ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αίγινα: Αποχωρούν με δήλωση τους 37 μέλη από την Οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Αίγινας

Με επιστολή τους, που σήμερα δημοσιεύεται 37 μέλη της Οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Αίγινας αποχωρούν από την οργάνωση για τους λόγους που αναλύουν.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, 

Με αυτή την επιστολή, εμείς,ως μέλη - παλαιά και νέα - της Οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Αίγινας, απευθυνόμαστε με σεβασμό και αγάπη στην τοπική κοινωνία της Αίγινας, στους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, στους επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς της.

Από καιρό μάς έχετε γνωρίσει μέσα από την  πολιτική μας δράση και το ενδιαφέρον μας για την πρόοδο του τόπου μας. Για τους στόχους αυτούς συνεργαστήκαμε με πολλούς από εσάς, πήγαμε μαζί στα  υπουργεία την εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση και μαζί πετύχαμε να λυθούν μια σειρά από προβλήματα του νησιού μας, τα οποία για αρκετά χρόνια ήταν στην «κατάψυξη». 

Ύστερα από δική μας πρόσκληση πολλοί ήταν οι υπουργοί που ήλθαν στην Αίγινα για να μιλήσουν σε διάφορες θεματικές εκδηλώσεις. Είναι κοινά παραδεκτό ότι από αυτές τις δράσεις δόθηκαν λύσεις σε μια σειρά ζητήματα που για χρόνια αναζητούσαν μία θετική διέξοδο, όπως: η χαρτογράφηση των θαλάσσιων λιβαδιών Ποσειδωνίας,  η προστασία των ιχθυαποθεμάτων - μέτρο που δίνει προοπτική ανάπτυξης στην αλιεία και δουλειά στους επαγγελματίες ψαράδες - μέτρα προστασίας των εργαζομένων στον πρωτογενή τομέα (αγρότες, ψαράδες) με την κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος και ασφαλιστική βελτίωση.

Αξίζει να σας θυμίσουμε την ουσιαστική αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας με την πρόσληψη ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού, με εξοπλισμό της υλικοτεχνικής του υποδομής, την επαναλειτουργία του μικροβιολογικού εργαστηρίου. Ήδη η υποβάθμισή του από την παρούσα κυβέρνηση είναι εμφανής, γεγονός που αποτελεί δείγμα της αντίληψης της Ν.Δ για τη δημόσια Υγεία. 

Στην περίοδο αυτή η ζωή στο νησί μας, με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι σε μία σειρά από τομείς της καθημερινής τους ζωής, τέθηκε κάτω από το μικροσκόπιο της κυβερνητικής πολιτικής και για πρώτη φορά η Αίγινα εντάχθηκε στο μέτρο του Μεταφορικού Ισοδύναμου, το οποίο αγκαλιάστηκε από χιλιάδες πολίτες και επαγγελματίες του νησιού.

Πολλά ήταν και τα έργα που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» και υλοποιήθηκαν  καλύπτοντας πολλαπλές ανάγκες καθώς,επίσης και πάρα πολλά τα έργα από την Περιφέρεια (νερό ΕΥΔΑΠ, λιμάνια κ.ά.), σε μια εποχή με «ελεγχόμενη» την οικονομία από τους δανειστές (Δ.Ν.Τ ).

 

Φίλες και φίλοι,

Καλό αλλά και χρήσιμο είναι να μη ξεχνάμε ποιοι πολιτικοί και ποιες πολιτικές και ποιες κυβερνήσεις μάς έβαλαν στα μνημόνια! 

 

Νιώθουμευπερήφανοι για το έργο που επιτελέστηκε την περίοδο2015-2019 από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με αποκορύφωμα την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και την ιστορική συμφωνία των Πρεσπών .Δυστυχώς, σήμερα διαπιστώνουμε την προσπάθεια της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ να υπονομεύσει και να αποδομήσει το τότε κυβερνητικό έργο.

Η νέα ηγεσία χαρακτηρίζει ως «κομματίλα» την προηγούμενη μορφή συμμετοχής μας μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, όπου καθεμιά και καθένας από εμάς έδωσε ό,τι καλύτερο μπορούσε, στην προσπάθειά μας να είμαστε δίπλα στα προβλήματα του νησιού, όπως ρητά αναφέρεται στο καταστατικό του κόμματός μας, και να μεταφέρουμε αυτά τα προβλήματα στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και πολλά από αυτά στο Κοινοβούλιο.

Διαπιστώνουμε, επίσης την αντιδημοκρατική συμπεριφορά και τις συνεχείς διχαστικές πρακτικές της ηγεσίας αυτής. Αισθανόμαστε ότι πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο εμείς ενταχθήκαμε και κάποιοι υπήρξαν ιδρυτικά του μέλη, μεταλλάσσεται, απαξιώνεται και εκφυλίζεται σε απολiτικo, λαϊκίστικο κόμμα, χωρίς όραμα για το μέλλον, με στόχο μόνο την εξουσία.

Για τους παραπάνω λόγους οι υπογράφοντες/ουσες  αποχωρούμε από την Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Αίγινας και από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, διότι δεν μας  εκφράζει πλέον ιδεολογικά και πολιτικά. Θεωρούμε ότι δεν έχουμε θέση και δεν θέλουμε να συμμετέχουμε σε μια πορεία απομάκρυνσης από τις αξίες και τις αρχές της ριζοσπαστικής και οικολογικής Αριστεράς καθώς και της Δημοκρατίας.

Αποχωρούμε με το κεφάλι ψηλά και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στα μέλη, στην τοπική κοινωνία της Αίγινας και τους ψηφοφόρους του κόμματος, που οραματίστηκαν μια καλύτερη κοινωνία.

Με λύπη επιλέγουμε την αποχώρηση από το κόμμα όχι όμως από την πολιτική, αποχώρηση από το κόμμα,όχι όμως από τους αγώνες.

Θα εξακολουθήσουμενα υπηρετούμε αταλάντευτα με συνέπεια και αποφασιστικότητα το όραμά μας για μια κοινωνία δίκαιη,με ισότητα, μεαλληλεγγύη, χωρίς βία απέναντι στη φύση, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. 

Ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή συνέχεια σε αγαπημένους συντρόφους/σες που παραμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ελπίζοντας σε καλύτερες μέρες .

 

Φίλοι και φίλες,

Θα ανταμώσουμε και πάλι!

 Το κείμενο υπογράφεται από μέλη της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ Αίγινας, αλλά και από συντρόφους/σες, που έγιναν μέλη κατά τη διάρκεια των εσωκομματικών εκλογών.

 

 1. Πατσακιός Παναγιώτης, Συντονιστής, μέλος της Νομαρχιακής Οργάνωσης Πειραιά
 2. Γκούτου Γεωργία, αναπληρώτρια Συντονιστικού
 3. Ντελής Αντώνης,  μέλος Συντονιστικού, Δημοτικός Σύμβουλος
 4. Παπαδόπουλος Μιχάλης, μέλος Συντονιστικού, μέλος ΔΣ της Ένωσης Ξενοδόχων Αίγινας
 5. Χατζίνα Ντίνα, μέλος Συντονιστικού
 6. Αρσένη Λώρα
 7. Βαρούτη Ελένη
 8. Βαρούτης Νίκος
 9. Γούλας Κώστας
 10. Δελλής Γιάννης
 11. Δρίβας Χρήστος
 12. Ευσταθίου Έφη
 13. Ζαννής Νίκος  
 14. ΖορμπαλάΚορίνα
 15. Ζορμπαλάς Κώστας
 16. ΘεολογίδουΠρονόη
 17. Κάππος Παναγιώτης                          
 18. Καραβασίλης Βασίλης
 19. Κατσώρχης Σταμάτης, Πρόεδρος της Ένωσης Εργατοϋπαλλήλων Δήμου Αίγινας
 20. Κοντοκοντή Αφροδίτη
 21. Κουμουτσάκου Νίκη
 22. Λαμπέτης Βάγιας
 23. Ματαράγκα Ελένη
 24. Μαράκης Χαράλαμπος
 25. Μπέσης Ηλίας
 26. Μπούτος Παναγιώτης
 27. Νικολόπουλος Δημήτρης
 28. Παπαευστρατίου Λία
 29. Παπαθανασίου Αντώνης
 30. Πάσχα Στέλλα
 31. Πατσακιού Ελπίς
 32. Πατσακιού Ηρώ
 33. Πλατιάς  Θανάσης
 34. Πυρουνάκη Σοφία
 35. Τριαντοπούλου Μαρία
 36. Τσουβαλάκης Αργύρης
 37. ΦατιόνΣετάη

Διαβάστε επίσης

Αίγινα: Μεγαλοπρέπεια και πλήθος πιστών στην λιτανεία της αγίας εικόνας του Αγίου Νικολάου (ΦΩΤΟ)Αίγινα

Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια έγινε σήμερα το πρωί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία για την εορτή του Αγίου Νικολάου. Τη λειτουργία παρακολούθησαν πλήθος πιστών. Μετά την ολοκλήρωσή τ...

Πιστοί και κλήρος από όλη την Αίγινα στον Εσπερινό του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου των ΨαριανώνΑίγινα

Με λαμπρότητα και κατάνυξη τελέστηκε απόψε ο εσπερινός  στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην πόλη της Αίγινας παρόντος όλου του κλήρου του νησιού. Πιστοί από όλες τις γωνιές του ν...

Αίγινα: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα από τη Δημοσία Καποδιστριακή Βιβλιοθήκη και το Υπουργείο Πολιτισμού.Αίγινα

ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ  Η Καποδιστριακή Δημόσια Βιβλιοθήκη Αίγινας συνεργάζεται για μία ακόμη χρο...

Αίγινα: Πρόσκληση για υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή ωφελουμένων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.Αίγινα

Ανακοίνωση / Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την προσέλκυση/ επιλογή ωφελούμενων μέσα από τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πλαίσιο της Πράξης «ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΕΣ ΔΟΜ...

Αίγινα: Δελτίο τύπου για την επίσκεψη του βουλευτή κ. Ν. Αμπατιέλου στην Αίγινα.Αίγινα

Tην Παρασκευή 1 Δεκέμβρη 2023 πραγματοποίησε περιοδεία στην Αίγινα κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή Α΄ Πειραιά και Νήσων και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ , Νίκο Αμπατιέλο συνοδε...

’Μαθήματα΄΄ στους καθηγητές Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της ΑίγιναςΑίγινα

Ξεκίνησε το  βιωματικό εργαστήριο που απευθύνεται σε καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αίγινα στο χώρο του Γενικού Λυκείου. Το βιωματικό εργαστήριο έχει ως σκοπό πώς οι...

Έφυγε ο Γιώργος Πετράς, το χαμόγελο και η "καλημέρα" της αγοράς της Αίγινας Αίγινα

Ο Γιώργος Πετράς, o ακούραστος οικοδεσπότης της αρχαιότερης ίσως επιχείρησης της Αίγινας, δεν είναι πια εδώ… Τα ξημερώματα του Σαββάτου εγκατέλειψε τα εγκόσμια, σημειώνοντας σήμερα...