ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στον δήμο Πετρούπολης ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης

Επίσκεψη στον δήμο Πετρούπολης με ενημέρωση-αυτοψία στα υπό εξέλιξη έργα που χρηματοδοτούνται από τη Περιφέρεια Αττικής, πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Στέφανο Βλάχο, τους αντιπεριφερειάρχες Δυτικού Τομέα Αθηνών Α. Λεωτσάκο, Παιδείας Χ. Αλεξανδράτο και τον Διευθυντή Τεχνικών Έργων, Αλ. Καλογερόπουλο.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του περιφερειάρχη  ήταν τα υπό εξέλιξη έργα ανάπλασης και αναβάθμισης του παλαιού καμινιού Πετρούπολης αλλά και του περιβάλλοντα χώρου, τα οποία αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Σεπτέμβριο.

Σημειώνεται πως ο χώρος έχει χαρακτηριστεί από το υπουργείο Πολιτισμού, ως νεότερο μνημείο, ενώ το έργο χρηματοδοτεί η Περιφέρεια με ίδιους πόρους, ύψους 2.5 εκ. ευρώ, μέσω προγραμματικής σύμβασης που υπεγράφη με τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αθήνας. 

Στη συνέχεια, ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε το 13ο Βιοκλιματικό Βρεφονηπιακό Σταθμό Πετρούπολης, ο οποίος υλοποιήθηκε με χρηματοδότηση ύψους 1.9 εκ ευρώ της Περιφέρειας και εγκαινιάστηκε πριν από λίγους μήνες. Πρόκειται για ένα πρότυπο, σύγχρονο παιδικό σταθμό, χωρητικότητας πάνω από 50 παιδιά σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους 950 τ.μ. και είναι εφοδιασμένος με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών.  

Επισημαίνεται πως αναγνωρίζοντας τις ανάγκες του δήμου για σχολικές υποδομές, πρόσφατα υπεγράφη και η απόφαση χρηματοδότησης για την ανέγερση του 17ου νηπιαγωγείου, προϋπολογισμού 1.120.000 ευρώ και δικαιούχο την Κτιριακές Υποδομές ΚΤΥΠ ΑΕ, το οποίο χρηματοδοτεί η Περιφέρεια μέσω του ΠΕΠ «Αττική 2014-2020». 

Ακολούθως ο κ. Πατούλης μετέβη στο 'Αλσος Αγ. Δημητρίου όπου σε δύο μήνες θα ξεκινήσουν με χρηματοδότηση, ύψους  1.6 εκ. ευρώ, της Περιφέρειας, σημαντικά έργα ανάπλασης και αναβάθμισης καθώς και η κατασκευή 2 σύγχρονων παιδικών χαρών. 

Στη συζήτηση στο δημαρχείο με τον δήμαρχο, αντιδημάρχους και υπηρεσιακά στελέχη, ο κ. Πατούλης επεσήμανε πως η Περιφέρεια με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων έχει χρηματοδοτήσει στο δήμο έργα και δράσεις που ξεπερνούν τα 18 εκατ. ευρώ. 

Ειδικότερα αναφέρθηκε σε έργα αντιπλημμυρικά και αποχετευτικά, σε αθλητικούς χώρους, σχολικές υποδομές και χώρους πρασίνου, αναπλάσεις, ενώ μέσα από τη στενή συνεργασία με τον δήμαρχο κ. Βλάχο, μπορούν να ξεπεραστούν τα όποια γραφείο τα γραφειοκρατικά προβλήματα για την περαιτέρω αναβάθμιση της περιοχής.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο Πάρκο Τρίτση, το οποίο, όπως ανέφερε, έχει αλλάξει ριζικά όψη και θα γίνει σύντομα «το εμβληματικότερο πάρκο της Αττικής». 
«Η Περιφέρεια Αττικής και τα στελέχη της εργάζονται καθημερινά προκειμένου να επιλυθούν ζητήματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες και να υλοποιηθούν έργα και υποδομές που θα ενισχύσουν την ασφάλεια των πολιτών. Με το κ. Βλάχο και με τα στελέχη του δήμου, έχουμε καταφέρει να υλοποιήσουμε και να δρομολογήσουμε έργα που δεν είχαν υλοποιηθεί εδώ και 30 χρόνια, ενώ έχουμε δρομολογήσει και πολλές δράσεις με στόχο την πρόληψη υγείας και την ενίσχυση της κοινωνικής πρόνοιας. Ο δήμος Πετρούπολης έχει μπει σε τροχιά ανάπτυξης και αυτό χρειάζεται να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια. Είμαστε κοντά στη δημοτική αρχή και στους πολίτες για να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις» σημείωσε ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης.   

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Σ. Βλάχος ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για την «πολύτιμη βοήθεια και τη στήριξή του» στην προσπάθεια που καταβάλει ο δήμος για να δρομολογηθούν μια σειρά από έργα και υποδομές ζωτικής σημασίας. «Με τη συμβολή του Γ. Πατούλη, των αντιπεριφερειαρχών και των υπηρεσιακών στελεχών της Περιφέρειας, έχουν υλοποιηθεί σημαντικά εμβληματικά έργα, ενώ δρομολογούνται με τις κατάλληλες διεργασίες και τις μελέτες που εντάσσονται και νέες υποδομές στο πρόγραμμα χρηματοδότησης της Περιφέρειας» σημείωσε ο κ. Βλάχος.  

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη του στην Πετρούπολη, ο κ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με πολίτες και αυτοδιοικητικά στελέχη για τα σημαντικά έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια στην πόλη, σε κεντρικό καφέ της πόλης. Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων, ο αν. υπουργός Εξωτερικών και υποψήφιος βουλευτής Μ. Βαρβιτσιώτης και ο βουλευτής Γ. Λοβέρδος (ΝΔ), οι οποίοι συνεχάρησαν τον περιφερειάρχη για το έργο του, επισημαίνοντας πως τα τελευταία 4 χρόνια «βρίσκεται διαρκώς δίπλα στον κόσμο και στις ανάγκες της Δυτικής Αθήνας». 

Αναλυτικότερα, στην Πετρούπολη υλοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας συνολικού προϋπολογισμού 18.026.741,93 ευρώ, τα εξής έργα:
1. Ανακατασκευή γηπέδων τένις 77.603,00 ευρώ
2. Κατασκευή δρόμων από μπετόν σε οδούς με έντονη κατωφέρεια 451.628,00 ευρώ
3. Ασφαλτοστρώσεις σε κεντρικούς δρόμους 1.100.000,00 ευρώ
4. Αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού σε λεωφοριόδρομους 880.670,00 ευρώ 
5. Συντήρηση κλειστών γυμναστηρίων 150.000,00 ευρώ 
6. Κατασκευή παιδικού σταθμού 1.965.854,00 ευρώ (ολοκληρώθηκε)
7.  Αστικές αναπλάσεις (ανακατασκευές, συντηρήσεις και προμήθεια εξοπλισμού σε υφιστάμενες παιδικές χαρές για την πιστοποίηση καταλληλότητας) 499.580,00 ευρώ (ολοκληρώθηκε)
8.  Εφαρμογή αποκατάστασης και αξιοποίησης παλαιού καμινιού Πετρούπολης και ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου 2.535.000,00 ευρώ (εκτελείται)  
9.  Μελέτη αποκατάστασης πρανών στο πρώην λατομείο «Γρηγορίου» 26.345,93 ευρώ (έχει υπογραφεί προγραμματική σύμβαση με τον δήμο, σε αναμονή αναδόχου)  
10. Αστική ανάπλαση άλσους Αγ. Δημητρίου 1.599.600,00 ευρώ (έχει υπογραφεί προγραμματική σύμβαση με τον δήμο, σε αναμονή αναδόχου)  
11. Διαμόρφωση πρανών στο Δημοτικό Στάδιο Πετρούπολης 4.588.000,00 ευρώ (στο στάδιο ωρίμανσης) 
12. Ενεργειακή και βιοκλιματική αναβάθμιση και βελτίωση της βατότητας πεζοδρομίων 3.724.000,00 ευρώ (στο στάδιο ωρίμανσης) 
13. Προμήθεια εξοπλισμού για την αναβάθμιση των υποδομών των αθλητικών χώρων Αλκυών και Γρηγορίου 250.000,00 ευρώ (στο στάδιο ωρίμανσης)

Από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 (4,5 εκατ. ευρώ) 

Ανέγερση Βρεφικού Σταθμού στο ΟΤ 221 του Δήμου Πετρούπολης Προϋπολογισμού 1.473.483,00 ευρώ (Ολοκληρωμένο)  
Ανάπτυξη - αναβάθμιση στοχευμένων υποδομών εκπαίδευσης δια βίου μάθησης στον δήμο Πετρούπολης, προϋπολογισμού  384.337,00 ευρώ (Ολοκληρωμένο)  
Επέκταση - αναβάθμιση παιδικών σταθμών δήμου Πετρούπολης 61.070,00 ευρώ (Ολοκληρωμένο)   
Δράσεις για την αντιμετώπιση της φτώχειας και την παροχή υπηρεσιών ανοιχτής ειδικής φροντίδας (Διαδ/κά Κοιν. Δίκτυα "ΦΡΟΝΤΙΖΩ" &"ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ") στον δήμο Πετρούπολης (δράσεις 1: Πρόγραμμα Αγωγής Ψυχικής Ανθεκτικότητας και 2: Πρόγραμμα Πρώιμης Παρέμβασης) Προϋπολογισμός 749.654,00 ευρώ (Σε εξέλιξη) 
Δομές παροχής βασικών αγαθών (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο) προϋπολογισμού 507.880,00 Euro (Σε εξέλιξη)
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πετρούπολης προϋπολογισμού 475.652,00 ευρώ (Σε εξέλιξη)
Ολοκληρωμένες υπηρεσίες και δράσεις πρόληψης και αντιμετώπισης των διακρίσεων, βελτίωσης της ποιότητας ζωής και κοινωνικής ένταξης των ειδικών και ευάλωτων ομάδων του δήμου Πετρούπολης, προϋπολογισμού 431.067,00 ευρώ (Σε εξέλιξη)
Γραφείο Προώθησης της Απασχόλησης στον δήμο Πετρούπολης, προϋπολογισμού 399.710,00 ευρώ (Σε εξέλιξη).

Διαβάστε επίσης

Μητσοτάκης: Οι αντίπαλοί μας βρίσκονται σε ένα διαρκές πολιτικό βέρτιγκοΕλλάδα

«Θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω. Θα συνεχίσουμε να χτίζουμε μία Ελλάδα ισχυρή ή θα επιστρέψουμε στις εποχές, όπου η Ελλάδα ήταν το αποπαίδι της Ευρώπης;» ...

Δωρεά από τα Ιδρύματα Ιωάννου Σ. Λάτση και Αθηνάς Ι. Μαρτίνου σε 3.000 εθελοντές πυροσβέστεςΕλλάδα

Ενόψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου και με στόχο την έγκαιρη προετοιμασία των εθελοντών πυροσβεστών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου των δασικών πυρκαγιών, το Κοινω...

Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας για τη διευκόλυνση των εκλογέων Ελλάδα

Με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Παναγιώτη Θεοδωρικάκου, επιστρέφονται από αύριο, Πέμπτη 18 Μαΐου 2023, οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των...

Εκλογές 2023 - Πιερρακάκης: "Κυριακή στις 9 μ.μ. θα έχουμε τελικό νικητή" - Αποτελέσματα σε χρόνο - ρεκόρΕλλάδα

Η τεχνολογία θα βγει νικήτρια... παμψηφεί στις εκλογές της 21ης Μαΐου, καθώς θα συμβάλει τα μέγιστα στο να γνωρίζουμε το 80% των αποτελεσμάτων περίπου δύο ώρες μετά το κλείσιμο της...

Απόψε η κεντρική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ στην Αθήνα, στις 7μμ στο ΘησείοΕλλάδα

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης στις 19:00 θα πραγματοποιήσει την κεντρική πολιτική του ομιλία στην Αθήνα (Πλατεία Ασωμάτων, Θησείο).   Στις 13:00 θα παρα...