ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συντονιστικό Κέντρο για την Υγεία στην Αίγινα

Μια πρόταση που χρειάστηκε πάντως αρκετές αποσαφηνίσεις εισηγήθηκε ο Δήμαρχος Αίγινας, για το θέμα της αντιμετώπισης των έκτακτων περιστατικών που χρειάστηκε ένα τραγικό τροχαίο για να φτάσει επιτέλους στο Δ.Σ.
Στο άκουσμα της πρότασης η αίθουσα έδειξε να δυσκολεύετε να κατανοήσει το τι θα ψηφίσει. Εκτός από εκείνους που συμμετέχουν στην Επιτροπή Υγείας και ήταν γνώστες της εισήγησης, οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι δήλωσαν ανημέρωτοι και ζήτησαν έστω μια εκτύπωση εκείνη την ώρα, που έγινε και μοιράστηκε.
Ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Μούρτζης στην εισήγησή του, ανέφερε όλες τις προτάσεις που καταγράφηκαν στη σύσκεψη της Επιτροπής Υγείας στις 19 Μαρτίου 2018 και ενημέρωσε ότι η Επιτροπή συνεδρίασε ξανά την 25η Μαρτίου για να διαμορφωθεί αυτή η πρόταση.
Η εισήγηση περιλάμβανε δύο προτάσεις:
Η 1η: Δημιουργία Συντονιστικού  Κέντρου Επειγόντων Περιστατικών
και η 2η: Διεύρυνση της Επιτροπής Υγείας του Δήμου.
Η διεύρυνση της επιτροπής με 6 νέα μέλη και ανοιχτή για τυχόν άλλων υποψηφιοτήτων, ήταν κατανοητή και αποδεκτή από όλους, αν και δεν ορίστηκε ο πρόεδρός της. Τα νέα μέλη: Νεκτάριος Λαβούτας από τη διοίκηση Νοσοκομείου Αίγινας, Κώστας Αδάμ πρόεδρος Κ.Υ. και οι γιατροί: Μανώλης Λογοθέτης διευθυντής του Νεφρολογικού Κέντρου, Σβετλάνα Λεονίδη Δ/ντρια του Κ.Υ., Σωκράτης Δούκας χειρουργός, Γρηγόρης Γαλάνης παθολόγος.
Η δημιουργία Συντονιστικού Κέντρου Επειγόντων Περιστατικών ήταν αρκετά ασαφής, με 5 μέρη. Ως έδρα του Συντονιστικού ορίζει το Κέντρο Υγείας, σχέδιο και οργανόγραμμα θα συντάσσει η Επιτροπή Υγείας, η οποία θα φροντίζει για την τήρηση του, για τις διακομιδές και θα πρέπει να καλέσει τους ιδιώτες γιατρούς για προσφορά ετοιμότητας. Στο τέλος της συζήτησης έγινε κατανοητό ότι αυτό το Συντονιστικό Κέντρο θα είναι η διευρυμένη πια Επιτροπή Υγείας. Αν και στην πρώτη παράγραφο αναφέρεται ότι την ευθύνη του συντονισμού την έχει τι Κ.Υ.
Μέσα σε πολλές εντάσεις η πρόταση από την αντιπολίτευση χαρακτηρίστηκε "μια γενικούρα"και κάποιοι θύμισαν τη γνωστή στρατηγική "ό,τι δεν θέλουμε να κάνουμε το πετάμε σε μια επιτροπή". Ο δήμαρχος αιτιολόγησε τη μη εμπεριστατωμένη πρόταση λέγοντας ότι είναι ένας μπούσουλας, ο οποίος τελικά ψηφίστηκε ομόφωνα από το Σώμα, χωρίς να δοθεί κανένα χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή του και χωρίς ορισμό συντονιστή.
Η συζήτηση για το θέμα, με παρουσία πολιτών κράτησε 3 ώρες με πολλές τοποθετήσεις και προτάσεις,
Τα υπόλοιπα θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα και τα προημερεσίας πήγαν στο τέλος της συνεδρίασης με ελάχιστους παρόντες και ατμόσφαιρα γαλαρίας.

Διαβάστε επίσης

Η Απάντηση της Λύδιας Κονιόρδου για το Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο (παλιές φυλακές) ΑίγιναςΑίγινα

Στις 15 Φεβρουαρίου 2018, με ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, είχε έρθει στη Βουλή το θέμα της αποκατάστασης και αξιοποίησης του Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου (πρώην φυλακές) Αίγινας....

Παρασκευή η εκλογή του νέου επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον Δήμο ΑίγιναςΑίγινα

Tην ερχόμενη Παρασκευή, στην αίθουσα του Μεριστού, αναμένεται να συνέλθουν οι 8 δημοτικοί σύμβουλοί της παράταξης ΑΙΓΙΝΑ ΚΙΝΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ, προκειμένου να εκλέξουν τον επικεφαλής της ...

Πρόσκληση ενδιαφέροντος  για την προμήθεια καθισμάτων του Δημοτικού Θεάτρου ΑίγιναςΑίγινα

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αίγινας (Κ.Ε.Δ.Α.) ανακοινώνει την πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια καθισμάτων που αφορούν στην αίθουσα Ι. Καποδίστριας (Δημοτικό Θέατρο)...