ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τούρκος ο άνθρωπος με τη μεγαλύτερη μύτη στον κόσμο

Κάτοχος του ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη μύτη ανθρώπου εν ζωή είναι ένας 71χρονος Τούρκος. Ο λόγος για τον Μεχμέτ Οζιουρέκ, η μύτη του οποίου έχει μετρηθεί στα 8,8 εκατοστά!

Ο ίδιος είχε θέσει εαυτόν στη διάθεση των ανθρώπων που καταγράφουν τέτοια παράξενα ρεκόρ για να μετρήσουν τη μύτη του και να καταγράψουν το μήκος της το 2010.


Δεδομένου ότι τα αυτιά και η μύτη είναι τα σημεία του ανθρωπίνου σώματος που δεν σταματούν να μεγαλώνουν με την πάροδο των ετών, δεν αποκλείεται μια νεότερη μέτρηση να έβγαζε ακόμη μεγαλύτερο μήκος για τη μύτη του Οζιουρέκ.

Πάντως η μεγαλύτερη μύτη της ιστορίας ανήκει στον Τόμας Βάντχαους, έναν άνθρωπο από το Γιόρσκαϊρ που έζησε τον 18ο αιώνα και αξιοποιούσε αυτή του την ιδιαιτερότητα εργαζόμενος σε τσίρκο. Ο θρύλος λέει (γιατί επίσημα καταγεγραμμένο ρεκόρ δεν υπάρχει) ότι η μύτη του είχε μήκος 19 εκατοστά!

Ο ίδιος πέθανε σε ηλικία 50 ή 52 ετών, αλλά το βιβλίο Γκίνες τον βράβευσε μετά θάνατον και στο μουσείο Ripley’s υπάρχει ένα κέρινο ομοίωμα που αναπαριστά τη μορφή του και τη μεγαλοπρεπέστατη μύτη του.

Διαβάστε επίσης

Μένιος Φουρθιώτης – Πρώτη φωτογραφία μετά το ατύχημα – «Σε τρεις μήνες θα περπατήσω ξανά»Lifestyle

Την πρώτη του φωτογραφία μετά το κάταγμα που υπέστη ανέβασε πριν από λίγη ώρα ο Μένιος Φουρθιώτης. Ο παρουσιαστής μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ λίγες ώρες μετά την αποφυλάκισή του καθώς υπέσ...

«Γνώρισα τυχαία τους ελληνικούς χορούς - Μου αρέσει το ότι είναι “ζωντανοί”» λέει ο νικητής του βραβείου Νόμπελ φυσικής, Τζόρτζιο ΠαρίζιLifestyle

  Την αδυναμία του στους ελληνικούς χορούς "εξομολογήθηκε" στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ιταλός Φυσικός Τζόρτζιο Παρίζι, ο φετινός νικητής του βραβείου Νόμπελ Φυσικής.   «Προσέγγισα τυχαία τους ελ...