ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Δήμαρχος Πόρου για τη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Αττικής

Την ατζέντα της συνάντησης με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, δημοσιοποίησε με ανακοίνωση του ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης. 
 
Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και την Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη πραγματοποίησε την Πέμπτη 17.9.2022 ο Δήμαρχος Πόρου Γ. Δημητριάδης στα γραφεία της Περιφέρειας στην Αθήνα.
 
Βασικό θέμα που έθεσε στον κ. Πατούλη ο Γ. Δημητριάδης ήταν η επιτακτική ανάγκη υπογραφής Προγραμματικών Συμβάσεων μεταξύ Δήμου-Περιφέρειας, ώστε να ενεργοποιηθούν οι χρηματοδοτήσεις τεσσάρων δράσεων του Δήμου συνολικού κόστους 1,17εκ.€ που είναι επί μακρόν ενταγμένες στον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας. Ο κ. Πατούλης αναγνώρισε ότι υπάρχει καθυστέρηση στην στήριξη των δράσεων του Δήμου Πόρου και δεσμεύτηκε ότι αυτό θα θεραπευτεί άμεσα, ενώ ο κ. Δημητριάδης απάντησε ότι η τήρηση της δέσμευσης αυτής θα αποτελέσει εξέλιξη που ικανοποιεί πλήρως τον Δήμο, δεδομένου ότι την τρέχουσα αυτοδιοικητική περίοδο δεν έχει υπογραφεί ούτε μία Π.Σ. με την Περιφέρεια.
 
Επίσης, ο κ. Δημητριάδης εξέθεσε στον κ. Πατούλη το οικονομικό αδιέξοδο που προκαλεί από το 2010 στους Δήμους Πόρου, Σπετσών, Τροιζηνίας-Μεθάνων, Αγκιστρίου και Αίγινας η υποχρέωση μεταφοράς των απορριμμάτων τους στην ηπειρωτική Αττική, εξαιτίας της οποίας το κόστος εναπόθεσης στον ΧΥΤΑ της Φυλής είναι για αυτούς διπλάσιο σε σχέση με των υπόλοιπων Δήμων της Αττικής. Ο Δήμαρχος Πόρου τόνισε ότι πρόκειται για άδικη και παράνομη αντιμετώπιση και επεσήμανε ότι οι 5 Δήμοι, οι οποίοι ζητάνε την πλήρη επιδότηση του κόστους μεταφοράς, στρέφονται πλέον στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στα αστικά Δικαστήρια εναντίον του ΕΔΣΝΑ (ο οποίος ελέγχεται από την Περιφέρεια).
 
Τέλος, κατά την συνάντηση συζητήθηκε εκτενώς η πρόθεση της Περιφέρειας να χρηματοδοτήσει την αποκατάσταση του γηπέδου του Κ.Ε. Πόρος και υπήρξε πλήρης ταύτιση απόψεων ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν το Πολεμικό Ναυτικό συμφωνήσει να παραχωρήσει την χρήση του γηπέδου στον Δήμο. Για το θέμα αυτό, δε, συμφωνήθηκε να εκδοθεί κοινό Δελτίο Τύπου και να αποσταλεί κοινή επιστολή στον Αρχηγό του Γ.Ε.Ν.
 

Διαβάστε επίσης

Πόρος: Επιβράβευση μαθητών του Γυμνασίου για το πρόγραμμα ανακύκλωσης που υλοποίησαν τη σχολική χρονιά 2021-22 ΠΟΡΟΣ

Ο Δήμος Πόρου συγχαίρει τους μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Πόρου καθώς και την καθηγήτριά τους κ. Ζωή Μηλιδώνη για την πρωτοβουλία τους να καθιερώσουν πρόγραμμα ανακύκλωσης υ...

Πόρος: Πρόσκληση για κάστινγκ για τις ανάγκες της κινηματογραφικής ταινίας ΚΙΟΥΚΑΠΟΡΟΣ

Για άλλη μια φορά ο Πόρος θα αποτελέσει το σκηνικό κινηματογραφικής ταινίας. Τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα της ταινίας «ΚΙΟΥΚΑ», σε σκηνοθεσία του Κωστή Χαραμουντάνη κα...

Σαν σήμερα "έφυγε" ο Άρης Κωνσταντινίδης - Ο αρχιτέκτων που σχεδίασε το Ξενία του ΠόρουΠΟΡΟΣ

Γράφει ο Μπάμπης Ανδριανόπουλος -    Εργάστηκε σύμφωνα με την παρακάτω περιγραφή. Συνδυάζοντας την παράδοση με τον μοντερνισμό της εποχής του, αναδεικνύοντας μιαν αυθεντική ελληνικ...