ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δ.Σ. Αίγινας: Μια σύντομη συνεδρίαση

Για ακόμη μια φορά τα προημερησίας απασχόλησαν αρκετά την αίθουσα του Μεριστού.
Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου, τα 5 θέματα ημερήσιας διάταξης, όπου προστέθηκαν άλλα 3 επείγοντα, συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν, τα περισσότερα ομόφωνα και δυο κατα πλειοψηφία, μέσα σε μόλις μισή ώρα.
Στις 2 ώρες και κάτι που διήρκησε η συνεδρίαση, οι ερωτήσεις των δημοτικών συμβούλων, κυρίως για έργα που καθυστερούν και οι όποιες απαντήσεις, κατέλαβαν τον περισσότερο χρόνο.

Η διακοπή των εργασιών στο έργο της Σκοτεινής απασχόλησε πολλούς στην αίθουσα όπως και η επιφόρτιση της οδού Καποδιστρίου λόγω της παράκαμψης. Αναμέσα σε άλλα, η άναρχη στάθμευση στην πόλη της Αίγινας, η τήρηση του ωραρίου τροφοδοσίας, θέσεις ΑΜΕΑ στο λιμάνι, η οδοποιία, η χαρτογράφηση του δικτύου, ο κυματοθραύστης, τα απορρίμματα κλπ.

Το θέμα του ελικοδρομίου απασχόλησε τον κ. Ν. Λεούση αφού έχει παραχωρηθεί από το Λιμενικό Ταμείο η έκτασή του για ένα έτος στον εργολάβο του αγωγού. "Ο ένας χρόνος, για εργολάβο, ξέρουμε ότι μπορεί να γίνει και 5 χρόνια" είπε με ανησυχία για το μέλλον του ελικοδρομίου. Η απάντηση του δημάρχου ήταν: "η παραχώρηση είναι αναγκαία για αυτό το έργο ζωής".
Επίσης ο κ. Λεούσης αναφέρθηκε στις επικίνδυνες κατολισθήσεις στον παραλιακή οδό στα Βροχεία που είχε καταθέσει και ο ίδιος πριν 2 χρόνια στο Δ.Σ. και δεν έχουν παρθεί ακόμη μέτρα. Για το έργο της Σκοτεινής: "το Πάσχα δεν θα είναι έτοιμο, μακάρι να βγω ψεύτης".

Συνεχίστηκε η κόντρα ανάμεσα στον κ. Ν. Οικονόμου και την κ. Κ. Σαλπέα. Για τις εκδηλώσεις της ΚΕΔΑ, Καρναβάλι Αίγινας και 26ης Ιανουαρίου ο κ. Οικονόμου τις χαρακτήρισε ανεπιτυχείς και χωρίς συμμετοχές, ενώ η κ. Σαλπέα μίλησε για τεράστια επιτυχία κατά ομολογία όλων.

Ο κ. Γ. Ζορμπάς ρώτησε για τους κάδους της Αγίας Μαρίνας, γιατί είναι τοποθετημένοι όλοι μόνο σε τρία σημεία. "Αυτό βολεύει τα οχήματα, αλλά όχι τον πολίτη". Για το έργο στη Βλυχάδα "έχει τελειώσει αλλά φαίνεται παρατημένο, π.χ. υπάρχουν ακόμη κορδέλες και δεν έχει επιδιορθωθεί το οδόστρωμα".

Ο Αντιδήμαρχος κ. Α. Μαρμαρινός για τις κατολισθήσεις απάντησε, ότι είναι σε επικοινωνία με την Περιφέρεια προς λύση του προβλήματος, για έργο και όχι δίχτυ. Για την αποκομιδή των απορριμμάτων "πιστεύω ότι το Πάσχα θα έχουμε οχήματα αλλά αν δεν γίνουν προσλήψεις δεν θα έχουμε υπάλληλους".

Στο 1ο θέμα που αφορούσε τον προϋπολογισμό του ΔΑΟΑ, ο κ. Φιλ. Τζίτζης εξέφρασε την αγανάκτησή του λέγοντας ότι "δεν έχει δοθεί ούτε 1 € στις ομάδες" και ψήφισε αρνητικά.

Η συνεδρίαση λύθηκε στις 21.05.

Διαβάστε επίσης

Ανάγκη περαιτέρω βελτίωσης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Δήμων ΑργοσαρωνικούΑίγινα

Ερώτηση Βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κατέθεσε η Βουλευτής Ελένη Σταματάκη  προς τον κ. Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με Θέμα: ‘’Ανάγκη περαιτέρω βελτίωσης της ακτοπλοϊκής σ...

Η παρουσίαση στην Αίγινα του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής ΔιπλωματίαςΑίγινα

Με αφορμή την ίδρυση στην Αίγινα του  Παραρτήματος Νήσων Αργοσαρωνικού  του  Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας , διοργανώθηκε από τα μέλη του, εκδήλωση γνωριμίας, παρο...