ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διακαναλική Βαρουφάκη με στόχευση στη νεολαία

Οι νέοι άνθρωποι ήταν ο βασικός αποδέκτης της διακαναλικής συνέντευξης Τύπου του Γιάννη Βαρουφάκη, ο οποίος ανέπτυξε τους βασικούς άξονες του κυβερνητικού προγράμματος του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη. Παραλλήλως,  εξαπέλυσε επίθεση κατά των Μητσοτάκη, Τσίπρα και Ανδρουλάκη, επικεντρώνοντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 απέρριψε την κυβέρνηση ειδικού σκοπού ενώ, αναφερόμενος στους νέους είπε, ότι με ευθύνη των τριών κομμάτων που κυβέρνησαν, οι νέοι «ασφυκτιούν σε μια Ελλάδα που τους επιβάλει να διαλέξουν μεταξύ ενός απαξιωμένου, αυταρχικού κράτους που τους καταδυναστεύει και ενός ολιγαρχικού ιδιωτικού τομέα που τους τρομοκρατεί». Γι' αυτό, όπως είπε, «τα νέα παιδιά μεταναστεύουν ή αναγκάζονται να ζουν εδώ χωρίς όνειρα. Δεν νοιάζονται ποιος από εμάς θα είναι πρωθυπουργός. Νοιάζονται για ένα αξιοπρεπές μέλλον. Και, ευτυχώς, ξεσηκώνονται αυθόρμητα, ιδίως μετά τα Τέμπη».

Μιλώντας για την οικονομία, ο Γιάννης Βαρουφάκης έθεσε το ερώτημα, γιατί «ενώ το κράτος μας είναι πιο πτωχευμένο από ποτέ, οι αγορές σπεύδουν να αγοράζουν τα χρέη του; Πώς γίνεται αυτό, όταν το πραγματικό εθνικό εισόδημά μας είναι 20% κάτω του επίπεδου του 2007 ενώ το δημόσιο χρέος είναι +49% σε σχέση με το 2007; Πως γίνεται αυτό όταν από το 2019 η "Μητσοτάκης ΑΕ" έχει προσθέσει 50 δισ. χρέος στο κράτος χωρίς να έχει υπάρξει αύξηση των πραγματικών εισοδημάτων; Πώς δεν ξεσηκώνονται οι αγορές να πάρουν το κεφάλι του κ. Μητσοτάκη, όπως είχαν πάρει τα κεφάλια των κ.κ. Παπανδρέου και Σαμαρά;».

Πρόσθεσε επίσης ότι «ο κ. Μητσοτάκης τολμά να μιλάει για πρωτογενές πλεόνασμα μερικών εκατομμυρίων για το 2022, την ώρα που μόνο τον περασμένο Δεκέμβρη, δανείστηκε 49 δισ. από τα ασφαλιστικά ταμεία και άλλους φορείς του Δημοσίου για να προσποιηθεί ότι ισοσκέλισε τον κρατικό ισολογισμό; Πώς θα τα επιστρέψει αυτά τα 49 δισ. στα ασφαλιστικά ταμεία χωρίς να έχει δεινό πρόβλημα ρευστότητας; Γιατί δεν καίγεται καρφάκι στις αγορές; Πώς γίνεται να μιλούν για επενδυτικές βαθμίδες, όταν μόνο το 2022 η χώρα ξόδευε 20 δισ. πιο πολλά για εισαγωγές απ' ότι έβγαζε από τις εξαγωγές και τον τουρισμό της μαζί;».

Κατέληξε δε στο συμπέρασμα, ότι «οι επενδυτές, που αγοράζουν ομόλογα του κράτους μας, ξέρουν πολύ καλά ότι το κράτος μας είναι χρεοκοπημένο. Δεν τους νοιάζει όμως», καθώς έχουν την κάλυψη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Εδώ βέβαια, έθεσε το ερώτημα «γιατί η ΕΚΤ κρατά το κράτος μας σε μόνιμη πτώχευση, αλλά, παράλληλα, το χρηματοδοτεί ώστε να συγκαλύπτεται αυτή η πτώχευση;» για να απαντήσει ότι δεν είναι «από αγάπη ή από αλληλεγγύη», αλλά το κάνει «υπό πολύ συγκεκριμένους όρους», τους οποίους και παρέθεσε».

Σύμφωνα με τον Γιάνη Βαρουφάκη οι όροι αυτοί είναι:

«Πρώτος όρος: «Να συνεχισθεί η αγοραπωλησία κόκκινων δανείων στο πλαίσιο του λεγόμενου Ηρακλή».

Δεύτερος όρος, «η διατήρηση του αποικιακού Υπερταμείου. Συνειδητοποιείτε ότι είμαστε η μόνη χώρα στον πλανήτη με Υπερταμείο, στο οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ - υπό τας διαταγάς της τρόικας - έχει βάλει όλη την δημόσια περιουσία να την διαχειρίζεται Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο ελέγχει η τρόικα; Ούτε η Ινδία επί Βρετανικής Αυτοκρατορίας δεν είχε εξευτελιστεί τόσο».

Τρίτος όρος: «Να μην αγγίξουμε το καρτέλ της ηλεκτρικής ενέργειας, το κατ΄ ευφημισμόν Χρηματιστήριο Ενέργειας, το οποίο και αυτό νομοθέτησε ο συνθηκολογημένος ΣΥΡΙΖΑ υπό τας διαταγάς της τρόικας».

Τέταρτος όρος: «Η εξαφάνιση των συλλογικών συμβάσεων και η επέλαση των εταιρειών που νοικιάζουν εργαζόμενους σε εταιρείες, δημόσιες και ιδιωτικές».

Πέμπτος όρος: Οι εξωφρενικοί, όπως είπε, φόροι».

Το δίλημμα των εκλογών

Ο Γιάνης Βαρουφάκης έθεσε και το, κατά τον ίδιο, βασικό ερώτημα στο οποίο θα κληθούν να απαντήσουν οι πολίτες την 21η Μαΐου, λέγοντας: «Η Ελλάδα μπορεί να γίνει κανονική, βιώσιμη και φιλική, ως προς τη νέα γενιά, χώρα, λέγοντας "ναι σε όλα" σε αυτά που απαιτεί η ΕΚΤ; Η Ελλάδα μπορεί να γίνει κανονική, βιώσιμη και φιλική προς τη νέα γενιά, χώρα μέσα στο μνημονιακό πλαίσιο που, παρεμπιπτόντως, δεν προβλέπεται από καμία Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρά μόνο από τις εξευτελιστικές, αποικιοκρατικές μνημονιακές δεσμεύσεις των κυβερνήσεων Παπανδρέου-Παπαδήμου-Σαμαρά-Τσίπρα-Μητσοτάκη;».

Στο σημείο αυτό προειδοποίησε ότι, χωρίς ουσιαστική ρήξη, , «η Ελλάδα θα συνεχίσει να διώχνει τα παιδιά της, να πικραίνει τους μεγαλύτερους, να μετατρέπεται μέρα με την ημέρα σε ένα απέραντο τουριστικό θέρετρο, σε παράδεισο ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και real estate, με τους ανθρώπους της αποκλεισμένους από τις ομορφιές της, να πληρώνουν χαράτσια για τα πάντα. Αντιμέτωποι με το φρικτό δίλημμα, είτε να επιλέξουν τη μετανάστευση είτε μια ζωή ως υπηρέτες και διασκεδαστές πλούσιων ξένων».

 

Διαβάστε επίσης

Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας για τη διευκόλυνση των εκλογέων Ελλάδα

Με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Παναγιώτη Θεοδωρικάκου, επιστρέφονται από αύριο, Πέμπτη 18 Μαΐου 2023, οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των...

Εκλογές 2023 - Πιερρακάκης: "Κυριακή στις 9 μ.μ. θα έχουμε τελικό νικητή" - Αποτελέσματα σε χρόνο - ρεκόρΕλλάδα

Η τεχνολογία θα βγει νικήτρια... παμψηφεί στις εκλογές της 21ης Μαΐου, καθώς θα συμβάλει τα μέγιστα στο να γνωρίζουμε το 80% των αποτελεσμάτων περίπου δύο ώρες μετά το κλείσιμο της...

Απόψε η κεντρική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ στην Αθήνα, στις 7μμ στο ΘησείοΕλλάδα

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης στις 19:00 θα πραγματοποιήσει την κεντρική πολιτική του ομιλία στην Αθήνα (Πλατεία Ασωμάτων, Θησείο).   Στις 13:00 θα παρα...

Στο κέντρο και διανομής εκλογικού υλικού από την Περιφέρεια προς όλους τους δήμους της Αττικής, ο ΠατούληςΕλλάδα

Την ομαλή εξέλιξη της διαδικασίας προετοιμασίας και διανομής του εκλογικού υλικού στους δήμους της Αττικής επόπτευσε ο περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης, κατά την επίσκεψή του στον ...

Κέρκυρα: Βιασμό από αλλοδαπό εργαζόμενο σε ξενοδοχείο κατήγγειλε 21χρονη ΒρετανίδαΕλλάδα

Σε καταγγελία για βιασμό προχώρησε μία Βρετανίδα τουρίστρια είκοσι ενός ετών η οποία διέμενε σε ξενοδοχείο στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Πάγων στη βορειοδυτική Κέρκυρα. Ο βιασμός...