στις ετ...

Πόρος: Συζήτηση - απολογισμός για τη τουριστική σεζόν 2022 από την ΕΤΑΠ Δήμου Πόρου ΠΟΡΟΣ

Σε ανοιχτή συζήτηση προσκάλεσε - το Σάββατο 15/10 το μεσημέρι, στο κτήριο Συγγρού - τους επιχειρηματίες του τουρισμού του Πόρου, η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ...

Πόρος: Ανοιχτή συζήτηση ανάμεσα στην ΕΤΑΠ Δήμου Πόρου και τους τουριστικούς κλάδους για τον απολογισμό της καλοκαιρινής σεζόν 2022ΠΟΡΟΣ

H πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ) του Δήμου Πόρου και τα μέλη της, προσκαλούν τους κλάδους του τουρισμού (Εστίαση - Διαμονή - Εμπορικά Καταστήματα ...