ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Φως και χρώματα της Αίγινας στα "Εδώδιμα" στην γκαλερί "ΕΓΙΝΑ ΑΙΓΙΝΑ"

Την οδό Θερμοπυλών στο κέντρο της πόλης, ζωντάνεψε η παρουσία των πολλών επισκεπτών στην Αίθουσα τέχνης της Βάσως Καλουδιώτη "Έγινα-Αίγινα", για τα εγκαίνια της έκθεσης ¨Εδώδιμα", το Σάββατο 11 Αυγούστου 2018.
Δύο ζωγράφοι, η Αθηνά Χατζή και η Δικαία Δεσποτάκη με επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού, συνομιλούν εστιάζοντας στο τοπίο και την καθημερινότητα της Αίγινας.
 
Η Δικαία Δεσποτάκη (αριστερά) και η Αθηνά Χατζή (δεξιά) με την Ιρις Κρητικού.
Μιλήσαμε μαζί τους όπου και οι δύο καλλιτέχνες δήλωσαν πως λόγω της Ίριδας Κρητικού γνώρισαν και αγάπησαν την Αίγινα.
Η Αθηνά Χατζή για τα έργα της: "Έχω ασχοληθεί με τις αγορές και το φως της Αίγινας. Ιδιαίτερα με το φως και τα χρώματα".
 
Η Δικαία Δεσποτάκη: "Τα τελευταία χρόνια εμπνέομαι από την Αίγινα. έχω περάσει κάποια καλοκαίρια στη μαρίνα της Αίγινας, μέσα σε σκάφος. Αυτές τις εικόνες ανασύρω από τη μνήμη μου και την αίσθηση που έχω από το λιμάνι της.
 
Η επιμελήτρια της έκθεσης, Ίρις Κρητικού: "Για μένα είναι πάρα πολύ σημαντικό να βρίσκω εδώ πρόσωπα, να έρχονται φίλοι καλλιτέχνες στο νησί μου που το υπεραγαπώ και πόσο μάλλον όταν οι φίλοι αυτοί μέσω εμού συνδέονται με το νησί με αγάπη και το γνωρίζουν όλο και καλύτερα.
Με την Βάσω Καλουδιώτη έχουμε μια υπέροχη συνεργασία, είναι η τρίτη χρονιά που κάνουμε έκθεση μαζί και δεύτερη που δίνουμε τη σκυτάλη σε ένα "ζεύγος", φίλων καλλιτεχνών που γνωρίζει ο ένας τη δουλειά του άλλου. Θεωρώ ότι αλληλοσυμπληρώνονται,
η μια με στιγμιότυπα καθημερινά, η άλλη με αφαιρέσεις που είναι όμως τοπία της Αίγινας. Συμπληρώνουν μια εικόνα που είναι η Αίγινα που όλοι γνωρίζουμε, από μια απλή κορυφογραμμή ή ένα στιγμιότυπο στην αγορά.
Δεν μπορώ παρά να είμαι ευτυχής, γιατί νομίζω ότι αυτές οι στιγμές μόνο καλό κάνουν στο νησί το οποίο αγαπώ τόσο πολύ.
Στα εγκαίνια της έκθεσης συμμετείχαν δεκάδες προσκεκλημένοι, μεταξύ αυτών ο Δήμαρχος Αίγινας Δημήτρης Μούρτζης, η Πρόεδρος της ΚΕΔΑ του Δήμου Αίγινας Καίτη Σαλπέα, ο Βυζαντινολόγος Γιώργος Καλόφωνος, ο γνωστός αρχιτέκτονας Βασίλης Γρηγοριάδης κ.ά

Διαβάστε επίσης

Ο Αλέκος Βρέτος άνοιξε την αυλαία του 13ου Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ ΑίγιναςΑίγινα

Το  13 ο   Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας,  με γενικό τίτλο του δανεισμένο από τον Αισχύλο  « … το αναρίθμητο γέλιο των κυμάτων της θάλασσας…»,  ξεκίνησε χθες Τετάρτη 8 Αυγούστου...

Αίγινα: Πρωτοβουλία της Αντιπολίτευσης για τον καθυστερημένο απολογισμό πεπραγμένωνΑίγινα

Το παρακάτω δελτίο τύπου έστειλε η δημοτική παράταξη "Αίγινα Κίνηση Ευθύνης", όπως και το  9 δημοτικών συμβούλων προς τον πρόεδρο του Δ.Σ. Αίγινας, για σύγκληση ειδικής συνεδρίασης...