ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χόλιγουντ - Τεχνητή νοημοσύνη: Μετά τους σεναριογράφους, και οι ηθοποιοί ετοιμάζονται να κατέβουν σε απεργία

Οι διαπραγματευτές του συνδικάτου των ηθοποιών του Χόλιγουντ τάχθηκαν ομόφωνα υπέρ της διοργάνωσης απεργίας μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων με τα στούντιο του Χόλιγουντ, ανοίγοντας τον δρόμο για τους καλλιτέχνες να ακολουθήσουν τους σεναριογράφους στις κινητοποιήσεις τους ακόμη και σήμερα Πέμπτη.


Το συνδικάτο των ηθοποιών SAG-AFTRA δήλωσε πως το εθνικό του συμβούλιο θα ψηφίσει για εντολή απεργίας, σήμερα. Εφόσον εγκριθεί, τα χολιγουντιανά στούντιο θα αντιμετωπίσουν την πρώτη τους διπλή απεργία σε 63 χρόνια και θα αναγκαστούν να σταματήσουν την παραγωγή σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

Τόσο το SAG-AFTRA --το μεγαλύτερο συνδικάτο του Χόλιγουντ με 160.000 μέλη-- όσο και το συνδικάτο Αμερικανών σεναριογράφων (Writers Guild of America -- WGA) ζητούν αυξήσεις στον βασικό μισθό και residuals (οικονομικές αποζημιώσεις που καταβάλλονται στους ηθοποιούς, σκηνοθέτες και άλλους καλλιτέχνες που εμπλέκονται σε τηλεοπτικά σόου και ταινίες σε περιπτώσεις επαναλήψεων, αναμετάδοσης, κυκλοφορίας DVD, ή μέσων streaming) στην εποχή του τηλεοπτικού στρίμινγκ (μετάδοση συνεχούς ροής) και διασφαλίσεις πως η εργασία τους δεν θα αντικατασταθεί από την τεχνητή νοημοσύνη (AI).


Η Φραν Ντρέσερ, πρώην πρωταγωνίστρια της τηλεοπτικής σειράς "The Nanny" και πρόεδρος του SAG-AFTRA, δήλωσε πως οι απαντήσεις των στούντιο στις ανησυχίες των ηθοποιών ήταν "προσβλητικές και θρασείες".


"Οι εταιρίες αρνήθηκαν ουσιαστικά να δεσμευθούν σε ορισμένα θέματα και σε άλλα ύψωσαν τοίχους απέναντί μας", ανέφερε σε μια δήλωση μετά τη λήξη της προθεσμίας για τους ηθοποιούς να συμφωνήσουν σε ένα νέο συμβόλαιο τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (τοπική ώρα). "Μέχρι να διαπραγματευθούν πράγματι με καλή πίστη δεν μπορούμε να αρχίσουμε να προσεγγίζουμε μια συμφωνία", πρόσθεσε.

 

Η Συμμαχία Κινηματογραφικών και Τηλεοπτικών Παραγωγών (AMPTP), που διαπραγματεύεται εκ μέρους του Netflix, της Walt Disney και άλλων εταιριών, εξέφρασε "βαθιά απογοήτευση που το SAG-AFTRA αποφάσισε να αποχωρήσει από τις διαπραγματεύσεις".

 Β. Χρίστη
 
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

10ο Φεστιβάλ Θεάτρου "Ερμηνείες στην Ερμιονίδα": "Όταν μεγαλώσω θα γίνω Νάνα Μούσχουρη" - Eλληνική Πρεμιέρα στο Κρανίδι, το ΣάββατοΕρμιονίδα

      E ΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ στο Κρανίδι κάνει το έργο του Νταβίντ Λελαί-Ελό « Όταν μεγαλώσω θα γίνω Νάνα Μούσχουρη», μ ε το Μάνο Καρατζογιάννη   Στο πλαίσιο του 10 ου  ΦΕΣΤΙΒΑΛ Θ EAT ...

Aγνωστες ιστορίες με τον Χρήστο Λαμπράκη: Οι έφοδοι, τα πάθη του και ο «σασμός» με τα σουτζουκάκιαΠολιτισμός

Συγγενείς, με πρώτη την αδελφή του Λένα Σαββίδη, και συνεργάτες του στον ΔΟΛ σκιαγραφούν την «άγνωστη» προσωπικότητα του αείμνηστου εκδότη Πόσο εύκολα μπορεί να φανταστεί κανείς το...

"Ζωή από μετάξι": Μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στη ζωή του Νότη ΜαυρουδήΠολιτισμός

«Ζωή από μετάξι» είναι ο τίτλος του μουσικού αφιερώματος που τιμά την μνήμη του Νότη Μαυρουδή. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς, στο Χαλάνδρι, αύριο Τρίτη 04 Ιουλίου, στις 21.00 μ...