ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βρετανία: Θα παραιτηθείτε; «Όχι», λέει ο Μπόρις Τζόνσον

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, που μάχεται για να διασώσει την θέση του μετά την εξέγερση που έχουν προκαλέσει στις τάξεις του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος τα πάρτι κατά παραβίασιν των μέτρων του lockdown στην Ντάουνινγκ Στριτ, δήλωσε σήμερα στο Κοινοβούλιο ότι δεν θα παραιτηθεί.

«Κάθε εβδομάδα, ο πρωθυπουργός προσφέρει παράλογες και ειλικρινά μη πιστευτές δικαιολογίες για τα πάρτι στη Ντάουνινγκ Στριτ και κάθε εβδομάδα αυτές καταρρέουν», δήλωσε ο Κιρ Στάρμερ, ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος, στο Κοινοβούλιο.

Ο Στάρμερ, που χαιρέτισε την αποσκίρτηση του βουλευτή Κρίστιαν Γουέικφορντ, ο οποίος εγκατέλειψε τους Συντηρητικούς του Τζόνσον για να ενταχθεί στις τάξεις των Εργατικών, ρώτησε τον Τζόνσον εάν ένας πρωθυπουργός θα πρέπει να παραιτηθεί στην περίπτωση που παραπλάνησε το Κοινοβούλιο. Ερωτηθείς άμεσα εάν θα παραιτηθεί, ο Τζόνσον δήλωσε: «Όχι».

Στην ίδια συνεδρίαση, κορυφαίο μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Συντηρητικών είπε στον Τζόνσον ότι θα πρέπει να παραιτηθεί.

«Πέρασα εβδομάδες και μήνες υπερασπιζόμενος τον πρωθυπουργό απέναντι σε συχνά οργισμένους εκλογείς», δήλωσε ο πρώην υπουργός για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις.

«Περιμένω όμως οι ηγέτες μου να επωμιστούν την ευθύνη για τις ενέργειες που αναλαμβάνουν», πρόσθεσε ο ίδιος, πριν επικαλεστεί μια δήλωση του Συντηρητικού βουλευτή Λίο Έιμερι στον τότε πρωθυπουργό Νέβιλ Τσάμπερλεν το 1940. «Θα του θυμίσω μια δήλωση πολύ γνώριμη σε εκείνον...’για όνομα του Θεού, παραιτήσου’».

Ο Τζόνσον χθες απέρριψε τις κατηγορίες ότι είπε ψέματα στο Κοινοβούλιο για ένα πάρτι του lockdown, λέγοντας ότι κανείς δεν τον είχε προειδοποιήσει ότι η συγκέντρωση, όπου ο καθένας έφερνε τα δικά του ποτά, ίσως παραβίαζε τους κανόνες της πανδημίας.

«Καθώς περιφερόταν ανάμεσα σε άδεια μπουκάλια και δίσκους με σάντουιτς -δεν καταλάβαινε ότι ήταν πάρτι; Δε συνειδητοποιεί ο πρωθυπουργός πόσο γελοίο ακούγεται αυτό;», δήλωσε ο Στάρμερ στο Κοινοβούλιο.

 

ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Ιρλανδία: Συνελήφθη ύποπτος έπειτα από την γυναικοκτονία που συγκλόνισε την ΙρλανδίαΚόσμος

Η ιρλανδική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε έναν άνδρα που θεωρείται ύποπτος για τη δολοφονία μιας νεαρής γυναίκας, ενώ έκανε τζόκινγκ, μια υπόθεση που συγκλόνισε τη χώρα ...

Λευκός Οίκος: Η Ρωσία μπορεί να επιτεθεί στην Ουκρανία ανά πάσα στιγμήΚόσμος

«Εξαιρετικά επικίνδυνη» χαρακτήρισε σήμερα Τρίτη την ουκρανική κρίση εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι, προειδοποιώντας μάλιστα ότι η Ρωσία θα μπορούσε να εξαπολύσει επίθεση στ...

Βρετανία: Στους 438 οι θάνατοι από Covid-19 μέσα σε 24 ώρες - Ο χειρότερος απολογισμός εδώ και σχεδόν έναν χρόνοΚόσμος

Οι βρετανικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα τον υψηλότερο αριθμό θανάτων από την Covid-19 εδώ και σχεδόν έναν χρόνο, την ώρα που η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον εξετάζει την...