ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ η Αθηνά Λινού: "Μπαίνω στον αγώνα"

Υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ, στο Βόρειο Τομέα της Αθήνας, θα είναι η καθηγήτρια Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Αθηνά Λινού, όπως έκανε γνωστό ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στο προφίλ του στο facebook.

 

«Είναι τιμή μας που κοσμεί το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας», αναφέρει μεταξύ άλλων το σχετικό post.

 

Αναλυτικά:

«Η Αθηνά Λινού έχει μακρά επιστημονική ιστορία.

Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Harvard, κατέχει Διδακτορικό Τίτλο Σπουδών και Υφηγεσία στον τομέα της Επιδημιολογίας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

 

Έχει αναλάβει ακαδημαϊκές θέσεις μεγάλης διάρκειας και έχει διδάξει Επιδημιολογία, Προληπτική Ιατρική και Ιατρική της Εργασίας στη Μεταπτυχιακή Σχολή Mayo, στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Minnesota και στο Πανεπιστήμιο Case Western Reserve. Από το 2004 είναι Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis.

 

Είναι τιμή μας που κοσμεί το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας».

 

 

Λινού: «Χρειαζόμαστε και επιστήμονες στη Βουλή»

Μετά την συνάντησή της με τον Αλέξη Τσίπρα, η Αθηνά Λινού δήλωσε τους λόγους που την οδήγησαν στην απόφαση να είναι υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

 

Όπως τόνισε, πιστεύει ότι «δεν αρκούν μόνο η επιστημονική έρευνα και γνώση, οι ανθρωπιστικές δράσεις και οι προσωπικές εθελοντικές προσπάθειες, ώστε να υλοποιηθεί το έργο που θα έπρεπε να υλοποιεί το κράτος».

 

Και σημείωσε πως «η υγεία διασφαλίζεται, προάγεται και βασίζεται σε ένα οργανωμένο σύστημα δημόσιας υγείας και όχι στην ατομική ευθύνη».

«Είναι βαθιά πεποίθησή μου ότι χρειαζόμαστε και επιστήμονες στη Βουλή. Άτομα που έχουν την τεχνογνωσία να αξιοποιήσουν τα δεδομένα, την ευαισθησία να δώσουν προτεραιότητα σε αυτούς που υποφέρουν και την εμπειρία να επιφέρουν την αλλαγή», ανέφερε η κυρία Λινού.

 

Και προσέθεσε πως αυτά που πιστεύει, «αυτά που πιστεύουμε οι περισσότεροι δηλαδή, αποτελούν προτεραιότητα για το ΣΥΡΙΖΑ, που εκτός από προγραμματικές δηλώσεις, έχει και τη θέληση και τη δυνατότητα να τα υλοποιήσει. Μπαίνω λοιπόν κι εγώ στον αγώνα». 

 

 

Η δήλωση της Αθηνάς Λινού

Φίλοι μου,

Με πολλή χαρά και αίσθημα ευθύνης, δέχτηκα την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να συμμετάσχω στις εκλογές ως υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Βόρειο Τομέα Αθηνών.

Έχω αφιερωθεί, εδώ και περισσότερα από 40 χρόνια, σε Πανεπιστημιακή διδασκαλία και έρευνα τόσο στην Ελλάδα, όσο και το εξωτερικό. Αξιώθηκα να διδάξω χιλιάδες γιατρούς και εκατοντάδες ειδικούς στη δημόσια υγεία και την ασφάλεια της εργασίας.

Με το Ινστιτούτο Prolepsis που ίδρυσα, έχουμε προσφέρει με τη βοήθεια πολλών χορηγών από όλους τους τομείς της κοινωνίας, περισσότερα από 17 εκατομμύρια γεύματα σε μαθητές σχολείων ευάλωτων περιοχών της χώρας και έχουμε  πραγματοποιήσει πάνω από 100 προγράμματα που έχουν ως σκοπό τη στήριξη των αδυνάτων και τη μείωση του κοινωνικού αποκλεισμού.

Έχω πειστεί όμως, ότι δεν αρκούν μόνο η επιστημονική έρευνα και γνώση, οι ανθρωπιστικές δράσεις και οι προσωπικές εθελοντικές προσπάθειες, ώστε να υλοποιηθεί το έργο που θα έπρεπε να υλοποιεί το κράτος.

Πιστεύω ότι η υγεία διασφαλίζεται, προάγεται και βασίζεται σε ένα οργανωμένο σύστημα δημόσιας υγείας και όχι στην ατομική ευθύνη.

Η καταπολέμηση της ανισότητας – σε όλες τις μορφές της – θα πρέπει να είναι οριζόντια προτεραιότητα στο χώρο της παιδείας, της εργασίας και της περιβαλλοντικής πολιτικής.

Είναι βαθιά πεποίθησή μου ότι χρειαζόμαστε και επιστήμονες στη Βουλή. Άτομα που έχουν την τεχνογνωσία να αξιοποιήσουν τα δεδομένα, την ευαισθησία να δώσουν προτεραιότητα σε αυτούς που υποφέρουν και την εμπειρία να επιφέρουν την αλλαγή.

Αυτά που πιστεύω – αυτά που πιστεύουμε οι περισσότεροι δηλαδή – αποτελούν προτεραιότητα για το ΣΥΡΙΖΑ, που εκτός από προγραμματικές δηλώσεις, έχει και τη θέληση και τη δυνατότητα να τα υλοποιήσει. Μπαίνω λοιπόν κι εγώ στον αγώνα.

Πηγές: in.gr / libre.gr

Διαβάστε επίσης

Η ΓΣΕΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή στις πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσειςΕλλάδα

Η ΓΣΕΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή στις πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται την προσεχή Δευτέρα 1η Μάη σ όλη τη χώρα. Στην Αθήνα η Συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και...

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: “Εγώ τον μαχαίρωσα… ” - Εισαγγελέας: "Εγώ, κύριε κατηγορούμενε, δεν μπορώ να σας πιστέψω"Ελλάδα

Στη δίκη για  τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού  από οπαδούς αντίπαλης ομάδας εξετάστηκε ο δεύτερος κατηγορούμενος και υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι  ήταν αυτός που μαχαίρωσε...

Διακομματική Επιτροπή: Δεν τα βρήκαν για το debate - Δύο τηλεμαχίες ζητά ο ΣΥΡΙΖΑΕλλάδα

Χωρίς συμφωνία ανάμεσα στα κόμματα για το debate ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής Εκλογών υπό την προεδρία της υπηρεσιακής υπουργού Εσωτερικών, Καλλιό...

Κυρ. Μητσοτάκης: Σε νέο μνημόνιο η χώρα αν ο κ. Τσίπρας επιχειρούσε να κάνει έστω και τα μισά από αυτά που υπόσχεταιΕλλάδα

Αν ο κ. Τσίπρας επιχειρούσε να κάνει έστω και τα μισά από αυτά που υπόσχεται η χώρα θα ξαναβρισκόταν σε νέο μνημόνιο", επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία...

Μεσολόγγι : 21χρονος άρπαξε ανήλικη και τη βίαζε σύμφωνα με την καταγγελία της για 18 μέρεςΕλλάδα

Τον απόλυτο εφιάλτη έζησε ανήλικη κοπέλα στη Ναύπακτο. Σύμφωνα με την καταγγελία της, 21χρονος Ρομά την άρπαξε και για περίπου τρεις εβδομάδες την βίαζε.   Ο Γολγοθάς για την 16χρο...

«Ωρολογιακή βόμβα» τα πάνω από 2.800 ετοιμόρροπα κτίρια μόνο στην Αθήνα - Fast track κατεδαφίσεις και νομοσχέδια που έμειναν στον «πάγο»Ελλάδα

Κάτω από σχεδόν 3.000 παγίδες βαδίζουν και οδηγούν οι Αθηναίο ι καθώς αυτός είναι ο αριθμός των ετοιμόρροπων  κτιρίων , τα οποία έχουν καταμετρηθεί μόνο εντός των ορίων του πρώτου ...

Δείτε όλα τα κόμματα και τους συνασπισμούς που επιθυμούν να συμμετέχουν στις εκλογέςΕλλάδα

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσαν συνολικά συμμετοχή στις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου 2023, 50 κόμματα, συνασπισμοί κομμάτων και μεμονωμένοι υποψήφιοι, αριθμός διπλ...

Εύσημα του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας στην Ελλάδα για την απανθρακοποίηση και τα μέτρα για το κλίμαΕλλάδα

Εύσημα για την πολιτική απανθρακοποίησης και την ανταπόκριση στην ενεργειακή κρίση και συστάσεις για επιτάχυνση της απεξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα περιλαμβάνει η έκθεση του Διεθ...