ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"Κιβωτός": Βρέθηκαν 5,9 εκατ. ευρώ σε “μυστικό” λογαριασμό - “Οικιακά” δήλωνε η πρεσβυτέρα

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για την “Κιβωτό του Κόσμου”.

 

Οι Αρχές φέρεται να εντόπισαν πρόσφατα, κρυμμένα στο διαμέρισμα της δομής του Κολωνού που έμεναν ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου» με την σύζυγό του, κοσμήματα μεγάλης αξίας τα οποία προέρχονται από δωρεές πολιτών προς την «Κιβωτό», 270 χρυσές λίρες Αγγλίας, αλλά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε μετρητά.

Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη όπως προαναφέραμε, η έρευνα που διενεργείται από την Αρχή για το Ξέπλυμα Βρόμικου Χρήματος, η οποία έχει ήδη δεσμεύσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς του ζευγαριού.

 

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τέσσερις λογαριασμούς σε δύο τράπεζες, οι οποίοι περιέχουν συνολικά 360.000 ευρώ. Από αυτά, τα 130.000 ευρώ ήταν σε τραπεζικό λογαριασμό της πρεσβυτέρας, τα 170.000 ευρώ σε κοινό τραπεζικό λογαριασμό με τον σύζυγό της, ενώ βρέθηκαν και 60.000 ευρώ στο όνομα της 86χρονης μητέρας του ιερέα.

 

Υπό εξέταση είναι οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης της πρεσβυτέρας, η οποία όφειλε να δηλώσει τόσο τις τραπεζικές της καταθέσεις όσο και τα μετρητά που διέθετε.

Η Σταματία Γεωργαντή όφειλε να υποβάλει «πόθεν έσχες» λόγω της ιδιότητάς της ως προέδρου της ΜΚΟ, ενώ υπό έρευνα είναι και τα μέλη της οικογένειάς της, δηλαδή ο πατέρας Αντώνιος, τα παιδιά της και άλλα συγγενικά πρόσωπα.

 

Σύμφωνα με αποκάλυψη του Star, ενώ η πρεσβυτέρα ήταν επί σειρά ετών η Πρόεδρος του ΔΣ της «Κιβωτού» και διαχειριζόταν εκατομμύρια ευρώ μόνο με μια υπογραφή, η ίδια δήλωνε ως επάγγελμα τα οικιακά!

 

Σύμφωνα με την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», αυτό προκύπτει από έγγραφο που αποκαλύπτει το Star, με ημερομηνία 25 Ιουνίου 2021 και στο οποίο αναγράφονται τα στοιχεία της Σταματίας Γεωργαντή, αλλά και ότι είναι «οικοκυρά», η οποία ενεργεί ως «πρόεδρος του ΔΣ και νόμιμη εκπρόσωπος της μη κερδοσκοπικής αστικής εταιρείας…».

 

εικόνα: Star

 

Βρήκαν «μυστικό» λογαριασμό της «Κιβωτού» με 5,9 εκατ. ευρώ

Σε μια άλλη αποκάλυψη, που έκανε ο ΣΚΑΪ αυτή τη φορά, φαίνεται πως είναι τεράστια τα ποσά που ανακαλύπτει σταδιακά η αστυνομία και που είχαν οι υπεύθυνοι της «Κιβωτού».

Σε συστημική τράπεζα (διαφορετική από αυτή παλαιότερης αποκάλυψης), εντοπίστηκε λογαριασμός της ΜΚΟ με 5,9 εκατομμύρια ευρώ!

Μάλιστα οι τελευταίες κινήσεις του λογαριασμού, δείχνουν μόνο καταθέσεις μικρών ποσών από πολίτες στον συγκεκριμένο λογαριασμό.

 

 
 
libre.gr

Διαβάστε επίσης

 Δίκη για το Μάτι: Συγκλονίζουν οι καταθέσεις μαρτύρων για τις εφιαλτικές στιγμές που βίωσανΕλλάδα

Τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε μέσα στη θάλασσα επί πέντε ώρες μαζί με την οικογένειά του για να σωθούν από τις φλόγες που έφταναν μέχρι το νερό, εγκαταλελειμμένοι από κάθε αρμόδ...

Με εισαγγελική διάταξη απομακρύνεται από την «Κιβωτό» ο πατέρας ΑντώνιοςΕλλάδα

Την απομάκρυνση του πατέρα Αντωνίουαπό την «Κιβωτό του Κόσμου» για λόγους προστασίας των ανήλικων αποφάσισαν με διάταξη τους οι εισαγγελείς ανηλίκων οι οποίες διενεργούν την ποινικ...

Κιβωτός του Κόσμου: Σοκαριστικές καταγγελίες από μητέρα – «Χτυπούσαν την κόρη μου και έκρυβαν τα τραύματα με πλαστελίνη»Ελλάδα

Σοκαριστικά είναι όσα καταγγέλλει η μητέρα κοριτσιού, η διέμενε στην Κιβωτό του Κόσμου, τόσο για τον γιο της όσο και για την κόρη της, σχετικά με τα όσα βίωναν τα παιδιά  στην δομή...