ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
image description

Παρέμβαση Δ. Κατσικάρη για τις εργασίες ασφαλτόστρωσης στον Γαλατά Τροιζηνίας

Με επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη Αττικής, η οποία κοινοποιείται σε υπουργούς, βουλευτές, εισαγγελέα και συνολικά σε 13 αποδέκτες, παρεμβένει για το θέμα των εργασιών ασφαλτόστρωσης στον Γαλατά Τροιζηνίας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής και π. Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης. 

 

Στην επιστολή του ο κ. Κατσικάρης αναφέρει πως οι εργασίες που πραγματοποιούνται είναι παράνομες, καθώς δεν γίνονται σε δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής, αλλά σε Δημοτικό Δίκτυο και σε τμήμα της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα. 

 

Με την επιστολή του, ο κ. Κατσικάρης, ζητά από τον Περιφερειάρχη Αττικής να παρέμβει άμεσα για να σταματήσουν αυτές οι παράνομες εργασίες που εκθέτουν την Περιφέρεια Αττικής, ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα και να μην πληγεί περαιτέρω το κύρος της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας. 

 

 

Ακολουθεί η επιστολή του κ. Κατσικάρη: 

 

 

 

Προς

Περιφερειάρχη Αττικής

Κύριο Γιώργο Πατούλη

 

Κοινοποίηση:

1.Υπουργό Εσωτερικών κ. Βορίδη

2.Υπουργό αναπληρωτή Εσωτερικών κ. Πέτσα

3.Υπουργό Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη

4.Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοίδη

5.Βουλευτές Α΄ Πειραιά

6.Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής κ. Χρήστο Θεοδωρόπουλο (και, δι’ αυτού στους Επικεφαλής Παρατάξεων και Περιφερειακούς Συμβούλους)

7.Εισαγγελία Πειραιά

8.Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης

9.Πρόεδρο Οικονομικής Επιτροπής κ. Πέππα

10.Διευθύντια Υποδομών Περιφέρειας Αττικής κ. Βελγάκη

11.Διευθυντή Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Αττικής κ. Καλογερόπουλο

12. Διευθυντή Τεχνικών Έργων Περιφερειακών Ενοτήτων Πειραιώς-Νήσων κ. Παγωτέλη (και δι’ αυτού στους υπεύθυνους και τους επιβλέποντας του έργου)

13. Δημοτικό Συμβούλιο Τροιζηνίας-Μεθάνων

 

Θέμα: Παράνομες εργασίες της Περιφέρειας Αττικής στο Δημοτικό Δίκτυο Γαλατά Τροιζηνίας

 

Κύριε Περιφερειάρχη,

Σήμερα Δευτέρα, 10/5/21, η Περιφέρεια Αττικής ξεκίνησε παράνομες εργασίες εντός της πόλεως του Γαλατά Τροιζηνίας, σε ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ -και όχι στο Επαρχιακό στο οποίο έχει αρμοδιότητα- και μάλιστα σε ένα τμήμα της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα!

Οι εργασίες αυτές εντάσσονται παράνομα και καταχρηστικά, στο πλαίσιο του έργου που εκτελεί η Περιφέρεια Αττικής, υπό τον τίτλο «Εργασίες Βελτίωσης – Συντήρησης οδών αρμοδιότητας Π.Ε. Νήσων έτους 2019-2020» και οι οποίες -βάσει της σύμβασης με τον ανάδοχο- οφείλουν να γίνουν στο Επαρχιακό Δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής και ΟΧΙ σε καθαρά Δημοτικό Δίκτυο, όπως είναι αυτό της πόλης του Γαλατά, στο οποίο παρανόμως ξεκίνησαν εργασίες!

Συγκεκριμένα, το έργο αυτό -που έχει ανακοινώσει ο Δήμαρχος προσωπικά- για ασφαλτόστρωση από την «Αγ. Άννα» έως το κατάστημα «Βασιλέρη» σε μήκος περίπου 950 μέτρων, δεν δύναται να εκτελεσθεί από την Περιφέρεια Αττικής και την παρούσα εργολαβία, διότι:

1.Αφορά σε Δημοτικό Δίκτυο και όχι Επαρχιακό, αφού διέρχεται εντός του εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως Γαλατά που ισχύει από το 1952, ενώ ο χαρακτηρισμός των Επαρχιακών Οδών, Γαλατά-Φανάρι Νο 57 και Γαλατά - Λεμονοδάσους προς Μετόχι Νο 58 (αρμοδιότητας Περιφέρειας Αττικής) έγινε το 1956 και αρχίζει από το όριο του σχεδίου πόλεως (περιοχή Αγ. Άννα).

Στο εν λόγω εγκεκριμένο σχέδιο σχέδιο πόλεως Γαλατά του 1952 φαίνεται η αρχή και το τέλος του έργου, με τον δρόμο που φαίνεται να έχει πλάτος 10,00 μ, 15,00μ, και 16,00 μ. καθώς και όλο το ρυμοτομικό σχέδιο με τις οικοδομικές και ρυμοτομικές γραμμές. (Συνημμένο 1)

Στην απόφαση καθορισμού της χερσαίας ζώνης του Γαλατά που περιγράφεται στην 3η και 4η σελίδα (κίτρινο χρώμα) μιλά για σχέδιο πόλης χωρίς να αναφέρει την Επαρχιακή οδό Γαλατά προς Φανάρι , ενώ όταν τελειώνει το σχέδιο μιλάει για Επαρχιακή οδό Γαλατά-Λεμονοδάσους. (Συνημμένο 4)

Επίσης, στην προτεινόμενη επέκταση και αναθεώρηση του σχεδίου πόλεως Γαλατά (στην αποτύπωση) η οδός αναφέρεται καθαρά ως 25ης Μαρτίου.

2. Ένα τμήμα της οδού (από το ΚΕΠ έως κατάστημα «Βασιλέρη») βρίσκεται και εντός της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα και απαιτείται αδειοδότηση από το ΓΕΝ, ΥΕΝ και Υπουργείο Πολιτισμού, σύμφωνα με τον ν. 2971/2001.

3. Η πιθανή αποξήλωση των κυβόλιθων δεν δύναται να γίνει χωρίς την επίσημη έγκριση της Αρχιτεκτονικής Επιτροπής και του Φορέα (δήμος η Λιμενικό Ταμείο) αφού πρόκειται για έργο που είχε χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ. Η μελέτη εκπονήθηκε το 2004 (μελετητής Τουσμάνωφ όπως φαίνεται και στο σχέδιο) και το έργο ολοκληρώθηκε το 2007. Για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ υποχρεωτικά δηλώθηκε το ιδιοκτησιακό με στοιχεία και βεβαίωση τότε Δημάρχου Ιωάννη Σαμπάνη, και όλα τα στοιχεία βρίσκονται στα αρχεία του έργου στη διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας Αττικής! (Συνημμένο 2)

 

Κύριε Περιφερειάρχη,

Από τα πραγματικά και αδιαμφισβήτητα αυτά στοιχεία που παραθέτω, προκύπτει απολύτως ξεκάθαρα, ότι οι εργασίες που σήμερα ξεκίνησε και εκτελεί η Περιφέρεια Αττικής στο κέντρο του Γαλατά, βρίσκονται εντός Δημοτικού Δικτύου και όχι εντός Επαρχιακού Δικτύου - άρα εκτός αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής- είναι σαφέστατα παράνομες και οφείλετε άμεσα να δώσετε εντολή να σταματήσουν, πριν δημιουργηθούν τετελεσμένα σε νομικό και οικονομικό επίπεδο, εις βάρος της Περιφέρειας Αττικής, με αποτέλεσμα διώξεις και καταλογισμούς στους υπεύθυνους.

Επίσης, είναι απολύτως σαφές ότι τα στοιχεία που παρατίθενται ήταν εν γνώσει όλων των εμπλεκομένων και των αρμόδιων τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής, που, παρά ταύτα έδωσαν εντολή να εκτελεστούν οι παράνομες αυτές εργασίες σε Δημοτικό Δίκτυο, εκτός αντικειμένου της συμβάσεως της εργολαβίας «Εργασίες Βελτίωσης – Συντήρησης οδών αρμοδιότητας Π.Ε. Νήσων έτους 2019-2020».

Επειδή καλοπροαίρετα θέλω να πιστεύω ότι δεν είστε γνώστης όλων των αναφερομένων και της παρανομίας που συντελείται, και επειδή είστε εκ του ρόλου σας θεματοφύλακας των νόμων και των κανόνων στα έργα και τις δράσεις της Περιφέρειας Αττικής, σας καλώ δια της παρούσης να παρέμβετε άμεσα για να σταματήσουν αυτές οι παράνομες εργασίες που εκθέτουν την Περιφέρεια Αττικής, ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα και να μην πληγεί περαιτέρω το κύρος της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας. 

 

                                                                                           Με εκτίμηση

 

                                                                                       Δημήτρης Κατσικάρης

                                                                            Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής

                                                                           Πρώην Αντιπεριφερειάρχης Νήσων

 

 

Συνημμένα:

1.Ρυμοτομικό σχέδιο Γαλατά.

2.Ανάπλαση Γαλατά  2004-ΕΣΠΑ.

3.Υπουργείο Οικονομικών-Απόσπασμα.

4.Χερσαία Ζώνη-1938.

 

Διαβάστε επίσης

image descriptionΤΡΟΙΖΗΝΑ

Από τον Δήμο Τροιζηνίας - Μεθάνων, λάβαμε την ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με τις εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος στον Γαλατά, υπενθυμίζουμε πως νωρίτερα σήμερα λάβαμε κοινή...

image descriptionΤΡΟΙΖΗΝΑ

Ακολουθεί ανακοίνωση των κ.κ. Καραγιάννη Κώστα Κεραμίδα Γεώργιο, προς τον Δήμαρχο Τροιζηνίας Μεθάνων κ. Πολλάλη Σπυρίδωνα, με κοινοποίηση στον Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Τζινιέρη...

image descriptionΤΡΟΙΖΗΝΑ

Αναδημοσιεύουμε από την έντυπη έκδοση του Saronic Magazine Απριλίου 2021, που είναι αφιερωμένο στην επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, το αφιέρωμα στην Γ' Εθνοσυνέλε...

image descriptionΤΡΟΙΖΗΝΑ

Ρεπορτάζ στην Καλλονή Τροιζηνίας πραγματοποίησε η τηλεόραση του ΑΝΤ1 προβάλλοντας την τουριστική ανάπτυξη που συντελείται τα τελευταία χρόνια στο χωριό.    Η κάμερα του ΑΝΤ1 πρόβαλ...

image descriptionΤΡΟΙΖΗΝΑ

Είκοσι μήνες μετά την τραγική πτώση του ελικοπτέρου στο στενό Πόρου - Γαλατά, που στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους, ο ΑΝΤ1 πραγματοποίησε ρεπορτάζ στον Πόρο και τον Γαλατά αποκαλ...

image descriptionΤΡΟΙΖΗΝΑ

Στο περιβάλλον του 58χρονου εστιάζουν τις έρευνες τα στελέχη του τμήματος ανθρωποκτονιών καθώς εξετάζουν το ενδεχόμενο να άνοιξε ο ίδιος την πόρτα του σπιτιού του στο δολοφόνο του,...

image descriptionΤΡΟΙΖΗΝΑ

Νεκρός μέσα στο σπίτι του εντοπίστηκε γνωστός δικηγόρος των Αθηνών το πρωί της Κυριακής μετά από θανατηφόρα μαχαιριά που δέχτηκε στο κεφάλι. Λίγα λεπτά αργότερα ξεψύχησε μετά από α...

image descriptionΤΡΟΙΖΗΝΑ

Όπως σας μετέδωσε σήμερα το πρωί το Saronic Magazine, βίαιο θάνατο με αιχμηρό αντικείμενο  προκάλεσε ο δολοφόνος του 58χρονου δικηγόρου Αθηνών Λ.Π στην Τροιζηνία, αφού το θύμα φέρε...

image descriptionΑίγινα

Ο Βουλευτής Α' Πειραιώς και Νήσων Νικόλαος Μανωλάκος, κατέθεσε σήμερα, Ερώτηση προς τους Υπουργούς Υγείας και Προστασίας του Πολίτη με θέμα: «Ένταξη στο σχέδιο εμβολιασμού μικρών ν...

image descriptionΤΡΟΙΖΗΝΑ

Νεκρός σε λίμνη αίματος βρέθηκε την Κυριακή 25 Απριλίου 2021, 58χρονος δικηγόρος από την Τροιζηνία, στο σπίτι του στην περιοχή της Ψήφτας Τροιζηνίας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορ...