ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προεκλογική συγκέντρωση του συνδυασμού της «Λαϊκής Συσπείρωσης στην Αίγινα

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Μαΐου στις οκτώ το βράδυ η προεκλογική συγκέντρωση του συνδυασμού της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην παλαιά προβλήτα  της Αίγινας.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε με ομιλία  του υποψήφιου Δημάρχου Αίγινας κ. Π. Ηλία. Ο κ. Ηλίας στην αρχή της ομιλίας  του αναφέρθηκε  στις προεκλογικές μέρες που πέρασαν και τις οποίες χαρακτήρισε πολύ  γόνιμες διότι κατά τη διάρκεια των επισκέψεων και των περιοδειών που είχε,  κατέγραψε την απογοήτευση των Δημοτών και τα χρόνια προβλήματα του τόπου. Ανέφερε πως η κατάσταση της κρίσης τείνει να γίνει η κανονικότητα στην καθημερινότητα των πολιτών. Αναρωτήθηκε αν μπορεί ένας συνδυασμός  να εμφανίζεται σήμερα ως «ανεξάρτητος», τη στιγμή που κάθε Δήμος έρχεται να εφαρμόσει  νόμους που έχουν ψηφίσει οι αστικές κυβερνήσεις. Στο απερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο δεν είχαμε εκπροσώπηση – τόνισε – ωστόσο βρεθήκαμε στο δρόμο, δίπλα στον πολίτη που διεκδικούσε τα αυτονόητα. Αποτέλεσμα αυτών των διεκδικήσεων ήταν αυτό που πέτυχαν οι κάτοικοι στις Πόρτες, να επαναλειτουργήσει δηλαδή η συγκοινωνία με την πόλη.

Ο κ. Ηλίας συμπερασματικά από τις επισκέψεις που πραγματοποίησε  σε χώρους εργασίας, σε σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες κατέγραψε τα προβλήματα. Την ανάγκη στελέχωσης του Κέντρου Υγείας με μόνιμο προσωπικό (για το Κέντρο Υγείας ανέφερε ότι έχει συνταχθεί  ιδιαίτερη έκθεση) την κατάσταση των σχολικών κτιρίων, την έλλειψη προσωπικού. Στα Σώματα Ασφαλείας  του νησιού, επισήμανε την υποστελέχωση, την ανάγκη σύγχρονου εξοπλισμού, τους ακατάλληλους χώρους εργασίας, ενώ ανέφερε ότι σε πολλές περιπτώσεις οι ένστολοι για να καλύψουν ανάγκες  της υπηρεσίας, «δίνουν από το μισθό  τους».

Υπερασπίστηκε  για το θέμα των σκουπιδιών την υγειονομική ταφή, τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις ενώ δήλωσε αλληλέγγυος με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα.

Δήλωσε ότι θα αγωνιστεί για τη μεταστέγαση  της Δημόσιας Βιβλιοθήκης στο κτίριο  του Εϋνάρδειου και ότι  θα πρέπει να υπερασπιστούμε όλοι τον πολιτισμό του τόπου και το φυσικό πλούτο του νησιού.

  Στο μεγάλο θέμα  της ύδρευσης χαιρέτισε  τις προσπάθειες που γίνονται για  τη σύνδεση με την ΕΥΔΑΠ και την πρόοδο των εργασιών, χωρίς να κρύψει την ανησυχία  του  για  την πιθανή ανεργία που θα επιφέρει σε κάποιους εργαζόμενους. Η Δημοτική αρχή θα πρέπει να ενισχύσει οικονομικά τους πολίτες  για να προχωρήσουν στην αλλαγή των πεπαλαιωμένων σωληνώσεων στα σπιτικά  τους. Τέλος πρότεινε  για  το θέμα αυτό την αξιοποίηση όλων των υδάτινων πόρων  του νησιού.

Για  τις απομακρυσμένες περιοχές επισήμανε την ανάγκη Δημόσιας Συγκοινωνίας όλο το χρόνο.

Οι ομιλίες συνεχίστηκαν με τον υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γιώργο Κοττάκη και τον κ. Δήμο Κυμπούρη Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ οι οποίοι τόνισαν την ανάγκη συσπείρωσης γύρω από  το ΚΚΕ. Επίσης διαβάστηκε χαιρετισμός  του γιατρού κ. Πουλάκη.

Διαβάστε επίσης

Συνέντευξη του κ. Παναγιώτη Κασιμάκη υποψήφιου για την Κοινότητα ΑίγιναςΑίγινα

Ο  κ. Παναγιώτης Κασιμάκης ξάφνιασε πολλούς φίλους και συμπολίτες μας με την επιλογή  του να ηγηθεί ενός ανεξάρτητου συνδυασμού και να διεκδικήσει  την Κοινότητα της Αίγινας στις ε...

Συνάντηση του υποψήφιου Δημάρχου κ. Παντελή Μεθενίτη στα γραφεία του συνδυασμού τουΑίγινα

«Φιλική Συνάντηση» χαρακτήρισε  τη συγκέντρωση των φίλων και μελών του συνδυασμού του «Αλλαγή πορείας για την Αίγινα», ο κ. Παντελής Μεθενίτης την Κυριακή 19 Μαΐου και ώρα 20.00 έξ...