ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καιρός: Δυνατές βροχές απόψε σε Αττική, Θεσσαλονίκη -Αρναούτογλου: Ανοιξιάτικη ζέστη στα μέσα Δεκεμβρίου

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 02-12-2023 επικαιροποιήθηκε σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

 

Πιο συγκεκριμένα, πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός, η οποία θα επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας μας από το βράδυ της Τρίτης (05-12-2023) και από τα δυτικά μέχρι το βράδυ της Τετάρτης (06-12-2023).

 

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Την Τρίτη (05-12-2023)

α) Από το βράδυ στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο.

β) Τη νύχτα τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Σποράδες και τις δυτικές Κυκλάδες.

 

Την Τετάρτη (06-12-2023)

α) Στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια τις πρωινές ώρες.

β) Στη Θεσσαλία (κυρίως τα ανατολικά τμήματα), τις Σποράδες, την κεντρική Μακεδονία (κυρίως Πιερία), τις Κυκλάδες και την Κρήτη έως το απόγευμα.

γ) Από το πρωί και μέχρι το βράδυ της Τετάρτης στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

 

Κακοκαιρία από το μεσημέρι της Τρίτης

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, βροχές αναμένονται από το μεσημέρι της Τρίτης 05/12 κατά κύριο λόγο στην Ανατολική Θεσσαλία, στην Πελοπόννησο, στο Αιγαίο και στην Κρήτη.

Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και το Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά και αργότερα την υπόλοιπη Θεσσαλία και Στερεά, καθώς και τμήματα της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.

 

Οι νότιοι άνεμοι στο Ιόνιο θα παρουσιάσουν ενίσχυση, φτάνοντας κατά τόπους τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 12-14 °C στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τους 15-17 °C στο Ιόνιο και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τους 17-19 °C στο Αιγαίο και στην Κρήτη. Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 2 (Μέτρια).

 

Την Τετάρτη 06/12 βροχές θα σημειωθούν σε όλη τη χώρα, ενώ καταιγίδες με πιθανότητα χαλαζοπτώσεων αναμένονται κυρίως στις θαλάσσιες και νησιώτικες περιοχές καθώς και σε παράκτια τμήματα των κεντρικών και νοτίων ηπειρωτικών.

 

Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν σταδιακά στα ανατολικά και βορειοανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο και θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις αναμένονται μόνο στα ορεινά ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5 έως 6 μποφόρ, όμως έως τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο θα φτάνουν πρόσκαιρα κατά τόπους τα 7 έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

 

Σάκης Αρναούτογλου: «Ένα πέρασμα από δυνατές βροχές αναμένεται από το βράδυ σε Αττική και το πρωί σε Θεσσαλονίκη»

Σε ανάρτηση προέβη ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, σχετικά με τον καιρό των επόμενων ωρών.

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Ένα πέρασμα από δυνατές βροχές αναμένεται από το βράδυ σε Αττική και το πρωί σε Θεσσαλονίκη.
Και πάλι στα λευκά τα ορεινά της Θεσ/νίκης κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη Παρασκευή το πρωί.
Ανοιξιάτικη ζέστη για κάποιες μέρες μετά τις 11 Δεκεμβρίου.»

 

 

«Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα» -Ο Κολυδάς απαντά στην κριτική για τα συνεχή έκτακτα της ΕΜΥ

Τον λόγο που το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού ανανεώνεται ανά 12ωρο εξηγεί ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς.

Μέσω αναρτήσεών του στο Twitter, ο κ. Κολυδάς απαντά στις επικρίσεις που δέχεται η ΕΜΥ σχετικά με τα έκτακτα δελτία καιρού, τα οποία εκδίδει στις μεταβολές του καιρού.

 

Η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά

«Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα», έγραψε ο Θοδωρής Κολυδάς με αφορμή την επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ.

«Το Έκτακτο στις 2/12 έλαβε υπόψιν του κυρίως τις #καταιγίδες που θα εκδηλώνονταν στον Έβρο, μια περιοχή που δοκιμάστηκε από #πυρκαγιές. Τα ύψη 17mm (#ΕΜΥ-Ορμένιο) και τα 39 & 22 mm (#ΕΑΑ-Διδυμότειχο) μπορούσαν να δημιουργήσουν προβλήματα σε καμένα», έγραψε.

 

 

Καλλιάνος: Τα «Έκτακτα Δελτία Καιρού» έχουν χάσει πια την αξιοπιστία τους

Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος σχολίασε ότι τα έκτακτα δελτία καιρού έχουν χάσει την αξιοπιστία τους, υποστηρίζοντας ότι τα φαινόμενα είναι φυσιολογικά για την εποχή.

 

Η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου:

«Τα “Έκτακτα Δελτία Καιρού” έχουν χάσει πια την αξιοπιστία τους

Τα κάθε τρεις και λίγο “Έκτακτα Δελτία Επιδείνωσης του Καιρού” από διάφορους φορείς, αρχίζουν πλέον και χάνουν και το ενδιαφέρον τους αλλά και την αξιοπιστία τους. Έρχονται μετά -και δικαίως- οι διάφορες ιστοσελίδες, τα δελτία ειδήσεων, τα ραδιόφωνα και οι εφημερίδες και το αναπαράγουν, και επομένως η λανθασμένη είδηση “ταξιδεύει” σε όλη την Ελλάδα. Και σε λίγο καιρό κανένας δεν θα τα πιστεύει και δεν θα τα λαμβάνει υπόψιν του.

Επομένως, άλλο πράγμα είναι ένα “Δελτίο Μεταβολής του Καιρού”, όπως αυτή που θα έρθει για παράδειγμα σήμερα το βράδυ στην Ανατολική Μακεδονία & στη Θράκη και από αύριο και σε άλλες περιοχές της Ανατολικής και Νότιας Ελλάδας (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) που μέσα στο χειμώνα είναι μια φυσιολογική καιρική εξέλιξη με άστατο καιρό (βροχές και καταιγίδες σε μικρό μέρος της χώρας αλλά και πτώση της θερμοκρασίας) και άλλο το “Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού” που μέσα στο χειμώνα θα σήμαινε κάτι “Έκτακτο”, δηλαδή μια ακραία μεταβολή του καιρού για την εποχή, μια έκτακτη καιρική μεταβολή, ένα σημαντικό καιρικό σύστημα που θα οδηγούσε σε μια γενικευμένη κακοκαιρία.

Επίσης άλλο είναι και το “Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνο Καιρικών Φαινομένων” που εκεί πρέπει πράγματι να είμαστε προσεκτικοί λόγω της σφοδρότητας των επικείμενων καιρικών φαινομένων.

Προσοχή λοιπόν, οι πολίτες αρχίζουν και δυσανασχετούν».

 

Διαβάστε επίσης

Το Μεταφορικό Ισοδύναμο στη συνάντηση ΕΟΑΕΝ με τον αν. Υπουργό Εθν. Οικονομίας και τον Υπυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ελλάδα

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΟΑΕΝ κ. Δημήτρης Συξέρης μαζί τον Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά και Αντιπροέδρου της ΚΕΕΕ κ. Γιάννη Βουτσινά και το μέλος του Δ.Σ. του Ε...

Συνελήφθη στο Κερατσίνι ο ύποπτος για τη γυναικοκτονία της 43χρονης στη Σαλαμίνα -Βρήκαν και το όπλο του εγκλήματοςΕλλάδα

Συνελήφθη πριν από λίγο ο ύποπτος για την άγρια δολοφονία της 43χρονης στη Σαλαμίνα, που έχει συγκλονίσει όλη τη χώρα.   Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές έψαχναν να βρουν τον δράστ...

Μαζική η συγκέντρωση των δικηγόρων: “Δεν ρωτάμε αν νικάμε ή αν χάνουμε – Πολεμάμε”Ελλάδα

Ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος Δημήτρης Βερβεσός, μίλησε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των δικηγόρων, για το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρ...

ΣτΕ: Συνταγματική η πράξη του ΕΟΦ για προσωρινή απαγόρευση εξαγωγής 75 φαρμακευτικών προϊόντωνΕλλάδα

Συμβατή με το Σύνταγμα και το ενωσιακό δίκαιο κρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας η από 22.11.2022 πράξη του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) με την οποία απαγορεύθηκε προσωρ...

Αυστραλός ΥouΤuber εξερευνά την Ομόνοια τη νύχτα και μένει άφωνος - "Ο χειρότερος δρόμος που έχω περπατήσει"Ελλάδα

Ο Spanian καταγράφει με την κάμερά του σοκαριστικές εικόνες από το κέντρο της Αθήνας με ανθρώπους να κάνουν χρήση ναρκωτικών στη μέση του δρόμου και σοκάκια διάσπαρτα με οίκους ανο...

Ο άγριος ξυλοδαρμός, η κλοπή και η δολοφονία της 43χρονης - Συγκλονιστικές μαρτυρίες - Ανθρωποκυνηγητό για τον 70χρονο Ελλάδα

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η Αστυνομία για τον εντοπισμό του  70χρονου δράστη , όπως όλα δείχνουν, της γυναικοκτονίας της 43χρονης συντρόφου του που έγινε νωρίτερα, το πρωί τη...

Αναζητείται ο σύντροφος της 43χρονης που πυροβολήθηκε θανάσιμα στη ΣαλαμίναΕλλάδα

Τον σύντροφο της 43χρονης γυναίκας που βρέθηκε σήμερα το πρωί νεκρή με τραύματα από πυροβόλο όπλο στο σπίτι της στην οδό Αίαντος στην Σαλαμίνα, αναζητά η Αστυνομία.   Σύμφωνα με πλ...

Οι γρίφοι του τιμολόγιου ρεύματος, τα χρώματα και οι εξηγήσεις  - Οι συμβουλές του ΙΝΚΑΕλλάδα

Οι αναλυτικές  εξηγήσεις  στο ειδικό – πράσινο τιμολόγιο που έφερε σε θέση άμυνας ακόμη και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο δύσκολα μπορούν να γίνουν κατανοητές από τον μέσο καταναλωτή. ...