ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η κάθοδος των αγροτών: Ξεκίνησε το κομβόι των τρακτέρ για την Αθήνα – Ποιο το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.

Ξεκίνησε η κάθοδος των αγροτών στην Αθήνα, όπου αύριο το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριό τους, στο Σύνταγμα. Σήμερα, οι αγρότες κατευθύνονται προς το Κάστρο Βοιωτίας και από εκεί, συντεταγμένα θα έρθουν στην Αθήνα με τα τρακτέρ τους για να διαδηλώσουν και να ακουστούν τα αιτήματα τους. Νέα σύσκεψη πραγματοποιείται σήμερα για να οριστικοποιηθούν τα μέτρα της αστυνομίας και να αποφευχθούν τα κυκλοφοριακά προβλήματα από την έλευση των τρακτέρ στην Αθήνα.

Η κάθοδος των αγροτών: Διανυκτέρευση απόψε στο Κάστρο Βοιωτίας – Αύριο μεταβαίνουν στην Αθήνα

Το κομβόϊ των Θεσσαλών αγροτών που ξεκίνησε από τον Πλατύκαμπό τώρα βρίσκεται στο Στεφανοβίκειο.
Προστέθηκαν και άλλα τρακτέρ και συνεχίζουν την πορεία προς τον Αλμυρό, εκεί όπου και άλλοι αγρότες με τρακτέρ, οι οποίοι θα κατεβάσουν τα αγροτικά τους μηχανήματα στην Αθήνα, θα προστεθούν και αυτοί στον κομβόϊ προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Στην Ανθήλη θα συναντηθούν με τα τρακτέρ με τους αγρότες και τα τρακτέρ που έχουν ξεκινήσει από τον Ε65 και είναι από τα Φάρσαλα, την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα.
Στη συνέχεια, αργά το απόγευμα αναμένεται να φτάσουν στο Κάστρο της Βοιωτίας, όπου θα διανυκτερεύσουν.

Μπροστά και πίσω από το κομβόι των τρακτέρ, υπάρχει αστυνομική δύναμη προκειμένου να μη δημιουργηθούν προβλήματα στην κυκλοφορία αλλά και να μη σημειωθεί κάποιο ατύχημα. Οι ίδιοι με σημαίες ελληνικές και μαύρες ξεκίνησαν αυτό το ταξίδι αποφασισμένοι. Είναι μακρύς ο δρόμος άλλωστε που έχουν να διανύσουν.
Είναι αποφασισμένοι όμως να φτάσουν και να διαδηλώσουν αύριο στην Αθήνα, προκειμένου να κάνουν γνωστά τα αιτήματά τους.
Φαίνεται ότι υπάρχει μια καλή οργάνωση, καθώς τα τρακτέρ συνοδεύουν και άλλα οχήματα, όπως για παράδειγμα βυτίο, προκειμένου να εφοδιάζονται καύσιμα, αλλά και σε περίπτωση που υποστεί κάποιο τρακτέρ βλάβη, θα υπάρχει μαζί τους όχημα το οποίο θα βοηθήσει ώστε να μην καθυστερήσει αυτή η κάθοδος των τρακτέρ.

Με λεωφορεία και ΙΧ και άλλοι αγρότες αύριο για Αθήνα


Αύριο το πρωί θα ξεκινήσουν και τα λεωφορεία με αγρότες για Αθήνα αλλά και με τα αυτοκίνητά τους. Αναμένεται να είναι πάνω από 60 τα λεωφορεία από Θεσσαλία.
Περιμένουν ότι θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα αγροτικά συλλαλητήρια που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ.

Νέα σύσκεψη σήμερα για να οριστικοποιηθεί το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.

Νέα σύσκεψη πραγματοποιείται για να οριστικοποιηθούν τα μέτρα της αστυνομίας και να αποφευχθούν τα κυκλοφοριακά προβλήματα από την έλευση των τρακτέρ στην Αθήνα. Πάντως η κάθοδος των τρακτέρ έχει αστυνομική συνοδεία.

Γι’ αυτή την ώρα είναι προγραμματισμένη η σύσκεψη για να καθοριστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες του επιχειρησιακού σχεδίου που ήδη έχει ξεκινήσει να εφαρμόζει η Αστυνομία, ενώ παράλληλα συνεχίζονται και οι επαφές στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. με τουςεπικεφαλής των αγροτικών κινητοποιήσεων για να καταλήξουν για τον αριθμό των αγροτικών μηχανημάτων ή και των πούλμαν που θα φτάσουν αύριο μέχρι την Αθήνα.
Αυτό που έχει γίνει γνωστό είναι κάποιες λεπτομέρειες από τον σχεδιασμό της Τροχαίας για το πώς θα μπουν τα τρακτέρ στην Αττική.
Έτσι λοιπόν έχει αποφασιστεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η κίνηση των αγροτικών μηχανημάτων θα γίνεται σε μία λωρίδα έτσι ώστε να μην παρακωλύεται η κίνηση των άλλων οχημάτων και θα γίνεται συνοδεία περιπολικών.

Η διαδρομή των τρακτέρ – Λίγα τρακτέρ μέχρι το Σύνταγμα

Αύριο το μεσημέρι οι αστυνομικές δυνάμεις θα βρίσκονται στα διόδια των Αφιδνών και από εκεί θα συνοδεύσουν τα τρακτέρ. Κάποιες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ο αριθμός τους θα είναι από 100 μέχρι 150 μέχρι το κέντρο της Αθήνας.
Η πιθανή διαδρομή που θα ακολουθήσουν από την Εθνική Αθηνών – Λαμίας μέχρι το κέντρο, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, αυτή θα είναι μέσω της Λεωφόρου Κηφισού, της Λένορμαν, της Αγίου Κωνσταντίνου, στη συνέχεια θα φτάσουν Ομόνοια, Πανεπιστημίου και από εκεί όσα τρακτέρ αποφασιστεί και επιτραπεί από την Αστυνομία θα καταλήξουν στο Σύνταγμα σε συγκεκριμένο χώρο.


Οι αγρότες από την Πελοπόννησο και από τη Δυτική Στερεάαναμένεται να συγκεντρωθούν στα Μέγαρα και από εκεί συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων θα φτάσουν στο κέντρο της Αθήνας.


Για τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν τους αγρότες, αυτά αναμένεται να σταθμεύσουν στα πάρκινγκ του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας και από εκεί οι αγρότες να πάρουν το μετρό ή τον ηλεκτρικό για να κατέβουν στο κέντρο.

Σκοπός του σχεδιασμού της αστυνομίας, όπως τονίζουν αστυνομικές πηγές, είναι να διαταραχθεί το λιγότερο δυνατόν η κοινωνική και οικονομική ζωή της πρωτεύουσας. Αυτό που ξεκαθαρίζουν αστυνομικές πηγές είναι ότι δεν θα επιτραπούν ανεξέλεγκτες μετακινήσεις τρακτέρ μέσα στον αστικό ιστό, καθώς επίσης και ότι την Τετάρτη δεν θα πρέπει να υπάρχει κανένα αγροτικό μηχάνημα στην Αθήνα. Όλοι να έχουν επιστρέψει πίσω.

Στο αυριανό αγροτικό συλλαλητήριο θα πάρουν μέρος, σύμφωνα με καλέσματα που έχουν απευθύνει συνδικάτα και σωματεία εργαζομένων, όπως και οιφοιτητικοί σύλλογοι.

Διαβάστε επίσης

Μανώλης Μαυρομμάτης: Εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του -Το ιατρικό ανακοινωθένΕλλάδα

Κρίσιμη κρίνεται για τις επόμενες 48 ώρες η κατάσταση υγείας του Μανώλη Μαυρομμάτη και της συζύγου του, Ειρήνης, μετά τη φωτιά που ξέσπασε στο σπίτι τους στο Κολωνάκι. Σε ανακοίνωσ...

ΣΥΡΙΖΑ – Επιστολή Κασσελάκη στα μέλη της ΠΓ: «Σταματήστε να κυνηγάτε χίμαιρες, να τροφοδοτείτε σενάρια συνωμοσιολογίας»Ελλάδα

«Σταματήστε να κυνηγάτε χίμαιρες, να τροφοδοτείτε σενάρια συνωμοσιολογίας πως δήθεν θα φτιάξω Ι.Χ. κόμμα, γιατί απογοητεύουμε τον κόσμο μας. Ι.Χ. κόμμα που ακούει τα μέλη του, δεν ...

Θεσσαλονίκη: Η Κινεζική Πρωτοχρονιά γιορτάζεται την Πέμπτη στην Πλατεία ΑριστοτέλουςΕλλάδα

Πρόκειται για μία εκδήλωση - μπαζάρ, στο πλαίσιο των εορτασμών της έναρξης του νέου έτους του Δράκου, της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς ή αλλιώς Φεστιβάλ της Άνοιξης ή Φεστιβάλ Τετ. Θα σ...

Ηλιούπολη: Ο Άρειος Πάγος ζητά να ερευνηθεί γιατί διώκεται η 19χρονη που έπεσε θύμα traffickingΕλλάδα

Παραγγελία προκειμένου να ερευνηθεί αν και κάτω από ποιες συνθήκες έχει παραπεμφθεί για να δικαστεί η 19χρονη, η οποία υπήρξε θύμα trafficking στην Ηλιούπολη, διαβιβάστηκε στην Εισ...

ΝΙΚΗ: Καθαρή η στάση 77 βουλευτών που καταψήφισαν τη νομοθέτηση γάμου και υιοθεσιών από ομοφυλόφιλουςΕλλάδα

«Η ΝΙΚΗ καλωσορίζει την καθαρή στάση 77 βουλευτών, οι οποίοι καταψήφισαν τη νομοθέτηση "γάμου" και υιοθεσιών από ομοφυλόφιλους. Ταυτόχρονα, η ονομαστική ψηφοφορία που αιτηθήκαμε, α...

Νεκρός εντοπίστηκε τα ξημερώματα 26χρονος πάνω σε πυλώνα ηλεκτρικού ρεύματος στο Π. ΦάληροΕλλάδα

Νεκρός εντοπίστηκε τα ξημερώματα ένας 26χρονος πάνω σε πυλώνα ηλεκτρικού ρεύματος στη συμβολή των οδών Αιόλου και Τρίτωνος στο Παλαιό Φάληρο. Ο 26χρονος, υπό άγνωστες μέχρι στιγμής...

Ξεκινάει για Αθήνα το αγροτικό κονβόι από Θεσσαλία – Η διαδρομή και τα μέτρα της ΕΛΑΣΕλλάδα

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το αυριανό,  μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο  στην Αθήνα, με τα πρώτα τρακτέρ να αναχωρούν από τη Θεσσαλία και την ΕΛΑΣ να βρίσκεται επί ποδός για τη συν...