ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Έλληνας θεός» στο Μετρό Κωνσταντινούπολης – Η διαφήμιση που εξαγρίωσε τους ισλαμιστές

Μεγάλο ζήτημα φαίνεται πως έχει προκύψει στην Τουρκία από την διαφήμιση βιντεοπαιχνιδιού στο μετρό της Κωνσταντινούπολης, που κοσμεί συρμούς του τρένου και απεικονίζει έναν «Έλληνα θεό», τον Κράτος.

Εδώ και λίγες μέρες είναι διαθέσιμο το τελευταίο «επεισόδιο» του δημοφιλούς ηλεκτρονικού παιχνιδιού God of War Ragnarok για Playstation, στο οποίο πρωταγωνιστεί για άλλη μια φορά ο «Έλληνας Θεός», Κράτος.

Μαζί με την κυκλοφορία του παιχνιδιού, υπήρξε και μια μεγάλη διαφημιστική καμπάνια που κάποιοι στην Τουρκία δεν είδαν με καλό μάτι.

Το θέμα ξεκίνησε με τις αναρτήσεις του Μουράτ Σαχίν, του προέδρου της Συνομοσπονδίας του Εθνικού Κινήματος Επιβίωσης. Ο Σαχίν ανέβασε στο Twitter φωτογραφίες από το «Έλληνα» Κράτος και σχολίασε πως υπεύθυνος γι’αυτό είναι ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου.

«Υπάρχουν ισχυρισμοί ότι ο Εκρέμ Ιμάμογλου έχει φωτογραφίες τού λεγόμενου Έλληνα θεού Kratos στο μετρό! Θέε μου σώσε την Κωνσταντινούπολη» έγραψε ο Σαχίν συνοδεύοντας την ανάρτησή του με φωτογραφίες από το Μετρό της Κωνσταντινούπολης.

Υπήρξαν αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικώς δικτύωσης με αρκετούς χρήστες του Twitter να κατηγορούν τον Σαχίν ότι εργαλειοποιεί το θέμα της θρησκείας.

Διαβάστε επίσης

Μπάιντεν: H παγκόσμια κλιματική κρίση αποτελεί υπαρξιακή απειλή για τον πλανήτηΚόσμος

H παγκόσμια κλιματική κρίση αποτελεί υπαρξιακή απειλή για τον πλανήτη δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν μιλώντας στη διάσκεψη COP27 για το κλίμα, υποσχόμενος ότι οι ...

Bloomberg: Η Κομισιόν δεσμεύτηκε να καταθέσει νομοθετική πρόταση για προσωρινό πλαφόν στο φυσικό αέριοΚόσμος

Με επιστολή τους προς τα κράτη μέλη της ΕΕ η πρόεδρος της Κομισιόν και η Τσεχική Προεδρία διαβεβαιώνουν ότι θα καταθέσουν νομοθετική πρόταση για την επιβολή προσωρινού πλαφόν στο φ...

ΗΠΑ: Τι ψήφισε η Gen Z στις ενδιάμεσες εκλογές - "Οι νέοι έσωσαν αυτές τις εκλογές"Κόσμος

«Οι νέοι έσωσαν αυτές τις εκλογές», δήλωσε η Βαρσίνι Πρακάς, επικεφαλής του κινήματος της νεολαίας για το Κλίμα «Sunrise Movement»   Οι προοδευτικοί Αμερικανοί είχαν πολλούς λόγους...

Δικάζεται ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης - Κινδυνεύει με αποκλεισμό από την πολιτική ζωήΚόσμος

Η δίκη του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου ξεκινά και πάλι σήμερα, με τη σημαντική προσωπικότητα της τουρκικής αντιπολίτευσης να κινδυνεύει με έκπτωση από το αξίωμά ...