ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Θλίψη στην Τροιζηνία: Έφυγε από τη ζωή ο φίλος της περιοχής επιχειρηματίας Κώστας Αποστολίδης

Μετά την ξαφνική απώλεια του επιχειρηματία Θάνου Μαυροκορδάτου, ένας ακόμη φίλος της ευρύτερης περιοχής Τροιζηνίας και Πόρου έφυγε από τη ζωή. 

Ο λόγος για τον Κώστα Αποστολίδη που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών και υπήρξε ιδρυτής της Raycap, μεγάλος ευεργέτης της Δράμας και της Τροιζηνίας, καθώς από το πέρασμα του είχε βοηθήσει αθόρυβα αθλητικούς, πολιτιστικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς και ιδιώτες της περιοχής.

Ο εκλιπών είχε σπίτι στο Καραπολίτη και ερχόταν στην περιοχή εδώ και δεκαετίες. Όσοι είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν θα τον θυμούνται για την καλοσύνη, την ευφυΐα και την γεναιοφωρία του.

 

Η Raycap  

Η Raycap, εταιρεία 100% ελληνικής ιδιοκτησίας, κατέχει πρωταγωνιστική θέση στην βιομηχανία υψηλής τεχνολογίας. Είναι μια παγκόσμια κατασκευάστρια προϊόντων ηλεκτρικής προστασίας και συνδεσιμότητας, με ηγετική θέση στην αγορά, που παρέχει λύσεις βιομηχανικής προστασίας από υπερτάσεις, συνδεσιμότητας και διαχείρισης ενέργειας για τηλεπικοινωνίες, ΑΠΕ μεταφορές και άλλους βιομηχανικούς τομείς.

Τα βιομηχανικά προϊόντα προστασίας από υπερτάσεις έχουν σχεδιαστεί για να βοηθούν τα συστήματα των πελατών να λειτουργούν με αυξημένη αξιοπιστία, αποδοτικότητα και ασφάλεια. Με έδρα τη Δράμα, η εταιρεία έχει απλώσει πλοκάμια εκτός από την Ελλάδα, τις ΗΠΑ (με μονάδες, σε Αϊντάχο, Νότια Καρολίνα και Νιου Τζέρσι), την Γερμανία και την Σλοβενία ο όμιλος διαθέτει σήμερα θυγατρικές και στην Κύπρο, την Γαλλία, την Ρουμανία και την Κίνα.

Στις καινοτομίες της εταιρείας περιλαμβάνονται μια σειρά προϊόντων για τη θωράκιση σε εισόδους, ραντάρ αεροδρομίων, ανεμογεννήτριες, τηλεπικοινωνίες, σταθμούς κινητής τηλεφωνίας.

Ευεργέτης της Δράμας

Τα τελευταία χρόνια, ο Κ. Αποστολίδης έχει στηρίξει εμπράκτως πολλές δράσεις στην πόλη της Δράμας, συνεισφέροντας τόσο στον πολιτιστικό όσο και στον αναπτυξιακό τομέα της πόλης, αλλά κατ’ επέκταση και στην ολική μεταμόρφωσή της.

Ο Κώστας Αποστολίδης, μέσω της Raycap είχε αγοράσει το γνωστό Σαντιρβάν τζαμί το οποίο μετέτρεψε σε ένα εξαιρετικό χώρο πολιτισμού, ενώ είναι γνωστές οι προσφορές του με δωρεές μελετών προς το Δήμο Δράμας, όπως για το Κολυμβητήριο, την περιμετρική Κορυλόβου που ξεκίνησαν οι εργασίες ενώ σημαντική ήταν η συνεισφορά του και στην μεγάλη μελέτη για τη ΣΒΑΑ και την ανάπλαση του κέντρου της πόλης, όπως γράφει ο Πρωινός Τύπος.

Ο ιδρυτής της Raycap γεννήθηκε στη Δράμα το 1948, σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), με μεταπτυχιακές σπουδές από τα αμερικανικά πανεπιστήμια Harvard και στο McGill.

Διαβάστε επίσης

Πόρος: Ο πολυνίκης ΝΟΠΤ έκοψε την πίτα του και βράβευσε τους αθλητές του (φωτογραφίες)ΠΟΡΟΣ

Ο πολυνίκης, ιστορικός Ναυτικός Όμιλος Πόρου Τροιζηνίας πρεσβευοντας τα ιδεώδη του αθλητισμού και καλλιεργώντας το πνευμα της συνεργασίας και τής συλλογικότητας, για μια ακόμη χρον...

LIVE: Δείτε ζωντανά τις εργασίες της Διεπιστημονικής Διημερίδας για τις Ιχθυοκαλλιέργειες όπου συμμετέχει η "Καθετή" ΠΟΡΟΣ

Την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Μαρτίου η Καθετή συμμετέχει στη διεπιστημονική Διημερίδα «Υδατοκαλλιέργειες στις ελληνικές ακτές: Κατάληψη χωρίς όρια;», που θα πραγματοποιηθεί στο...

Πόρος: Δωρεά εκπαιδευτικού προπλάσματος Α΄Βοηθειών του Ε.Σ.Σ.Π. στο Γυμνάσιο ΠόρουΠΟΡΟΣ

Ο Εμπορικός Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου στα πλαίσια της Κοινωνικής Ευθύνης που τον διακρίνει, ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Γυμνασίου Πόρου και προσέφερε δωρεάν ένα εκπαιδευτικό π...

Πόρος: Συνάντηση Δημάρχου Πόρου, Γ. Κουτουζή με εκπροσώπους της Πυροσβεστικής ΥπηρεσίαςΠΟΡΟΣ

Συνάντηση με εκπροσώπους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είχε ο Δήμαρχος Πόρου, κ. Κουτουζής Γεώργιος, για θέματα συνεργασίας του Δήμου στους τομείς της πυρόσβεσης και της πυρασφάλειας...