ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με θλίψη η πρώτη συνεδρίαση του έτους για το Δημοτικό Συμβούλιο Αίγινας

Με μια θλιβερή είδηση ξεκίνησε η πρώτη του 2018 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας, την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου.

Ο θάνατος της διευθύντριας του Κέντρου Υγείας Αίγινας, της παιδιάτρου Ευαγγελίας Γελαδάκη, λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση, γέμισε θλίψη την αίθουσα του Μεριστού. Ιδιαίτερα συγκινημένοι οι δυο δημοτικοί σύμβουλοι που εργάζονταν καθημερινά μαζί της, ο πρόεδρος κ. Στ. Θεριανός και ο κ. Φ. Τζίτζης.

Το Σώμα κράτησε ενός λεπτού σιγή για την μνήμην της και όλοι εξέφρασαν τη λύπη τους:

Δήμαρχος: Συγκλονισμένοι όλοι. Μεγάλη απώλεια για το νησί.

Φίλιππος Τζίτζης: Δύσκολη μέρα για εμάς που εργαζόμαστε στο Κέντρο Υγείας. Δίδαξε αξιοπρέπεια.

Αντώνης Ντελής: Θα μας λείψει και σαν παιδίατρος, μεγάλη η προσφορά της στα σχολεία.

Νεκτάριος Λεούσης: Δεσμεύτηκε στον όρκο του Ιπποκράτη και τον τήρησε όσο λίγοι.

Λόγω της θλιβερής είδησης, ο δήμαρχος, οι επικεφαλείς των παρατάξεων και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι,  δεν θέλησαν να τοποθετηθούν σε προημερησίας.
 
Ανάμεσα στα θέματα και τις ερωτήσεις που συζητήθηκαν, εκτός των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, ήταν:
 
Ο κ. Ν. Λεούσης ρώτησε για το έργο του Μόραλη γιατί δεν έχει γίνει η τοποθέτησή  του μετά από ενάμιση χρόνο από την απόφαση του Δ.Σ. και τι γίνεται με την προτομή του Καζαντζάκη. Απάντησε ο κ. Γ. Μούρτζης, του Μόραλη θα τοποθετηθεί εντός του μήνα και του Καζαντζάκη θα μεταφερθεί ανάμεσα στο παλιό δημαρχείο και την ψαραγορά, μετά από ανάπλαση του χώρου. Για τον συγκεκριμένο χώρο ο κ. Οικονόμου σχολίασε ότι έχει γίνει κατακρεούργηση του δέντρου του Καποδίστρια, μια εγκληματική ενέργεια της δημοτικής αρχής.
Ο κ. Γ. Τσατήρης εξέφρασε την απογοήτευσή του που ως καποδιστριακή πόλη, όπως το Ναύπλιο και η Κέρκυρα, δεν έχουμε ένα Καποδιστριακό κτίριο για να μεταφερθεί η έκθεση «Ιωάννης Καποδίστριας – Η πορεία του στο χρόνο» που στεγάζεται στη Βουλή. Όπως είπε ο κ. Τσατήρης "μια έκθεση που αποκαθιστά την ιστορική αλήθεια". Συζητήθηκε από το Σώμα η εξεύρεση άλλου κτιρίου, με μόνο ικανό χώρο το παλιό δημαρχείο.
 Ο κ. Κ. Γενίτσαρης εντόπισε προβλήματα από τις βροχές και τόνισε ότι χρειάζονται αντιπλημμυρικά έργα σε όλη την πόλη.
Ο κ. Κ. Τρίμης ανέφερε ΄τι υπάρχουν παράπονα πολιτών για τον δημοτικό φωτισμό και πήρε την απάντηση ότι έχει λήξει η σύμβαση με τον ηλεκτρολόγο και περιμένουμε τον νέο προϋπολογισμό, αλλά θα προσπαθήσουμε άμεσα να εξυπηρετήσουμε κάποιες απομακρυσμένες περιοχές.
Πολλές ερωτήσεις, επισημάνσεις και τοποθετήσεις σε πολλά θέματα έκανε ο κ. Ν. Οικονόμου, εξαντλώντας κάποιες φορές την ανεκτικότητα του προέδρου.
Σε ερωτήσεις για τα απορρίμματα ο Αντιδήμαρχος Π. Μαρμαρινός ανέφερε ότι έχουν έρθει 36 κάδοι οργανικών, δεν γίνεται αποκομιδή της ανακύκλωσης λόγω έλλειψης οχήματος, έχει γίνει απογραφή των οχημάτων και προχωρά στην επισκευή τους, και χαρακτηριστικά είπε "μέχρι στιγμής πάμε καλά". Ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι μέχρι το Μάρτιο θα γίνει τροποποίηση του νόμου για την μεταφορά των απορριμμάτων με τα πλοία που θα διευκολύνει τον δήμο μας.
 
Για την καθυστέρηση του έργου της Σκοτεινής, μετά από ερωτήσεις συμβούλων της αντιπολίτευσης, ο κ. Δ. Μούρτζης είπε πως είναι ένα έργο της Περιφέρειας, χωρίς την ενημέρωση του δήμου, ο οποίος  γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες και τα προβλήματα της περιοχής του. Λόγω αδυναμίας του εργολάβου η καθυστέρηση και δεσμεύθηκε να βάλει ένα χρονοδιάγραμμα μαζί με τον κ. Χατζηπέρο, ώστε τα έργα να γίνουν πριν το Πάσχα.
 
Τα ημερησίας θέματα συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν τα περισσότερα ομόφωνα, εκτός από τρία, τα 8, 10 & 11 που αποσύρθηκαν.
Εκείνο που συζητήθηκε περισσότερο, με κάποιες εντάσεις ήταν το 2ο θέμα, η έγκριση υποβολής αίτησης για άδεια ίδρυσης και λειτουργίας του Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού του Κοντού. Η αντιπαράθεση πολλών δημοτικών συμβούλων ήταν, πώς θα ζητήσουμε άδεια αφού υπάρχουν κτιριακά προβλήματα και πολεοδομικές παραβάσεις που καθιστούν το κτίριο από την κατασκευή του ακατάλληλο για βρεφονηπιακό σταθμό. Ο δήμαρχος σε επιτόπου τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Βλαστό της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου, διαβεβαίωσε ότι το έργο έχει παραλειφθεί από τον δήμο, άρα είναι κατάλληλο και όποιες επισκευές χρειάζονται θα γίνουν μετά την αδειοδότηση. Αφού ο δήμαρχος βεβαίωσε ότι η άδεια προέχει όλων για την λειτουργία του σταθμού, το Σώμα ψήφισε ομόφωνα.

Διαβάστε επίσης

Ο Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Αργοσαρωνικού για την Ευαγγελία ΓελαδάκηΑίγινα

  Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών νησιών Αργοσαρωνικού για το θάνατο της  παιδιάτρου και  Διευθύντριας του  Κέντρου Υγείας Αίγινας  Ευαγγελίας  Γελαδάκη, εκφράζει στους οικείους...

24ωρη προειδοποιητική απεργία για τις 12 Ιανουαρίου ανακοίνωσε η ΠΝΟΑΓΚΙΣΤΡΙ

Την πραγματοποίηση 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας στις 12 Ιανουαρίου - με προοπτική κλιμάκωσης- ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων. Η ΠΝ...

"Ενθυμήματα, Αντικείμενα και Ιστορίες" από τις Φυλακές στο Λαογραφικό Μουσείο ΑίγιναςΑίγινα

Από τις 13 ως τις 21 Ιανουαρίου 2018 στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο της Αίγινας θα φιλοξενηθεί η έκθεση* ‘Ενθυμήματα, Αντικείμενα και Ιστορίες’, με αντικείμενα που έχουν φτιάξ...