ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δ.Σ.Αίγινας: Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2018

Με καθυστέρηση μερικών μηνών κατατέθηκε προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αίγινας ο προϋπολογισμός του οικονομικού έτους 2018 και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. Από την αντιπολίτευση, "όχι" ψήφισε ο κ. Φίλιππος Τζίτζης, "παρών" ο κ. Γιώργος Τσατήρης, "ναι" ο κ. Νίκος Οικονόμου και αποχώρησαν πριν την ψηφοφορία ο κ. Νεκτάριος Λεούσης και ο κ. Γιάννης Παπαδόπουλος. Οι υπόλοιποι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης απουσίαζαν από τη συνεδρίαση.
Ο Δήμαρχος  Δημήτρης Μούρτζης παρακάλεσε το Σώμα να ψηφίσει τον προϋπολογισμό χωρίς εντάσεις: " ένας προϋπολογισμός για να είναι υγιής πρέπει να είναι και η οικονομία της χώρας". "είναι πολυτέλεια να ανεβάσουμε τους τόνους", "δεν θα δευτερολογήσω είναι ανώφελο".
 Οι τόνοι όμως ανέβηκαν και ο δήμαρχος δευτερολόγησε.
 Ο κ. Φίλιππος Τζίτζης: "Προϋπολογισμός εντυπώσεων, με τα λεφτά της Περιφέρειας," "στον 4ο προϋπολογισμό σας θα έπρεπε να ήσασταν πιο χρήσιμοι, πιο αποδοτικοί","δεν υπάρχει η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, καμία εξέλιξη στην επέκταση κοιμητηρίων, στον φωτισμό του ναού της Αφαίας", "πολλά πρόστιμα, από πού και γιατί","έλλειμμα στην ύδρευση, έλλειμμα στην καθαριότητα", "θα μείνει στην ιστορία της Αίγινας ότι είχατε τα περισσότερα χρόνια και φέρατε τα λιγότερα".
Ο  Νεκτάριος Λεούσης: "Βλέπουμε έργα που ξεκινούν και σταματούν, άλλα που μένουν στα συρτάρια", "κρατάτε αποστάσεις από θέματα που δεν μπορείτε να διαχειριστείτε","επιμένετε για μελέτη υδροδεξαμενής, ένα τεράστιο έξοδο, κάτι που κατά 99% έχει αποτύχει σε όλη την Ελλάδα", "απαξιώνετε συστηματικά τις προτάσεις και τις επισημάνσεις της αντιπολίτευσης".
Ο Γιάννης Παπαδόπουλος"το λέμε από πέρυσι, τελειωμένη ιστορία οι υδροδεξαμενές, 365.000e αν περισσεύουν από την Περιφέρεια έχουμε να τα βάλουμε 45 σε τρύπες", για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου: ¨κοροϊδεύουμε τους επαγγελματίες".
Ο Νίκος Οικονόμου: "Ποιος είναι ο λόγος της καθυστέρησης του προϋπολογισμού, τι γίνεται με την επιστροφή του ΦΠΑ" .Ανάμεσα στις παρατηρήσεις του, κατέθεσε προτάσεις που συμπληρώθηκαν στον προϋπολογισμό.
Ο Γιώργος Τσατήρης " Ο τελευταίος προϋπολογισμός αυτής της δημοτικής αρχής από πλευράς οράματος δεν υπάρχει τίποτα, από πλευράς πολιτικής είναι κάτω της βάσης, δεν υπάρχει ένα έργο, πείτε μου ένα έργο που ξεκίνησε από εσάς και τρέχει". Δεν ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του, διακόπηκε από τον πρόεδρο λόγω χρόνου.
Διευκρινήσεις και απαντήσεις έδωσε ο κ. Βαγγέλης Στενάκης, προϊστάμενος της Οικονομικής Υπηρεσίας του δήμου.
Ο δήμαρχος χαρακτήρισε καταδικαστέες τις τοποθετήσεις των συμβούλων, απαξιωτικές για το τεράστιο και σημαντικό έργο της ύδρευσης αλλά και της οδοποιίας που όπως δήλωσε θα συνεχιστεί μέσα στο μήνα. "Απαξίωση, αμφισβήτιση, μηδενισμός, για να πετάνε κορώνες", "το διεκδικήσαμε, το κερδίσαμε", "αν εσείς πιστεύετε σε θαύματα φέρτε τα να τα πιστέψουμε κι εμείς". Για προσφυγές που έχουν κατατεθεί στην Περιφέρεια, όπως του κ. Νίκου Οικονόμου, ο δήμαρχος αφού τόνισε τις καλές του σχέσεις με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και φιλικές με την Περιφέρεια, τις χαρακτήρισε "λάθος" και ο κ. Γιάννης Ζορμπάς συμπλήρωσε "πολιτικό ατόπημα".
Μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού, ψηφίστηκε "ομοίως" και το δεύτερο θέμα, η έγκριση του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης  του Δήμου Αίγινας για το 2018, χωρίς συζήτηση.

Διαβάστε επίσης

Το Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριντα στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο του Δήμου ΑίγιναςΑίγινα

Ο Σύλλογος Φίλων του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου του Δήμου Αίγινας έχει την χαρά να σας προσκαλέσει στην εκδήλωση που διοργανώνει το Σάββατο 24 Μαρτίου και ώρα 19.00 στην αί...

Ημερίδα για το μέλλον της Δημόσιας Καποδιστριακής Βιβλιοθήκης ΑίγιναςΑίγινα

Η Συντακτική Επιτροπή του περιοδικού   «Η ΑΙΓΙΝΑΙΑ»  έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει σε ημερίδα που διοργανώνει με θέμα  «Βιβλιοθήκες σε Ψηφιακό Περιβάλλον: Το μέλλον της Δημόσιας ...

Ποιες πολιτιστικές εκδηλώσεις θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Αττικής φέτος το καλοκαίρι στα νησιάΑΓΚΙΣΤΡΙ

Ανακοινώθηκαν τα ποσά που θα διαθέσει το 2018 η Περιφέρεια Αττικής στους νησιωτικούς δήμους, για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του φετινού καλοκαιριού.  Ακολουθεί η ανακοίνωση της Πε...