ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το χρονικό της καταδρομικής επίθεσης – Τι αναζητούν στελέχη από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ

Οργή και θλίψη προκαλεί το νέο αιματηρό περιστατικό τυφλής οπαδικής βίας, στη Νέα Φιλαδέλφεια, όταν οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ επιτέθηκαν σε οπαδούς της ΑΕΚ. Στα βίντεο που έχει στα χέρια της η αστυνομία καταγράφεται η απίστευτη βιαιότητα της επίθεσης. Άνθρωποι που βρέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στη Νέα Φιλαδέλφεια περιγράφουν τις εφιαλτικές στιγμέςπου βίωσαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων: «αυτοί ήταν δολοφόνοι όλοι. Μαυροφορεμένοι όλοι, πολλά πρόσωπα με full face κρυμμένο και να γίνεται ένας πανικός…».

Το χρονικό της καταδρομικής επίθεσης

To μεσημέρι της Δευτέρας το κονβόι με τα 35 αυτοκίνητα και βανάκια των οργανωμένων οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ κινείται στην Ιονία Οδό με κατεύθυνση την Αθήνα. 150-200 Κροάτες χούλιγκανς ταξιδεύουν όλοι μαζί, οργανωμένα, με σκοπό να φτάσουν στο γήπεδο της ΑΕΚ, στη Νέα Φιλαδέλφεια, να σκορπίσουν τον τρόμο και τον πανικό στους οπαδούς της αντίπαλης ομάδας και εντέλει το θάνατο.

Αφήνουν τα αυτοκίνητά τους στον ηλεκτρικό σταθμό της Ειρήνης και μπαίνουν στο τρένο. Με τα ρόπαλα και τα καδρόνια στα χέρια, με τις μαύρες κουκούλες στο κεφάλι επιβιβάζονται στους συρμούς, ανάμεσα σε δεκάδες ανυποψίαστους επιβάτες.

Η ώρα είναι 11 το βράδυ. Οι Κροάτες φτάνουν στο γήπεδο και αρχίζουν να χτυπούν με μανία όποιον βρίσκουν μπροστά τους. Σπάνε βιτρίνες και αυτοκίνητα

Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Νίκος Κοντορούσης, «από το πάρκινγκ που βλέπετε στο βάθος κατέφθασαν οι Κροάτες χούλιγκανς στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας. Απροκάλυπτα και χωρίς να υπολογίζουν τις οικογένειες με τα μικρά παιδιά που βρισκόντουσαν στην καφετέρια χτυπούσαν όποιον έβρισκαν μπροστά τους, χωρίς έλεος, έχοντας μαζί τους δολοφονικά όπλα μαχαίρια, στυλιάρια, πέτρες ακόμη και φωτοβολίδες».

«Περίπου στις 10 η ώρα, 10 το βράδυ όπως καθόμασταν εδώ στο μαγαζί, ήταν μισογεμάτο, ξαφνικά από πάνω δεξιά από την Νέα Ιωνία κατέβηκαν γύρω στα 200-300 άτομα με 60 σίδερα, κουκουλοφόροι και έκαναν στην είσοδο της ΑΕΚ και τα έσπασαν όλα» λέει αυτόπτης μάρτυρας.

Επικράτησε χάος, φίλαθλοι της ΑΕΚ και απλοί πολίτες έτρεχαν να σωθούν. Έντρομοι οι θαμώνες των καφετεριών βρήκαν καταφύγιο στο εσωτερικό των καταστημάτων.

«Αμέριμνοι καθόμασταν εδώ στην καφετέρια. Πίναμε το ποτό μας. Σουλατσάριζε ο κόσμος εδώ με τα παιδιά του στον πεζόδρομο. Ξαφνικά βλέπουμε δυο παιδιά της ΑΕΚ. Έτρεχαν και μας λένε “Παιδιά φύγετε. Έρχονται επιδρομή Κροάτες”. Δεν το πιστέψαμε. Μας φάνηκε πολύ περίεργο. Και ξαφνικά, δεν περνάνε 3-4 λεπτά και βλέπουμε 250 άτομα να τρέχουν με ρόπαλα στα χέρια, με γκλοπ, με μολότοφ, να αρχίζουν να τα σπάνε όλα» ανέφερε στην ΕΡΤ αυτόπτης μάρτυρας.

Το χρονικό της καταδρομικής επίθεσης – Τι αναζητούν στελέχη από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ
IN TIME

Σύμφωνα με τον Νίκο Κοντορούση μετά τη δολοφονική μαχαιριά που δέχθηκε ο 29χρονος ο τόπος γέμισε αίματα και ο άτυχος νέος προσπάθησε να διαφύγει μέσα από πεζογέφυρα και να ζητήσει βοήθεια.

Ο 29χρονος αιμόφυρτος κατάφερε να διανύσει 50 μέτρα. Έφτασε σε περίπτερο όπου και σωριάστηκε καλώντας σε βοήθεια. Η υπάλληλος του περιπτέρου κάνει ό,τι μπορεί για να τον βοηθήσει και επί δέκα περίπου λεπτά ο νεαρός Μιχάλης έχει τις αισθήσεις του. Ένα τέταρτο πριν τα μεσάνυχτα το ασθενοφόρο τον μεταφέρει στον Ερυθρό Σταυρό, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

«Μας πήραν στην Εύβοια και μας το είπαν, έχουμε τρελαθεί όλοι. Δεν τους πείραξε, καθόταν στην καφετέρια. Μας πήραν οι ΑΕΚτζήδες, ήρθαν οι φίλοι του εδώ και μας το είπαν» δήλωσε η θεία και νονά του θύματος, Άννα Μελαχροινού.

«Μέσα στο σπίτι μας μεγάλωσε, είχε αρρώστια με την ΑΕΚ, ένα παλικάρι καλό, δοτικό, το χάσαμε» τόνισε ο θείος του θύματος.

Συνολικά 10 τραυματίες από 20 έως 48 ετών μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.Τέσσερις από αυτούς παραμένουν για νοσηλεία φρουρούμενοι χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους. Πρόκειται για τρεις Έλληνες και έναν Κροάτη.

«Χτενίζουν» την περιοχή

Στελέχη από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ «χτενίζουν» την περιοχή για αποδεικτικά στοιχεία. Σπιθαμή προς σπιθαμή, ψάχνουν το παραμικρό υπόλειμμα που μπορεί να τους οδηγήσει στον ή στους δολοφόνους του 29χρονου.

«Σε αυτόν τον οικοπεδικό χώρο ορισμένοι από τους χούλιγκανς ξεφορτώθηκαν τα δολοφονικά όπλα που κρατούσαν πάνω τους μόλις εμφανίστηκαν τα ΜΑΤ…. Στυλιάρια αλλά και μεταλλικές ράβδους όπως αυτή που έχει ακόμα ίχνη από το αίμα των ανθρώπων που χτυπούσαν με μανία» ανέφερε σε ρεπορτάζ του ο δημοσιογράφος Νίκος Κοντορούσης.

Την ίδια ώρα απλοί πολίτες, μουδιασμένοι και συγκλονισμένοι από την τραγωδία, σπεύδουν στο σημείο που έχασε ο νεαρός Μιχάλης τη ζωή του και αφήνουν λουλούδια και κεράκια.

Οπαδοί της ΑΕΚ έχουν αναρτήσει πανό στη μνήμη του φιλάθλου της ομάδας τους.

Διαβάστε επίσης

Στον εισαγγελέα σήμερα 94 συλληφθέντες για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα ΦιλαδέλφειαΕλλάδα

Στον εισαγγελέα οδηγούνται σήμερα Τετάρτη 94 συλληφθέντες για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια. Λαμβάνεται γενετικό υλικό για DNA από όλους σε μια προσπάθεια να ταυτοποιηθ...

Ισχυρή έκρηξη βόμβας στον Ασπρόπυργο – Εκτεταμένες ζημιές σε πέντε σπίτια και 10 αυτοκίνηταΕλλάδα

Έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στις 3:40 τα ξημερώματα της Τετάρτης (9/8) έξω από οικία στην οδό Ειρήνης στην περιοχή Γκόριτσα Ασπροπύργου . Από την ισχυρή έκρηξη προκλήθηκαν εκτεταμένες...

Νέα Φιλαδέλφεια: Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τη δολοφονία του 29χρονου – Νέες συλλήψειςΕλλάδα

Οργή και θλίψη προκαλεί η στυγερή δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ , έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, κατά τη διάρκεια επεισοδίων που προκλήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας...

Συναγερμός στην ΕΛΑΣ – Πληροφορίες για έλευση οπαδών της Λιβόρνο, Μαρσέιγ, Ζανκτ Πάουλι, και άλλων ομάδωνΕλλάδα

Τα αιματηρά επεισόδια το βράδυ της Δευτέρας στη Νέα Φιλαδέλφεια που προκάλεσαν το θάνατο του 22χρονου οπαδού της ΑΕΚ, έχουν ανάψει «φωτιά» στις τάξεις της ΕΛΑΣ υπό το φόβο αντιποίν...

ΚΚΕ για τη δολοφονία οπαδού της ΑΕΚ: Κανείς από όσους εμπλέκονται στη διαχείριση των γεγονότων δεν μπορεί να παραμένει στη θέση του, συμπεριλαμβανομένου και του αρμόδιου υπουργούΕλλάδα

«Τα επιπλέον στοιχεία που δημοσιοποιούνται τις τελευταίες ώρες, επιβεβαιώνουν αυτό που από την πρώτη στιγμή τόνισε το ΚΚΕ: ότι η κυβέρνηση βαρύνεται με τεράστιες ευθύνες για τη δια...

Οικονόμου για Νέα Φιλαδέλφεια: "Κραυγαλέα αποτυχία της ΕΛ.ΑΣ, έγιναν πρωτοφανή επιχειρησιακά σφάλματα"Ελλάδα

Για «κραυγαλέα» αποτυχία της ΕΛ.ΑΣ. έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, αναφορικά με τα άγρια επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη δολοφονία φιλάθλου τη...