ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αίγινα: Ανείπωτη θλίψη στην Αίγινα από το πρόωρο θάνατο του Δημοσθένη Παπαλεονάρδου

 Μεγάλη η θλίψη σήμερα στην Αίγινα σκόρπισε η είδηση  του θανάτου του Δημοσθένη Παπαλεονάρδου αξιωματικού εν αποστρατεία  του Λιμενικού Σώματος και επιφανούς πολίτη  της  τοπικής  κοινωνίας.

Ο Δημοσθένης Παπαλεονάρδος απεβίωσε σήμερα (6/8) το πρωί στην Αίγινα, καθώς χθες  μόλις  το βράδυ επέστρεψε στο αγαπημένο  του νησί μετά από δίμηνη νοσηλεία στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.    

 Ο  Δημοσθένης . Παπαλεονάρδος υπήρξε αξιωματικός καριέρας του Λιμενικού Σώμα με την ευδόκιμη σταδιοδρομία  του σε  πολλές επιτελικές  θέσεις που έχει υπηρετήσει. Ήταν  αυτοδημιούργητος και κοσμούσε με  την εν γένει παρουσία και πολιτεία του την οικογένειά του, την τοπική κοινωνία  του νησιού, τους συνεργάτες  του αλλά και την τοπική Εκκλησία  της Αίγινας στην οποία έχει προσφέρει τα μέγιστα από μικρή ηλικία.

Τα  τελευταία  χρόνια  είχε  σταθεί πρότυπο, αρωγός  και  σύμβουλος  για  πολλούς νέους Αιγινήτες  που εισήχθησαν στο Λιμενικό Σώμα.

Ο Αντιναύαρχος  Λιμενικού Σώματος  Παπαλεονάρδος Δημοσθένης γεννήθηκε στην Αίγινα   όπου και έλαβε  τις εγκύκλιες σπουδές του αποφοιτώντας από το Καποδιστριακό Γυμνάσιο Αίγινας. Εισήχθη  στην Πάντειο Σχολή Πολιτικών Επιστημών και είναι  τελειόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ακολούθως υπηρέτησε στο Πεζικό. Το 1990 μετά από εξετάσεις εισήχθη στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων

 

      Το 1992 ορκίστηκε Σημαιοφόρος Λιμενικού Σώματος  και τοποθετήθηκε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου  Κρήτης . Ακολούθως υπηρέτησε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο  Πειραιώς ως Προϊστάμενος στο Λιμενικό Φυλάκιο  Αργοσαρωνικού, Υποδιοικητής στο Λιμενικό Τμήμα Ζέας, Α Λ/Τ Τζελέπη, Λιμενικό  Φυλάκιο Ξαβερίου. Λιμενάρχης και Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου. Στους Ολυμπιακούς αγώνες 2004 στο γραφείο Ολυμπιακού Υπευθύνου, Τμηματάρχης στη Διεύθυνση Λιμενικής Αστυνομίας και πρώτος Διευθυντής στη Διεύθυνση Αλιείας του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος. Από το  2004  ως το 2007 υπηρέτησε ως Λιμενάρχης Ύδρας.

 

     Τη διετία  2012 -2014  υπηρέτησε ως Ναυτιλιακός Ακόλουθος Μασσαλίας. Με τη λήξη της διετούς θητείας  του στη Μασσαλία και την επιστροφή του στην Ελλάδα εντάχθηκε στην   Υπηρεσία Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων του Ταμείου Εξωτερικών συνόρων.

     Έχει τιμηθεί με το Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα και το Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής. Με το μετάλλιο Στρατιωτικής Αξίας Β Τάξεως, και τις διαμνημονεύσεις της Πολυετούς Υπηρεσίας Β Τάξεως, Ευδοκίμου επιτελικής υπηρεσίας Α Τάξεως, Ευδοκίμου Διοικήσεως Β Τάξεως. Έχει τιμηθεί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίο και το μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κυρό Χριστόδουλο κατά την επίσκεψη του στην Ύδρα.

    Στις 29 Μαρτίου 2016 με απόφαση του Ανωτέρου Συμβουλίου του Λιμενικού Σώματος  προήχθη στο βαθμό του Αρχιπλοιάρχου Λ Σ .

Πριν τρία χρόνια αποστρατεύθηκε από το Λιμενικό Σώμα με το βαθμό του Αντιναύαρχου.

Σε όλη τη ζωή του δεν σταμάτησε να υπηρετεί με ζήλο την Εκκλησία, και να προσφέρει με κάθε  τρόπο στην κοινωνία  τις υπηρεσίες  του. Παθιασμένος με την Αίγινα την ιδιαίτερη πατρίδα  του, αγωνιούσε και αγωνιζόταν για την ευημερία και πρόοδο της.

 

Διαβάστε επίσης

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Αίγινας) κοντά στους πυρόπληκτους συμπολίτες μαςΑίγινα

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός από την πρώτη στιγμή βρέθηκε κοντά στους πυρόπληκτους συμπολίτες μας και συνέδραμε με κάθε δυνατό τρόπο. Ετσι η Oμάδα Εκπαίδευσης Πρώτων Βοηθειών του Ελ...

" Η Αίγινα της καρδιάς μου " από τον Γιώργο Μαρίνο στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου ΑίγιναςΑίγινα

Μια βραδιά με τον ποιητή, παραμυθά και τραγουδοποιό Γιώργο Μαρίνο θα έχουμε τη χαρά να απολαύσουμε στην αυλή του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας τη Δευτέρα 9 Αυγούστου. ...

Αίγινα: Σίγησε η πιο αισθαντική φωνή του Ερασιτεχνικού Θεάτρου της Αίγινας.Αίγινα

Η  πιο αισθαντική φωνή  του Αιγινήτικου Θεάτρου σίγησε για πάντα. Τούτος ο Αύγουστος που απλόχερα μας έχει πικράνει και σκοτεινιάσει τον ουρανό μας στερεί από αγαπημένα και ιδιαίτε...

Αίγινα: Πανηγυρική η ατμόσφαιρα στον Εσπερινό του Σωτήρος στους Αγίους.Αίγινα

Εκατοντάδες πιστοί προσήλθαν χθες  Πέμπτη το απόγευμα  στο γραφικό εκκλησάκι  του Σωτήρος στους Αγίους για να τιμήσουν την εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Της ακολουθίας του π...