ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Piraeus TeamUp: Ξεκινά να υποδέχεται εθελοντές το Εθελοντικό Πρόγραμμα του Δήμου Πειραιά - Οι σημαντικοί τομείς εθελοντικής δράσης

Το νέο Εθελοντικό Πρόγραμμα του Δήμου Πειραιά Piraeus TeamUp ανοίγει τις πύλες του και υποδέχεται εθελοντές που επιθυμούν να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο, παρέχοντας τις σημαντικές υπηρεσίες τους.


Το TeamUp θα λειτουργεί στο Γραφείο Εθελοντισμού στην πλατεία Κοραή και τομείς εθελοντικής δράσης είναι:

η Κοινωνική Μέριμνα, ο Πολιτισμός, η Εκπαίδευση, το Περιβάλλον, η Υγεία, ο Αθλητισμός, ο Τουρισμός κ.ά.


Σύντομα η ψηφιακή πλατφόρμα του Piraeus TeamUp θα είναι διαθέσιμη για ηλεκτρονικές αιτήσεις, ενώ μπορεί να υποβληθεί δια ζώσης αίτηση στο Γραφείο Εθελοντισμού.


Το Εθελοντικό πρόγραμμα του Δήμου Πειραιά έχει σχεδιαστεί με σκοπό να ωφελήσει τους δημότες του Πειραιά και να λειτουργήσει ως κόμβος συνεργασίας και δράσης με όλους τους εθελοντές και τις οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στον Πειραιά και επιθυμούν να συνεργαστούν με τον Δήμο.
Υπεύθυνη του Εθελοντικού Κινήματος είναι η Δημοτική Σύμβουλος Πειραιά, Βερυκάκη Ελλάς (Ελίνα).

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, τόνισε:


«Από την 10ετή πλέον Δημαρχιακή μου εμπειρία, έχω διαπιστώσει πως η ανταπόκριση των Πειραιωτών σε καλέσματα τόσο των Συλλόγων όσο και της ΚΟ.Δ.Ε.Π. σε δράσεις προσφοράς και αλληλεγγύης είναι συγκινητική.
Ο εθελοντισμός δημιουργεί ένα πολύτιμο κοινωνικό κεφάλαιο και έχει σημαντική επίδραση στην κοινωνία, αφού συμβάλλει τόσο στην κοινωνική ανάπτυξη, στην κοινωνική συνοχή, όσο και στην αύξηση της κοινωνικής εμπιστοσύνης που ενισχύει τη μεγαλύτερη ενεργό συμμετοχή των πολιτών.
Πιστεύω πως ήρθε η στιγμή να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τον εθελοντισμό της πόλης μας. Ήρθε η ώρα να κάνουμε ενέργειες που αναδεικνύουν το μαζί. Ήρθε η ώρα να κάνουμε ενέργειες για έναν πιο κοινωνικό Πειραιά.
Δημιουργούμε Ηλεκτρονική Πλατφόρμα και ξεχωριστή Διεύθυνση εθελοντισμού, στην οποία θα καταγράφονται οργανωμένα τόσο οι ανάγκες στις δράσεις που έχουμε σχεδιάσει όσο και η διάθεση για προσφορά των συμπολιτών μας στο αντικείμενο που επιθυμούν να συνεισφέρουν.
Είναι χαρακτηριστικό πως οι δράσεις που επιλέγονται θα είναι σύμφωνες με τους 17 στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, καθώς και με τις σημαντικότερες Παγκόσμιες Μέρες του Έτους.
Καλούμε όλους του Πειραιώτες να γίνουν συμμέτοχοι στην πρωτοβουλία μας και να ενεργοποιηθούν σε δράσεις που αφορούν την κοινωνία, το κλίμα ή τη γειτονιά μας. Θα ήθελα να ευχηθώ στην υπεύθυνη του Εθελοντικού Κινήματος Δημοτική Σύμβουλο Ελίνα Βερυκάκη καλή αρχή στα νέα της καθήκοντα».Η Δημοτική Σύμβουλος Πειραιά Βερυκάκη Ελλάς (Ελίνα), ανέφερε:


«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη για την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου. Σήμερα, κάνουμε το πρώτο μεγάλο βήμα για την αναδιοργάνωση του εθελοντισμού στον Δήμο Πειραιά.
Οραματιζόμαστε ένα νέο είδος κοινωνίας, ικανό να αντιμετωπίσει τις κρίσιμες προκλήσεις και ευκαιρίες της εποχής μας.
Μια κοινωνία όπου φροντίζουμε ο ένας τον άλλον και νιώθουμε υπεύθυνοι για περισσότερα από τη δική μας ευτυχία. Όπου συμμετέχουμε όλοι, κατανοούμε καλύτερα τα κοινωνικά προβλήματα και δίνουμε λύσεις μαζί.
Μια κοινωνία όπου άνθρωποι, επιχειρήσεις και οργανισμοί που θέλουν να προσφέρουν για έναν καλύτερο κόσμο, έχοντας πρόσβαση στους πόρους και τις δεξιότητες που χρειάζονται, δημιουργούν κάτι μεγάλο που θα είμαστε όλοι περήφανοι.


Στόχος μας είναι να κινητοποιήσουμε τους Πειραιώτες να αξιοποιήσουν τη διάθεσή τους για αλληλεγγύη σε τομείς της κοινωνίας, στους οποίους εντοπίζονται και καταγράφονται οι μεγαλύτερες ανάγκες.
Με τις δραστηριότητες, τις εκδηλώσεις και τα εταιρικά μας προγράμματα, θα χτίσουμε μια κοινωνία όπου:
• προσέχουμε ο ένας τον άλλον και κανείς δεν μένει πίσω
• νοιαζόμαστε ο ένας για τον άλλον και νιώθουμε υπεύθυνοι για την ευτυχία του άλλου
• εργαζόμαστε μαζί για λύσεις σε κοινωνικά προβλήματα
Έτσι βλέπει το μέλλον η Piraeus TeamUp: έναν πιο κοινωνικό κόσμο.
Είναι στο χέρι μας».

(portnet.gr)

Διαβάστε επίσης

80 χρόνια από τη Μάχη της Κοκκινιάς - Εκδηλώσεις μνήμης διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. ΡέντηΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Εκδηλώσεις μνήμης για τη συμπλήρωση  80 χρόνων από τη Μάχη της Κοκκινιάς  που έγινε στις 6,7,8 Μάρτη 1944 διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη.   Την  Κυριακή 3 Μαρτίου  στις 9....

Περιφέρεια Αττικής: 45 εκατ. ευρώ για έργα υποδομής στον Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας ΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Νίκος Χαρδαλιάς : «Στη Δραπετσώνα πλέον θα έχουμε ζωή. Με ποιότητα, ασφάλεια και αισιοδοξία για το μέλλον»     Την υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής, συνολικού προϋπολογισμού άνω...

Ακριβές οι διευλέσεις των πλοίων από τη Διώρυγα του ΠαναμάΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Από τα χτυπήματα των Χούθι στη Διώρυγα του Σουέζ στα υψηλά «διόδια» του Παναμά Ψάχνουν δρόμο για να διαβούν τα πλοία καθώς από τη μία είναι η επικίνδυνη κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασ...

   Επίσκεψη της, Δόμνας Μιχαηλίδου, Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης,   στην Α’ τοπική μονάδα και στη Β’ Διεύθυνση συντάξεων ΕΦΚΑ Πειραιά   ΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, επισκέφθηκε σήμερα Τρίτη 27 Φεβρουαρίου, τα γραφεία της Α’ τοπικής μονάδας ΕΦΚΑ Πειραιά και στη Β’ Διεύθυνση συντάξε...

ΟΛΠ : Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) με το Λιμάνι της ΓκουανγκτζόουΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Κοινή προσπάθεια για ψηφιοποίηση, αυτοματοποίηση και πράσινα λιμάνια Η  ΟΛΠ Α.Ε ., σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της, υπέγραψε Σύμφωνο Συνεργασίας με ένα...

Σοβαρό τροχαίο στον Πειραιά: Αυτοκίνητο προσέκρουσε σε κολόναΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε  λίγο πριν τις 07:00 το πρωί στον Πειραιά . Αυτοκίνητο προσέκρουσε σε κολόνα , κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, στην οδό Ομηρίδου Σκυλίτση, προς ...