ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νέα Φιλαδέλφεια: Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τη δολοφονία του 29χρονου – Νέες συλλήψεις

Οργή και θλίψη προκαλεί η στυγερή δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ, έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, κατά τη διάρκεια επεισοδίων που προκλήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας (7/8/2023) από χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Οι ελληνικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δολοφόνου του 29χρονου Μιχάλη, στήνοντας μπλόκα σε όλη την Ελλάδα, ενώ σήμερα Τετάρτη (9/8/2023) στις 9 το πρωί αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα τα 94 άτομα που συνελήφθησαν και κρατούνται. Εν τω μεταξύ, πέντε προσαγωγές Κροατών που έγιναν από την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας μετατράπηκαν σε σύλληψη, καθώς είχαν σκοπό να επιβιβαστούν σε πλοίο να ταξιδέψουν για Ιταλία και μετά οδικώς θα έφταναν στην Κροατία. Από την έρευνα προέκυψε εμπλοκή στα αιματηρά επεισόδια που στοίχησαν τη ζωή στον 29χρονο φίλαθλο της ΑΕΚ. Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών θα μεταφερθούν στην ΓΑΔΑ. Επίσης σε σύλληψη μετατράπηκε η προσαγωγή του 19χρονου Κροάτη, ο οποίος επέβαινε σε λεωφορείο για τα Τίρανα και μεταφέρθηκε στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, διαφεύγουν τουλάχιστον 50 «πρωταγωνιστές ή συμμετέχοντες» στα επεισόδια, και για αυτό το λόγο η Αστυνομία έχει στήσει μπλόκα σε εθνικές οδούς και τα σύνορα. Έρευνες πραγματοποιούνται ακόμη σε σπίτια, ξενοδοχεία και καταλύματα AIRBNB στο λεκανοπέδιο, καταλύματα τα οποία είχαν κλείσει για να τους φιλοξενήσουν Έλληνες οπαδοί.

Εν τω μεταξύ, ελεύθεροι, με προφορική εντολή του εισαγγελέα,αφέθηκαν την Τρίτη (8/8/2023) οι τέσσερις Έλληνες εκ των 98 συλληφθέντων συνολικά για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια. Πρόκειται για τέσσερις τραυματίες, εκ των οποίων οι τρεις έχουν δώσει καταθέσεις στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης της Βίας στους αθλητικούς χώρους, ενώ ο ένας δεν ήταν σε θέση να δώσει κατάθεση.

Επίσης, λαμβάνεται γενετικό υλικό για DNA από όλους σε μια προσπάθεια να ταυτοποιηθεί ο δράστης της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη, φίλαθλου της ΑΕΚ.

Εξονυχιστικοί έλεγχοι

Εν τω μεταξύ η Αστυνομία συνεχίζει τους εξονυχιστικούς ελέγχους και προσαγωγές Κροατών στην Αθήνα, αλλά και όσων επιχειρούν να φύγουν από την χώρα, από τα συνοριακά περάσματα, όπου έχουν δοθεί αυστηρές εντολές να εξετάζονται με μεγάλη προσοχή.

Γύρω στις 4 το απόγευμα της Τρίτης προσήχθη στον συνοριακό σταθμό στην Κακαβιά ένας 19χρονος Κροάτης, ο οποίος επέβαινε σε λεωφορείο για τα Τίρανα. Ο 19χρόνος Κροάτης μετά την ολοκλήρωση της έρευνας στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων η προσαγωγή έγινε σύλληψη και μεταφέρθηκε στην Αθήνα.

Επίσης, στους Ευζώνους συνελήφθησαν 7 Κροάτες που έφευγαν από την Ελλάδα. Σε βάρος τους δεν προέκυψαν στοιχεία για ανάμειξη στα χτεσινά επεισόδια, αλλά στο όχημα που επέβαιναν βρέθηκαν μαχαίρια, γι’ αυτό κρατούνται και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Επίσης, νωρίτερα την Τρίτη στους Αμπελοκήπους έγιναν συνολικά 9 προσαγωγές Κροατών, οι οποίοι οδηγήθηκαν στην ΓΑΔΑ, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν έχουν καμία σχέση με την ομάδα των χούλιγκαν.

Γ. Οικονόμου: «Τραγική αποτυχία» της ΕΛ.ΑΣ.

Για «τραγική αποτυχία» της ΕΛ.ΑΣ. μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου και παραδέχθηκε ότι «υπήρχαν πληροφορίες που δεν αξιοποιήθηκαν» και έκανε λόγο για πρωτοφανή επιχειρησιακά σφάλματα. Παράλληλα έδωσε εντολή για άμεση απομάκρυνση επτά ανώτατων αξιωματικών και διενέργεια ΕΔΕ. 

Δύο έγγραφα – ντοκουμέντα που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας αποκαλύπτουν ότι η ελληνική αστυνομία είχε ενημερωθεί για την έλευση των Κροατών χούλιγκαν αλλά και για τις προθέσεις τους. Βασικό ερώτημα, το πώς κατάφεραν να διασχίσουν τη μισή χώρα και να φτάσουν στην Αθήνα.

Ανεπάρκεια της αστυνομίαςκαταγγέλλουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και εκτοξεύουν πυρά κατά της κυβέρνησης. ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ  ζητούν την παραίτηση του Γιάννη Οικονόμου.

Τα συλλυπητήριά του στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξέφρασε ο Κροάτης πρωθυπουργός Αντρέι Πλένκοβιτςγια τη δολοφονία του 29χρονου Μιχαλη και να καταδικάσει τα βίαια επεισόδια, ενώ και ο υπουργός Εξωτερικών της Κροατίας εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στον Γιώργο Γεραπετρίτη. 

Να ξεκινήσει επείγουσα προκαταρκτική εξέταση προς κάθε κατεύθυνση, για τη διερεύνηση κάθε πτυχής της υπόθεσης, ζητά η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Αποκλεισμό της Ζάγκρεμπ από την UEFA ζητά η ΑΕΚ

Την άμεση και βαρύτατη τιμωρία της Ντιναμό Ζάγκρεμπ από την UEFA απαιτεί η ΑΕΚ! Οι “κιτρινόμαυροι” ζητούν από την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική συνομοσπονδία τον αποκλεισμό της κροατικής ομάδας, θεωρώντας την συνυπεύθυνη για την δολοφονική επίθεση οπαδών της, το βράδυ της Δευτέρας (7/8/2023) στην Νέα Φιλαδέλφεια.

Φόβοι για τον αγώνα μεταξύ Παναθηναϊκού και Μαρσέιγ

Οι αστυνομικές αρχές βρίσκονται επί ποδός καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι οργανωμένοι χούλιγκανς οπαδοί της Μαρσέιγ,της ιταλικής Λιβόρνο αλλά και της Ζανκτ Πάουλι του Αμβούργου θα επιχειρήσουν να περάσουν στην Ελλάδα, σε μία πρωτόγνωρη μορφή αντιποίνων για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στο πλαίσιο αυτό υπάρχει ειδικός επιχειρησιακός σχεδιασμός της Ελληνικής Αστυνομίας, με διακριτική παρακολούθηση οπαδών. Έχουν μάλιστα επιστρατευθεί και διμοιρίες από την περιφέρεια.

Πηγή: ΕΡΤ

Διαβάστε επίσης

Στον εισαγγελέα σήμερα 94 συλληφθέντες για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα ΦιλαδέλφειαΕλλάδα

Στον εισαγγελέα οδηγούνται σήμερα Τετάρτη 94 συλληφθέντες για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια. Λαμβάνεται γενετικό υλικό για DNA από όλους σε μια προσπάθεια να ταυτοποιηθ...

Ισχυρή έκρηξη βόμβας στον Ασπρόπυργο – Εκτεταμένες ζημιές σε πέντε σπίτια και 10 αυτοκίνηταΕλλάδα

Έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στις 3:40 τα ξημερώματα της Τετάρτης (9/8) έξω από οικία στην οδό Ειρήνης στην περιοχή Γκόριτσα Ασπροπύργου . Από την ισχυρή έκρηξη προκλήθηκαν εκτεταμένες...

Το χρονικό της καταδρομικής επίθεσης – Τι αναζητούν στελέχη από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣΕλλάδα

Οργή και θλίψη προκαλεί το νέο αιματηρό περιστατικό τυφλής οπαδικής βίας, στη Νέα Φιλαδέλφεια , όταν οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ επιτέθηκαν σε οπαδούς της ΑΕΚ . Στα βίντεο που έχει...

Συναγερμός στην ΕΛΑΣ – Πληροφορίες για έλευση οπαδών της Λιβόρνο, Μαρσέιγ, Ζανκτ Πάουλι, και άλλων ομάδωνΕλλάδα

Τα αιματηρά επεισόδια το βράδυ της Δευτέρας στη Νέα Φιλαδέλφεια που προκάλεσαν το θάνατο του 22χρονου οπαδού της ΑΕΚ, έχουν ανάψει «φωτιά» στις τάξεις της ΕΛΑΣ υπό το φόβο αντιποίν...

ΚΚΕ για τη δολοφονία οπαδού της ΑΕΚ: Κανείς από όσους εμπλέκονται στη διαχείριση των γεγονότων δεν μπορεί να παραμένει στη θέση του, συμπεριλαμβανομένου και του αρμόδιου υπουργούΕλλάδα

«Τα επιπλέον στοιχεία που δημοσιοποιούνται τις τελευταίες ώρες, επιβεβαιώνουν αυτό που από την πρώτη στιγμή τόνισε το ΚΚΕ: ότι η κυβέρνηση βαρύνεται με τεράστιες ευθύνες για τη δια...

Οικονόμου για Νέα Φιλαδέλφεια: "Κραυγαλέα αποτυχία της ΕΛ.ΑΣ, έγιναν πρωτοφανή επιχειρησιακά σφάλματα"Ελλάδα

Για «κραυγαλέα» αποτυχία της ΕΛ.ΑΣ. έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, αναφορικά με τα άγρια επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη δολοφονία φιλάθλου τη...