ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
image description

Τουρίστες απολαμβάνουν το ηλιοβασίλεμα από το Ρολόι του Πόρου

Μια υπέροχη φωτογραφία ανάρτησε στο Facebook, ο ερασιτέχνης φωτογράφος κ. Δημήτρης Ζαχαρόπουλος. Η φωτογραφία απεικονίζει μια ομάδα τουριστών να θαυμάζει το μοναδικό ηλιοβασίλεμα στην Κοιμωμένη, από το Ρολόι του Πόρου. 
 
Το Ρολόι του Πόρου, που αποτελεί το σήμα κατατεθέν του νησιού, τα τελευταία χρόνια έχει βαφτεί, συντηρείται και φιλοξενεί τον ιστορικό μηχανισμό του, ο οποίος είναι ορατός στους επισκέπτες. 
 
Επίσης η πρόσβαση σε αυτό, έχει διευκολυνθεί με την τοποθέτηση 16 πινακίδων που υποδεικνύουν τη διαδρομή προς αυτό, από την παραλία του Πόρου. 
 
φωτογραφία Δημήτρης Ζαχαρόπουλος
 
Να σημειώσουμε πως από τον περασμένο Μάιο, υποβλήθηκε στο Πράσινο Ταμείο πρόταση του Δήμου Πόρου για χρηματοδότηση του έργου ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου στο Ρολόι, στο πλαίσιο του Προγράμματος με τίτλο «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» (2021β΄ - άξονας προτεραιότητας 2).

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δημάρχου Πόρου Γιάννη Δημητριάδη, το έργο έχει προϋπολογισμό 240.000€, εκ των οποίων οι 163.000€, εφόσον η πρόταση γίνει δεκτή, θα καλυφθούν από το Πράσινο Ταμείο και οι υπόλοιπες 77.000€ από ίδιους πόρους του Δήμου. Η αρχιτεκτονική Μελέτη του έργου αποτελεί τμήμα της εγκεκριμένης από το Υπουργείο Πολιτισμού «Μελέτης Αναβάθμισης της γειτονιάς Καστέλι και των προσβάσεων της», η οποία έχει χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον» στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και βρισκόταν από το 2005 αναξιοποίητη στα συρτάρια του Δήμου. 
 
Τέλος να σημειώσουμε, πως φέτος το καλοκαίρι, τοποθετήθηκε από τον Δήμο Πόρου, πανό διαμαρτυρίας στα βράχια του ρολογιού, που συμβάλει στην καμπάνια ενημέρωσης και διαμαρτυρίας του λαού του Πόρου, κατά των σχεδίων βιομηχανοποίησης του Πόρου με την εγκατάσταση ιχθυοκαλλιεργειών στο βόρειο τμήμα του νησιού. 

Διαβάστε επίσης

image descriptionΠΟΡΟΣ

Για άλλη μια φορά ο Πόρος θα αποτελέσει το σκηνικό κινηματογραφικής ταινίας. Τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα της ταινίας «ΚΙΟΥΚΑ», σε σκηνοθεσία του Κωστή Χαραμουντάνη κα...

image descriptionΠΟΡΟΣ

Γράφει ο Μπάμπης Ανδριανόπουλος -    Εργάστηκε σύμφωνα με την παρακάτω περιγραφή. Συνδυάζοντας την παράδοση με τον μοντερνισμό της εποχής του, αναδεικνύοντας μιαν αυθεντική ελληνικ...

image descriptionΠΟΡΟΣ

Γ. Πατούλης: « Κεντρικός στόχος μας η ισόρροπη ανάπτυξη όλων των νησιών της Περιφέρειας Αττικής. Ο Πόρος, αποτελεί ένα από τα ωραιότερα μέρη της Αττικής και θα συμβάλουμε με συγκεκ...

image descriptionΠΟΡΟΣ

Ψήφισμα κατά των διαδικασιών που ακολουθούνται για την δημιουργεία ΠΟΑΥ, υπέγραψαν τα μέλη της Ένωσης Δημάρχων Αττικής, στο πλαίσιο των εργασιών του 13ου Φόρουμ Αυτοδιοίκησης που έ...