ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βρετανία: Στους 438 οι θάνατοι από Covid-19 μέσα σε 24 ώρες - Ο χειρότερος απολογισμός εδώ και σχεδόν έναν χρόνο

Οι βρετανικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα τον υψηλότερο αριθμό θανάτων από την Covid-19 εδώ και σχεδόν έναν χρόνο, την ώρα που η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον εξετάζει την πιθανότητα να χαλαρώσει τα μέτρα που είχε επιβάλει για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον.

Η Βρετανία ανακοίνωσε 438 νέους θανάτους, τον υψηλότερο ημερήσιο απολογισμό από τις 24 Φεβρουαρίου 2021.

Τα κρούσματα ήταν 94.432, αυξημένα σημαντικά σε σχέση με την Δευτέρα, όταν καταγράφηκαν 84.429 μολύνσεις.

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Υγείας Σατζίντ Τζάβιντ εμφανίστηκε αισιόδοξος, μιλώντας στο κοινοβούλιο, ότι τα μέτρα που έχουν επιβληθεί θα χαλαρώσουν από την επόμενη εβδομάδα καθώς φαίνεται ότι πέρασε η κορύφωση των κρουσμάτων και των νοσηλειών.

Η κυβέρνηση εξετάζει την πιθανότητα να άρει σταδιακά τους εναπομείναντες περιορισμούς στην Αγγλία, όπως την οδηγία για τηλεργασία και τη χρήση των εμβολιαστικών πιστοποιητικών, σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Συνολικά στη Βρετανία έχουν καταγραφεί 152.513 θάνατοι από την Covid-19, ο έβδομος υψηλότερος απολογισμός στον κόσμο. Οι περισσότεροι από αυτούς τους θανάτους σημειώθηκαν κατά το πρώτο έτος της πανδημίας.

 

ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Ιρλανδία: Συνελήφθη ύποπτος έπειτα από την γυναικοκτονία που συγκλόνισε την ΙρλανδίαΚόσμος

Η ιρλανδική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε έναν άνδρα που θεωρείται ύποπτος για τη δολοφονία μιας νεαρής γυναίκας, ενώ έκανε τζόκινγκ, μια υπόθεση που συγκλόνισε τη χώρα ...

Λευκός Οίκος: Η Ρωσία μπορεί να επιτεθεί στην Ουκρανία ανά πάσα στιγμήΚόσμος

«Εξαιρετικά επικίνδυνη» χαρακτήρισε σήμερα Τρίτη την ουκρανική κρίση εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι, προειδοποιώντας μάλιστα ότι η Ρωσία θα μπορούσε να εξαπολύσει επίθεση στ...