ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αίγινα: Υποκλίθηκε η Αίγινα στον άνθρωπο Δημοσθένη Παπαλεονάρδο.

Ο κόσμος που από νωρίς γέμισε ασφυκτικά  σήμερα Κυριακή 8/8 το ναό της Μητροπόλεως και το προαύλιο του ναού, αποχαιρέτησε συγκινημένος  τον Υποναύαρχο του Λιμενικού Σώματος Δημοσθένη Παπαλεονάρδο. Έναν άνθρωπο ξεχωριστό, ακέραιο, αγαπητό σε όλους μα κυρίως στολισμένο με πολλές περγαμηνές, παράσημα, με μια γεμάτη και ευδόκιμο πορεία στο Λιμενικό Σώμα.

Η προσφορά  του στην κοινωνία, η παρουσία του και η διακονία  του στα Εκκλησιαστικά θέματα τον έκαναν  να ξεχωρίζει και του είχαν χαρίσει την αναγνώριση και την καταξίωση.

Συγκινημένοι οι συγγενείς και οι φίλοι, οι συνάδελφοι  του  προσκύνησαν τη σορό του και είπαν το τελευταίο αντίο στην ταφή του στο Κοιμητήριο της Αγίας Ειρήνης.

Παρούσε  οι αρχές  του νησιού με επικεφαλής  το Δήμαρχο κ. Ι. Ζορμπά, τον αντιδήμαρχο κ. Ν. Πτερούδη τους πρώην Δημάρχους κ. Δ. Μούρτζη και Σ. Σακκιώτη, τους  Δημοτικούς Συμβούλους κ. Κ. Σαλπέα Ν. Λεούση και Φ. Τζίτζη. 

Το φέρετρο τυλιγμένο στη  γαλανόλευκη συνόδευσαν οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος Αίγινας με επικεφαλής τον Διοικητή κ. Αργύρη Φραγκούλη. Στην εξόδιο τελετή παρόντες και εκπρόσωποι  του Λιμενικού Σώματος. Στεφάνια απέστειλαν ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, ο Υφυπουργός  του Υπουργείου Ναυτιλίας κ.Κωσταντίνος Κατσαφάδος και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος  κ. Θεόδωρος Κλιάρης.

Στην ακολουθία προέστη ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης  κ. κ. Ευγένιος, στενός φίλος του εκλιπόντος, ενώ τον Σεβ. Μητροπολίτη Ύδρας εκπροσώπησε ο πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως αρχιμ. Νεκτάριος Δαρδανός ο  οποίος αποχαιρέτησε  το Δημοσθένη Παπαλεονάρδο με ιδιαιτέρως συγκινητικά λόγια και με έμφαση στην παρουσία και προσφορά του εκλιπόντος στην κοινωνία  της Ύδρας το διάστημα που ετέλεσε στο νησί Λιμενάρχης.

Χαιρετισμούς απηύθυναν συνάδελφοι  του από το Λιμενικό Σώμα όπυ ανέγνωσαν αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα  της καριέρας  του Δ.Π.  στο Λιμενικό Σώμα και στο τέλος  της τελετής ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ευγένιος αναφέρθηκε στην προσφορά  του αποθανόντος στην Εκκλησία και στην παρουσία  του στην Κρήτη το διάστημα που υπηρέτησε  στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η ελληνική σημαία που τύλιγε το φέρετρο τα παράσημα και το ξίφος του παρεδόθησαν στην αδελφή και στον αδελφό  του εκλιπόντος.

Αιωνία  η μνήμη αυτού.

Το  Saronic Magazine  συλλυπείται  την οικογένεια  τους εκλιπόντος και  τους συγγενείς και φίλους του και εύχεται καλή ανάπαυση  για  το διακεκριμμένο μέλος  της Αιγινήτικης κοινωνίας.

Διαβάστε επίσης

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Αίγινας) κοντά στους πυρόπληκτους συμπολίτες μαςΑίγινα

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός από την πρώτη στιγμή βρέθηκε κοντά στους πυρόπληκτους συμπολίτες μας και συνέδραμε με κάθε δυνατό τρόπο. Ετσι η Oμάδα Εκπαίδευσης Πρώτων Βοηθειών του Ελ...

" Η Αίγινα της καρδιάς μου " από τον Γιώργο Μαρίνο στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου ΑίγιναςΑίγινα

Μια βραδιά με τον ποιητή, παραμυθά και τραγουδοποιό Γιώργο Μαρίνο θα έχουμε τη χαρά να απολαύσουμε στην αυλή του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας τη Δευτέρα 9 Αυγούστου. ...

Αίγινα: Ανείπωτη θλίψη στην Αίγινα από το πρόωρο θάνατο του Δημοσθένη ΠαπαλεονάρδουΑίγινα

 Μεγάλη η θλίψη σήμερα στην Αίγινα σκόρπισε η είδηση  του θανάτου του Δημοσθένη Παπαλεονάρδου αξιωματικού εν αποστρατεία  του Λιμενικού Σώματος και επιφανούς πολίτη  της  τοπικής  ...

Αίγινα: Σίγησε η πιο αισθαντική φωνή του Ερασιτεχνικού Θεάτρου της Αίγινας.Αίγινα

Η  πιο αισθαντική φωνή  του Αιγινήτικου Θεάτρου σίγησε για πάντα. Τούτος ο Αύγουστος που απλόχερα μας έχει πικράνει και σκοτεινιάσει τον ουρανό μας στερεί από αγαπημένα και ιδιαίτε...