ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στο κέντρο και διανομής εκλογικού υλικού από την Περιφέρεια προς όλους τους δήμους της Αττικής, ο Πατούλης

Την ομαλή εξέλιξη της διαδικασίας προετοιμασίας και διανομής του εκλογικού υλικού στους δήμους της Αττικής επόπτευσε ο περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης, κατά την επίσκεψή του στον κεντρικό χώρο διανομής της Περιφέρειας, στο Γουδί, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «όλα θα είναι έτοιμα για τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής».

Συνολικά, θα διανεμηθούν 23.000 σάκοι εκλογικού υλικού και στα 5.700 εκλογικά κέντρα των 66 δήμων της Αττικής για να παραδοθούν εν συνεχεία στους δικαστικούς αντιπροσώπους.

Οι σάκοι περιέχουν ψηφοδέλτια, φακέλους, βιβλία για την εφορευτική επιτροπή, τα οποία έχουν σφραγιστεί, γραφική ύλη, εκλογικούς καταλόγους, εγκυκλίους, σχετική εκλογική νομοθεσία και άλλα.

Από την πλευρά τους, οι δήμοι διαθέτουν από προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις κάλπες και παραβάν, ενώ εάν προκύψει οποιαδήποτε ανάγκη θα καλυφθεί από την Περιφέρεια Αττικής.

Τον περιφερειάρχη συνόδευσαν ο εκτελεστικός γραμματέας, Ι. Σελίμης, η γενική διευθύντρια Εσωτερικής Λειτουργίας, Γ. Προκοπιάδου και ο διευθυντής της Οικονομικής Υπηρεσίας, Εμ. Κάβαλος οι οποίοι ενημερώθηκαν για την εξέλιξη της διαδικασίας από την επικεφαλής των εργαζομένων, Α. Καλαμπόκη-Ανδριώτη. 

Συμβολή της Περιφέρειας Αττικής και στην έγκυρη μετάδοση των αποτελεσμάτων

Η Περιφέρεια Αττικής, ως ο μεγαλύτερος αυτοδιοικητικός οργανισμός της χώρας, κατέχει καθοριστικό ρόλο και αποτελεί κομβικής σημασίας φορέα τόσο για τον εφοδιασμό των εκλογικών τμημάτων του νομού με το απαραίτητο εκλογικό υλικό όσο και για την άμεση και έγκυρη μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων χωρικής αρμοδιότητάς της.

Τα εκλογικά τμήματα του νομού εφοδιάζονται με επαρκές υλικό για την υποστήριξη της όλης διαδικασίας ενώ στις προπαρασκευαστικές ενέργειες περιλαμβάνεται και η έκδοση σειράς διοικητικών πράξεων και αποφάσεων, όπως είναι ο καθορισμός των εκλογικών τμημάτων και καταστημάτων ψηφοφορίας, αλλά και διαβιβάσεις υπηρεσιακής εκλογικής αλληλογραφίας σε φορείς, όπως τα πρωτοδικεία και εφετεία του νομού.

Επίσης, όπως ήδη έχει ανακοινώσει το υπουργείο Εσωτερικών, οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα μεταδώσουν στο υπουργείο τα εκλογικά αποτελέσματα μέσω ειδικής εφαρμογής, κάνοντας χρήση της συσκευής ασφαλούς μετάδοσης αποτελεσμάτων (SRT).

Παράλληλα και επικουρικά, τα εκλογικά αποτελέσματα θα αποστέλλονται με τη χρήση του ειδικού πληροφοριακού συστήματος ΙΡΙΔΑ 2.0 μέσω των δήμων στις περιφέρειες, οι οποίες θα τα μεταδίδουν τηλεφωνικά στο υπουργείο Εσωτερικών.
Υπό αυτό το πρίσμα, η Περιφέρεια Αττικής ήδη έχει οργανώσει και συγκροτήσει συνεργείο αρμόδιων υπαλλήλων, ώστε να διασφαλίσει την άμεση και έγκυρη μετάδοση των αποτελεσμάτων προς το υπουργείο Εσωτερικών από τον χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου HELEXPO.

Ο κ. Πατούλης, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ευχαρίστησε το προσωπικό των υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής στο κέντρο διανομής αλλά και σε άλλα κτίρια του φορέα που βρίσκεται επί ποδός, ώστε να διασφαλιστούν η επιτυχία και η εγκυρότητα όλης της διαδικασίας.

Αναφερόμενος στο υλικό που θα διανεμηθεί στα 5.700 εκλογικά τμήματα της Αττικής, ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι αποτελείται από τέσσερις σάκους για κάθε τμήμα, ώστε «να έχει ό,τι χρειάζεται ο κάθε εκλογικός αντιπρόσωπος». Διαπίστωσε την «απολύτως ομαλή» εξέλιξη της διαδικασίας και εξέφρασε τη βεβαιότητα «ότι θα είναι όλα έτοιμα για τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής».

Ο κ. Πατούλης τόνισε ότι πέρα από τη διανομή, η οποία γίνεται μέσω των δήμων, η Περιφέρεια Αττικής ήδη έχει ετοιμάσει στην Helexpo όλες τις διαδικασίες ώστε τη βραδιά των εκλογών «επικουρικά να λαμβάνουμε μέσω του ειδικού συστήματος μετάδοσης από τους εκλογικούς αντιπροσώπους τα αποτελέσματα και μετά να τα μεταδίδουμε προς το υπουργείο Εσωτερικών.
«Η προσπάθεια για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας των εθνικών εκλογών είναι μία συλλογική προσπάθεια του υπουργείου Εσωτερικών, της Περιφέρειας, των δήμων και των εκλογικών αντιπροσώπων και άλλων φορέων», υπογράμμισε ο κ. Πατούλης ευχόμενος «καλή επιτυχία και καλή δύναμη σε όλους».

Διαβάστε επίσης

Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας για τη διευκόλυνση των εκλογέων Ελλάδα

Με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Παναγιώτη Θεοδωρικάκου, επιστρέφονται από αύριο, Πέμπτη 18 Μαΐου 2023, οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των...

Εκλογές 2023 - Πιερρακάκης: "Κυριακή στις 9 μ.μ. θα έχουμε τελικό νικητή" - Αποτελέσματα σε χρόνο - ρεκόρΕλλάδα

Η τεχνολογία θα βγει νικήτρια... παμψηφεί στις εκλογές της 21ης Μαΐου, καθώς θα συμβάλει τα μέγιστα στο να γνωρίζουμε το 80% των αποτελεσμάτων περίπου δύο ώρες μετά το κλείσιμο της...

Απόψε η κεντρική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ στην Αθήνα, στις 7μμ στο ΘησείοΕλλάδα

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης στις 19:00 θα πραγματοποιήσει την κεντρική πολιτική του ομιλία στην Αθήνα (Πλατεία Ασωμάτων, Θησείο).   Στις 13:00 θα παρα...

Κέρκυρα: Βιασμό από αλλοδαπό εργαζόμενο σε ξενοδοχείο κατήγγειλε 21χρονη ΒρετανίδαΕλλάδα

Σε καταγγελία για βιασμό προχώρησε μία Βρετανίδα τουρίστρια είκοσι ενός ετών η οποία διέμενε σε ξενοδοχείο στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Πάγων στη βορειοδυτική Κέρκυρα. Ο βιασμός...