ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ιρλανδία: Συνελήφθη ύποπτος έπειτα από την γυναικοκτονία που συγκλόνισε την Ιρλανδία

Η ιρλανδική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε έναν άνδρα που θεωρείται ύποπτος για τη δολοφονία μιας νεαρής γυναίκας, ενώ έκανε τζόκινγκ, μια υπόθεση που συγκλόνισε τη χώρα και αναζωπύρωσε τον δημόσιο διάλογο σχετικά με την ασφάλεια των γυναικών.

Η Άσλινγκ Μέρφι, μια εκπαιδευτικός ηλικίας 23 ετών, βρέθηκε νεκρή την περασμένη Τετάρτη στο Τάλαμορ (δυτικά του Δουβλίνου), όπου είχε πάει να τρέξει.


Λίγες ώρες μετά την κηδεία της νεαρής γυναίκας, η ιρλανδική αστυνομία έκανε γνωστό, σε ένα δελτίο τύπου, ότι «συνέλαβε έναν άνδρα, ηλικίας περίπου 30 ετών, που θεωρείται ύποπτος για τον φόνο», ο οποίος διαπράχθηκε «γύρω στις 16.00 την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου».

Ο θάνατός της 23χρονης συγκλόνισε την Ιρλανδία και τη γειτονική Βρετανία, όπου πολλές γυναίκες έχουν δολοφονηθεί σε δημόσιους χώρους, μεταξύ αυτών η Λονδρέζα Σάρα Έβεραρντ από έναν αστυνομικό, ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.


Η τραγωδία στην Ιρλανδία αναζωπύρωσε τις εκκλήσεις για την ανάληψη δράσης στη μάχη κατά της βίας σε βάρος των γυναικών.

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα για την κηδεία της Άσλινγκ Μέρφι, στην οποία παρέστησαν ο πρόεδρος της Ιρλανδίας Μάικλ Χίγκινς και ο πρωθυπουργός Μάικλ Μάρτιν.

Στο Twitter, ο υπουργός Εξωτερικών Σάιμον Κόβενι περιέγραψε μια «μεγάλη θλίψη που συνεπαίρνει ολόκληρη τη χώρα σήμερα τη στιγμή που οι πολίτες σκέφτονται και στηρίζουν την οικογένεια και τους φίλους της Άσλινγκ σε αυτόν τον εφιάλτη».

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Λευκός Οίκος: Η Ρωσία μπορεί να επιτεθεί στην Ουκρανία ανά πάσα στιγμήΚόσμος

«Εξαιρετικά επικίνδυνη» χαρακτήρισε σήμερα Τρίτη την ουκρανική κρίση εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι, προειδοποιώντας μάλιστα ότι η Ρωσία θα μπορούσε να εξαπολύσει επίθεση στ...

Βρετανία: Στους 438 οι θάνατοι από Covid-19 μέσα σε 24 ώρες - Ο χειρότερος απολογισμός εδώ και σχεδόν έναν χρόνοΚόσμος

Οι βρετανικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα τον υψηλότερο αριθμό θανάτων από την Covid-19 εδώ και σχεδόν έναν χρόνο, την ώρα που η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον εξετάζει την...