Ο Λειδινός στην πλατεία της Κυψέλης

Του Γ. Μπήτρου.
Γέμισε η πλατεία της Κυψέλης χθες  Κυριακή 9/9  το απόγευμα με κόσμο  που συγκεντρώθηκε για να παρακολουθήσει την αναβίωση του 'Λειδινού" από τον Μορφωτικό Σύλλογο Κυψέλης.
Ο πρόεδρος  κ. Γεράσιμος Κοκκίνης  και οι κυρίες  του Συλλόγου καλωσόρισαν τους θεατές και συνέχισαν με την τέλεση του δρώμενου. Ακολούθησε η πομπή του Λειδινού περιμετρικά του κέντρου της Κυψέλης.
Ο  Δήμαρχος Αίγινας κ. Δ. Μούρτζης  ευχαρίστησε  το Σύλλογο για  την αναβίωση του παλαιού εθίμου και έσυρε το χορό στο παραδοσιακό γλέντι που ακολούθησε με το συγκρότημα  του κ. Εικισπεντάκη και των αδελφών Σώρρου.
Οι κυρίες  του Συλλόγου προσέφεραν σε όλο  τον κόσμο τα παραδοσιακά κεράσματα  του Λειδινού όπως κόλυβα και κριθινή κουλούρα.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η αλλαγή του χώρου τέλεσης του εθίμου κρίθηκε πολύ ικανοποιητική γιατί θύμισε τα πανηγύρια που παλαιά γίνονταν στις πλατείες των χωριών.
Τίμησαν με την παρουσία  τους εκτός από το Δήμαρχο, ο αντιδήμαρχος Αίγινας κ. Ε. Δέδες και ο δημοτικός Σύμβουλος κ. Γ. Μούρτζης.

Διαβάστε επίσης

Στον Άγιο Νικόλαο τον Θαλασσινό η μεγάλη συναυλία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα το Σάββατο 15/9Αίγινα

Ένας ξεχωριστός καλλιτέχνης από τους σημαντικότερους της ελληνικής μουσικής, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας θα τιμήσει με την παρουσία του και θα συμπράξει επί σκηνής στα πλαίσια του “10ο...

Με τη Ν. Κονιτοπούλου ξεκινάει την Παρασκευή η 10η Γιορτή Φιστικιού ΑίγιναςΑίγινα

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αίγινας ετοιμάζει μια εντυπωσιακή τελετή έναρξης στις 14 Σεπτεμβρίου για την 10η Γιορτή Φιστικιού Αίγινας που θα πλαισιωθεί με την συναυλία της κ. Νάσ...

Τα  παιδιά  τραγούδησαν Μάνο  ΛοΐζοΑίγινα

Του Γιώργου Μπήτρου - Ο μουσικός κ. Νείλος Παπάς στάθηκε ο συνδετικός κρίκος τεσσάρων Δημοτικών Σχολείων της Αίγινας που χθες Τετάρτη 12/9 το βράδυ, πλημμύρισαν το γήπεδο μπάσκετ τ...

Αγιασμός στα σχολεία - Το μήνυμα του Υπουργού Παιδείας και του Μητροπολίτη ΕφραίμΑίγινα

Πρώτο κουδούνι και αγιασμός σήμερα για τα σχολεία όλης της χώρας. Ο Υπουργός Παιδείας και ο Μητροπολίτης Ύδρας Σπετσών και Αιγίνης Εφραίμ, με μηνύματα τους, χαιρέτισαν την επιστροφ...