ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΙΑΜΥ: “Δέντρα και Καράβια” Έκθεση Ζωγραφικής Αργυρώς Λεβέντη – Εγκαίνια Σάββατο 15 Ιουλίου

                                           ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΥΔΡΑΣ

                                                         ΑΡΓΥΡΩ ΛΕΒΕΝΤΗ
                                                    ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ 
                                                   «Δέντρα και Καράβια..»

                        ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ : Σάββατο, 15 Ιουλίου 2023  στις 9 μ.μ.

                                       Διάρκεια έκθεσης   3-31   Ιουλίου 2023

 

 

Το Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας έχει την χαρά να φιλοξενήσει για όλο το μήνα Ιούλιο 2023 την γνωστή εικαστικό Αργυρώ Λεβέντη σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έκθεση με τον τίτλο «Δέντρα και Καράβια».

 

  Η Αργυρώ Λεβέντη  σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με καθηγητές τον Νίκο Νικολάου και τον Γιάννη Μόραλη.


Στην έκθεσή της  παρουσιάζει  έργα μεγάλων και μεσαίων διαστάσεων δουλεμένα με λάδι και μικτές τεχνικές σε καμβά και χαρτί.


Καράβια στο λιμάνι και δέντρα πελώρια θαρρείς ολοζώντανα κυριαρχούν παντού.

 

 

Εικόνες, συνονθύλευμα όλων αυτών κινούνται  και αποκτούν  δομή,  τα βαριά σιδερένια σκαριά γερά αγκυρωμένα μένοντας  σταθερά σφιχταγκαλιάζονται θαρρείς με τα πελώρια εντυπωσιακά κλαδιά των δέντρων της.

Η προσέγγιση αυτή είναι τόσο υποκειμενική όσο και αντικειμενική, με αναφορές σε θέματα πραγματικότητας, που έχουν μεταφερθεί στον καμβά  με ονειρική αντίληψη, με επιθυμίες, αισθήσεις, μνήμες.

 

 Η Αργυρώ Λεβέντη δουλεύει πάντα με την ίδια αδαπάνητη αισθητική ευαισθησία, την ίδια ειλικρίνεια και εντιμότητα, τον ίδιο οίστρο τόσο της  ψυχής όσο και του χρωστήρα της . Καταφέρνει με το τρόπο αυτό να μετουσιώνει απλά καθημερινά της βιώματα σε μια εξαιρετικά εκφραστική τέχνη. Δυνατό της σημείο τα ολοζώντανα χρώματα στα δέντρα της και η αχλύς του παρελθόντος στα καράβια και στις μηχανές τους…

 

 

 

 

Ώρες επισκέψεων κοινού:Καθημερινά, 9 π.μ. - 4μ.μ. και 7.30μ.μ. - 9.30 μ.μ.

Πληροφορίες :www.iamy.gr

Email: mail@gak-ydras.att.sch.gr

Τηλ: 2298052355 

 

 
 

Διαβάστε επίσης

ΙΑΜΥ: Εγκαίνια Έκθεσης Σπάνιων Βιβλίων - Λέσχης Ανάγνωσης "ΟΥΤΟΠΙΑ" - Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 11 π.μ.Ύδρα

Το  Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας προσκαλεί στα εγκαίνια της Έκθεσης Σπάνιων Βιβλίων - Λέσχης Ανάγνωσης  με τον τίτλο "ΟΥΤΟΠΙΑ", την   Κυριακή, 3 Σεπτεμβρίου 2023, ώρα 11 π.μ.   ...

Διεθνές Φεστιβάλ «Η Κρήτη συναντά την Ύδρα: Νίκος Καζαντζάκης, 140 χρόνια φως»Ύδρα

Κεντρικός άξονας και πυρήνας του Φεστιβάλ « Η Κρήτη συναντά την Ύδρα », το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και θα διεξαχθεί στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας α...