ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πόρος: Απάντηση του Σ. Μάνεση στον Δήμαρχο Πόρου

Από τον ιδιοκτήτη του Ξενοδοχείου New Aegli Resort κ. Σπύρο Μάνεση, λάβαμε και δημοσιοποιούμε την ακόλουθη απάντηση του, σε ανάρτηση του Δημάρχου Πόρου κ. Γιάννη Δημητριάδη, στην οποία δημοσιοποιούσε παλαιότερη ηλεκτρονική αλληλογραφία μεταξύ τους:

 

ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ κ.ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΡΟΥ

                                                                                        Από τον κ.Σπύρο Μάνεση

                                                       --------------------

 

Κύριε Δήμαρχε χαιρετώ. Καλό σας μήνα !

 

                      Το παρόν έχει ως σκοπό την δημόσια απάντηση της εταιρείας μας «ΜΑΝΕΣΗΣ Α.Ε.», σε σχέση με το στο e-mail της 14.5.23,που δημοσιοποιήσατε στο διαδίκτυο στις 31.8.23.

 

          Στο e-mail που μου αποστείλατε, το τονίζω προσωπικά, θριαμβολογείτε για την ακύρωση της αιτήσεως αναστολής στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ουσιαστικά «παραβιάζοντας ανοικτές θύρες», διότι εν τοις πράγμασι, η δημοπρασία είχε ανασταλεί από τίς 23.2.23, αφ’ ότου είχε επιδοθεί η προσωρινή διαταγή περί αναστολής, από το Ε’ Τμήμα  του Συμβουλίου Επικρατείας προς το Λιμενικό Ταμείο Πόρου.

 

          Ανάγοντας λοιπόν, την επίδικη διαφορά της εταιρείας μας με τις αποφάσεις του Δ.Λ.Τ. Πόρου, όσον αφορά την αντιπαλότητά μας σχετικά με την δημοπρασία της πλάζ Ασκελίου, στο e-mail αναφέρεστε και σε έτερες επιχειρηματικές κινήσεις που προχώρησε η εταιρεία μας, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της επιχείρησής μας, αλλά και του κοινού, εφόσον, μετά την εκτέλεση του πρωτοκόλλου κατεδάφισης, η πλαζ έμπροσθεν του ξενοδοχείου «ΝΕΑ ΑΙΓΛΗ», έχασε κάθε υποδομή της.

 

          Πρόκειται για διαμόρφωση του δυτικού ιδιόκτητου οικόπεδου μας 521 τ.μ. μπροστά στο ξενοδοχείο «ΝΕΑ ΑΙΓΛΗ»,δίπλα στη θάλασσα.Το οικόπεδό μας αυτό το αγοράσαμε με νόμιμα συμβόλαια,πληρώσαμε φόρους μεταβιβάσεως,το δηλώσαμε στο κτηματολόγιο,πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ,κι εφόσον έχουμε ακόμη κανονική δημοκρατία και όχι δημοκρατία Μπανανίας,το κάνουμε ότι θέλουμε.

 

          Σύμφωνα με τα γραφόμενά σας, οι νέες κατασκευές είναι παράνομες και, ακολουθώντας πάντα το δρόμο της νομιμότητας, το Δ.Λ.Τ. «αναγκάστηκε» να καταγγείλει τις εργασίες, οι οποίες, σημειωτέον, είχαν ως μόνη παρέμβαση την κατασκευή με ξερολιθιά, για να πακτώσουμε τίς ομπρέλες, όπως έπραξε και το Δ.Λ.Τ στην ανατολική -πρώην-  πλάζ.

 

          Κύριε Δήμαρχε, κάνατε τα πάντα για να εμποδίσετε την νέα κατασκευή, αλαλάζοντας και σείοντας την παντιέρα της δήθεν «παρανομίας».                Συγκεκριμένα, μας εγκαλείτε για «παρανομία» και «αυθαιρεσία» που κατά τη γνώμη σας διαπράξαμε, λόγω της δήθεν έλλειψης άδειας μικρής κλίμακας για την ανακατασκευή των παλιών γκρεμισμένων πεζουλιών (που ήδη αυτή τη στιγμή διαθέτουμε). Σε αυτό το σημείο να αναφέρω ότι μέχρι σήμερα, καμμιά υπηρεσία δεν μας έχει αποστείλει επίσημο έγγραφο και να μας εγκαλεί σχετικά με τις εν λόγω κατασκευές.

 

          Σχετικά με το αν η παρέμβαση έγινε σε χώρο της Χ.Ζ.Λ., παραθέτω αυτούσιο απόσπασμα της υπ’ αριθμ. 341/18-5-2017 βεβαίωσης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου ΣΑΣ , όπου αναφέρεται:  «Το εν λόγω γεωτεμάχιο επιφανείας 521 τ.μ., αν και ανήκει στη Χερσαία Ζώνη Λιμένα δεν έχει απαλλοτριωθεί μέχρι σήμερα». Επικαλείται δε και διαβεβαίωση του ΥΕΝ (ΥΝ και ΝΠ) ότι «εφ’ όσον δεν έχει γίνει απαλλοτρίωση, δεν έχει τη διαχείριση και εκμετάλλευση σε αυτή o Φορέας Διοίκησης της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα». Και καταλήγει: «Σας γνωρίζουμε ότι στο εν λόγω γεωτεμάχιο δεν έχει δικαιοδοσία το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πόρου ως φορέας Διοίκησης και Εκμετάλλευσης της Χερσαίας Ζώνης του Λιμένα Πόρου....». Αυτά ως προς την νομιμότητα.

 

          Ως προς την ταχύτητα της παρέμβασης, κύριε Δήμαρχε, σας γνωρίζω ότι με αυτή την ταχύτητα λειτουργεί ο ιδιωτικός τομέας νυχθημερόν, σε αντίθεση με την αργόσυρτη και επίπλαστη γραφειοκρατία που σε κάθε ευκαιρία επικαλείστε.

 

          Ένα από τα δεκάδες παραδείγματα που στηρίζουν την παραπάνω άποψη,  το έργο «ανάπλασης»» του χώρου (πάρκο) μπροστά από το Λύκειο Πόρου, το οποίο εγκρίθηκε το 2018, ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2023 και ακόμη είναι ένα σκαμμένο χωράφι, με την μπουλντόζα μέσα παρκαρισμένη να παραχειμάζει.

 

          Μετά λύπης μου λοιπόν, και σε συνέχεια της δημοσιοποίησης της ιδιωτικής μας αλληλογραφίας, δήθεν στο βωμό της αλήθειας και της διαφάνειας, σας ενημερώνω ότι η εταιρεία μας «ΜΑΝΕΣΗΣ Α.Ε.» και εγώ προσωπικά, δεν αποδεχόμαστε καμία άποψη, εικασία ή συμπέρασμα που αναγράφετε στο εν λόγω e-mail. Ειδικότερα, σχετικά με το ζήτημα της ανάθεσης, διαγωνισμού και ενστάσεων για την ανατολική πλαζ, έχουμε διατυπώσει τΙς απόψεις μας σε απάντηση δημοσίευσης σας, στο Saronic Μagazine στις 13.8.23. Και φυσικά, η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης και αναμένεται η απόφαση του Σ.Τ.Ε.

 

          Άρα, όσο σημαντικός κι αν είναι ο θεσμός του Δημάρχου, τον οποίο επικαλείστε, ώστε να ωθήσετε την επιχείρηση μας στην εξόντωση και την φήμη της οικογένειας μας, στην δολοφονία χαρακτήρα, σας θυμίζω ότι το θεσμικό σας αξίωμα δεν αποτελεί πηγή πάσης νομιμότητάς και εξουσίας.

          Μήπως θα έπρεπε να στήσετε και κάποιο λαικό δικαστήριο για να μας καταδικάσει ?

 

          Έχετε ταράξει το νησί στη νομιμότητα και την δικαιοσύνη, με το παράδοξο να εφαρμόζονται οι κανόνες κατά το δοκούν και όχι οριζοντίως για όλες τις επιχειρήσεις και όλους τους πολίτες. Ατράνταχτη απόδειξη ότι βγάζετε στη δημοπρασία όποια πλάζ σας αρέσει και όποια δεν σας αρέσει, την δίνετε κατ’ ανάθεση, ασχέτως αν υπάρχει ή όχι διακριτό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

 

          Ολοκληρώνοντας, και στο βωμό της αλήθειας και της διαφάνειας, θα ήθελα να κάνω δύο επισημάνσεις.

Πρώτον, οι «αφελείς Ποριώτες» επιχειρηματίες που επικαλείστε ότι «πήγαν κόντρα» στο Δήμο και στις επιθυμίες του Δημάρχου και των οποίων την τύχη θα  είχαμε κι εμείς ως επιχείρηση, εάν πηγαίναμε κόντρα στο ΘΕΛΗΜΑ  σας,!! όπως γράφετε στο email σας, είναι καταξιωμενοι επιχειρηματίες του Πόρου που κρατούν ζωντανό και ανταγωνιστικό το νησί μας στο τουριστικό γίγνεσθαι της χώρας. Στοχοποιήθηκαν κι αυτοί,σύμφωνα με το προσφιλές σας σπόρ.

 

          Δεύτερον, αναφορικά με τον συσχετισμό της υποψηφιότητας του υιού μου, Κυριάκου Μάνεση, με την υπόθεση της αντιδικίας της επιχείρησης μας με το Δ.Λ.Τ. Πόρου, θα ήθελα να εκφράσω την εξής απορία:

          Εσείς κ. Δήμαρχε, που είστε γνώστης των νόμων και υπέρμαχος της διαφύλαξης και της τήρησης τους, αγνοείτε ότι κάθε Έλλην πολίτης που δεν του έχουν αφαιρεθεί τα πολιτικά του δικαιώματα, έχει δικαίωμα να συμμετάσχει ελεύθερα στις εκλογές; Με ποια δικαιοδοσία λοιπόν «δαιμονοποιείτε» την υποψηφιότητα του Κ. Μάνεση, με αντίπαλο συνδυασμό από τον δικό σας; Υπάρχει κάποιος νόμος που το απαγορεύει;

 

          Η δική μου ανάγνωση σε αυτή την, ομολογουμένως ευφάνταστη προσπάθειά σας να διαβάλετε την προσπάθεια του Κ. Μάνεση να συμμετέχει στα κοινά του τόπου μας ως δημοκρατικά εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. του Δήμου μας είναι ότι ουσιαστικά παραδέχεστε το διαχωρισμό των Ποριωτών σε ημέτερους και υμετέρους. Ταυτόχρονα, η εικασία σας ότι ο Κ. Μάνεσης προσβλέπει με την υποψηφιότητα αυτή, θετική εξέλιξη στην υπόθεση της εταιρείας μας με το Δ.Λ.Τ., είναι άκυρη και άτοπη, την στιγμή που η υπόθεση, έχει ήδη πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης!  

 

          Μην κρίνετε εξ’ ιδίων τα αλλότρια κύριε Δήμαρχε. Οι θεσμοί και οι εξουσίες είναι διακριτές. Ο Δήμαρχος ψηφίζεται και στηρίζεται για να παράγει έργο. Όχι για να κουνάει το δάχτυλο, να δυσχεραίνει την οικονομική ανάπτυξη μιάς επιχείρησης ή ενός τόπου και να παριστάνει τον τιμητή των πάντων. Οι νόμοι διαφυλάσσονται από τις Αρχές και την Δικαιοσύνη, στις οποίες η εταιρεία μας και εγώ προσωπικά έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη και ήδη, έχουμε απευθυνθεί.

 

          Τέλος, σας καλώ,σαν μεγαλόθυμος ηγέτης που είσθε, να αναλάβετε την ευθύνη των πράξεών σας και να μας ζητήσετε ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ για όσα ανυπόστατα έχετε δηλώσει γραπτά και προφορικά εναντίον μας μέχρι σήμερα.

 

Σπύρος Μάνεσης,

Πόρος,3.9.2023

 

Η αρχική ανάρτηση του κ. Δημητριάδη

 

Ο Δήμαρχος Πόρου είχε αναρτήσει το ακόλουθο email που είχε αποστείλει στον κ. Σπύρο Μάνεση τον περασμένο Μάιο: 

 

«Καλημέρα κ. Σπύρο,
Σας γράφω αυτή την επιστολή για να εκφράσω τα σημαντικά παράπονά μου για την στάση της οικογένειάς σας απέναντί σε εμένα, την δημοτική αρχή και τους συνεργάτες μου. Διευκρινίζω εισαγωγικά τα εξής: α) επιλέγω να επικοινωνήσω με εσάς, αφενός γιατί ο Κυριάκος έχει αποδείξει ότι δεν μπορεί να συνεννοηθεί έγκυρα και έντιμα μαζί μου και αφετέρου επειδή έχω την καλύτερη άποψη για την έως σήμερα δική σας δυνατότητα συνεννόησης και εν τέλει λόγω της προσωπικής σχέσης που έχουμε οι δυο μας, β) επιλέγω τον έγγραφο τρόπο επικοινωνίας επειδή τα γραπτά μένουν και επειδή κάθε άλλος άμεσος δίαυλος είναι κομμένος από την πλευρά σας.
Στην ουσία του θέματος: Όπως έχω εκφράσει δημοσίως ήδη πριν γίνω Δήμαρχος, η θέση μου για τον τρόπο ανάθεσης της παραλίας Ασκελίου είναι ότι πρέπει να εκμισθώνεται ολόκληρη (όχι μόνο η κάτω ζώνη της αμμουδιάς) με διαγωνισμό. Αυτό το έχω γράψει, το έχω ψηφίσει και το έχω υποστηρίξει δημόσια ήδη από το 2012-13. Από την μεριά σας, γνωρίζατε ανέκαθεν την θέση μου αυτή και παρ’ όλα αυτά είχαμε έως σήμερα μία τίμια σχέση και έχαιρα της πολιτικής σας υποστήριξης και -θεωρώ- της προσωπικής και οικογενειακής σας εκτίμησης. Όταν αναλάβαμε την διοίκηση γνωρίζετε ότι ο μόνος λόγος που δεν βγάλαμε άμεσα (ήδη από το 2015) σε διαγωνισμό την παραλία ήταν ότι δεν μπορούσαμε να εντάξουμε σε αυτόν την «επάνω ζώνη» στην οποία υπήρχαν οι χαρακτηρισμένες ως κατεδαφιστέες κατασκευές. Έτσι, κάναμε αρχικά ενέργειες νομιμοποίησης των κατασκευών και στην συνέχεια, αφού σιγουρευτήκαμε ότι αυτό δεν μπορεί να ευοδωθεί, μεθοδεύσαμε την κατεδάφισή τους προκειμένου να μπορεί να αξιοποιηθεί το σύνολο της παραλίας. Καθώς οι ενέργειες αυτές ήταν χρονοβόρες, συνεχίσαμε να παραχωρούμε κάθε χρόνο την κάτω ζώνη της παραλίας απευθείας σε εσάς, πράγμα που δεν ήταν μεν χαριστικό, ωστόσο σάς ευνόησε εκ του αποτελέσματος για 8 χρόνια. Σχετικά, θέλω να σάς θυμίσω την συνάντησή μας το 2015 στα γραφεία του Λιμενικού Ταμείου (οι δύο μας και ο κ. Αλιφέρης), καθώς και την επικοινωνία που έκανε μαζί μου πέρυσι τον Μάρτιο ο Κυριάκος και με παρακάλεσε να μην προχωρήσουμε τότε σε κατεδάφιση και στην συνέχεια σε διαγωνισμό, αλλά να το αφήσουμε για «του χρόνου» (πράγμα στο οποίο συμφώνησα αμέσως προκειμένου να μην χαθούν μήνες στην αρχή της σεζόν - και όχι βέβαια για να σας «ευνοήσω» - μάλιστα του είπα να προετοιμαστεί για τον διαγωνισμό και ότι εύχομαι να τον κερδίσει). Στις επικοινωνίες εκείνες, όπως και γενικότερα στην μεταξύ μας σχέση, νόμιζα ότι υπήρχε ένας αμοιβαίος σεβασμός και μια δεδομένη αίσθηση ικανοποίησης/ ευγνωμοσύνης από μέρους σας για την παρέλευση τόσων πολλών χρόνων κατά τα οποία εκ των πραγμάτων παίρνατε απευθείας την παραλία (πράγμα που δεν είχε συμβεί ποτέ ξανά στο παρελθόν).
Από την μεριά μου, ήταν πάντα ξεκάθαρο ότι αυτό δεν αποτελούσε μία κακώς νοούμενη εξυπηρέτηση προς εσάς και ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι η καλή μας σχέση και η πολιτική στήριξή σας βασιζόταν στην από μέρους σας ψευδαίσθηση/ευσεβή πόθο ότι θα αλλάξω θέση για το θέμα και ότι εν τέλει θα έρθει η στιγμή που θα κάνω μαζί σας μια ξεκάθαρη συνδιαλλαγή κόντρα σε όλες τις αρχές μου και την δημόσια στάση μου! Γιατί αυτό ακριβώς αξιώνετε ως οικογένεια να κάνω τώρα! Και εφόσον δεν το κάνω, είδα το άλλο πρόσωπο της οικογένειας (Σπύρου/Κυριάκου)Μάνεση, για το οποίο πέφτω από τα σύννεφα!
Κύριε Σπύρο, επειδή εξακολουθώ να σας εκτιμώ προσωπικά, σάς γράφω τα πράγματα ως έχουν: Ο Κυριάκος την μία μέρα ήρθε στο γραφείο μου και συζητήσαμε κάποια πράγματα κλείνοντας την συζήτηση σε θετικό κλίμα (δεσμεύτηκα μάλιστα ότι αν χάνατε τον διαγωνισμό θα κάναμε μια απευθείας ανάθεση ενός μικρότερου χώρου για να μην μείνει το ξενοδοχείο χωρίς ξαπλώστρες) και την άλλη μέρα (ημέρα διενέργειας του διαγωνισμού) κοινοποίησε αιφνιδιαστικά προσφυγή στο ΣτΕ τινάζοντας στον αέρα τον διαγωνισμό και την δυνατότητα έγκαιρης παραχώρησης της παραλίας για φέτος! Στην συνέχεια, με κάτι απαράδεκτους και αυτοκαταστροφικούς δικολαβίστικους χειρισμούς δημιούργησε δύο διαφορετικές αντιδικίες με το ΔΛΤ, ζητώντας με την μία να ανασταλεί και να ακυρωθεί ο διαγωνισμός και με την άλλη να ισχύσει ο διαγωνισμός που θα κέρδιζε αν δεν είχε κάνει προσφυγή ο ίδιος (!). Εδώ δεν πρόκειται απλώς για κακούς νομικούς χειρισμούς, αλλά μπαίνουμε στην σφαίρα του διπολισμού!
Την ίδια στιγμή, μου στέλνει συνεχώς μηνύματα μέσω τρίτων, αλλά δεν σηκώνει το τηλέφωνο όταν του τηλεφωνεί ο Αλέξης. Επίσης, το πλέον απαράδεκτο είναι ότι απειλεί επαγγελματικά, εκφοβίζει και εκβιάζει τον Τ. (τουλάχιστον 2 φορές – η τελευταία χθες 13.5.2023) και μου στέλνει μήνυμα μέσω του Τ. ότι θα χάσω 500 ψήφους!!! Λοιπόν κ. Σπύρο, τέτοιες ψήφους (όσες είναι) δεν τις θέλω!!! Και κακώς μου τις δίνατε αν βασίζονταν στην προσδοκία ότι κάποια στιγμή θα υποκύψω σε κάποιον εκβιασμό και θα αλλάξω την θέση μου (την οποία γνωρίζατε και αποδεχόσασταν) και ότι θα συρόμουν σε κάποιου είδους συνδιαλλαγή! Όπως είχα πει και στον Κυριάκο όταν συναντηθήκαμε, εγώ δεν είμαι αυτός ο Δήμαρχος που θα κάνει συνδιαλλαγή! Και όπως δεν θα κάνω με εσάς, δεν θα κάνω ούτε με κανέναν άλλο! Δεν θα βάλω τον αδερφό μου, τον κουμπάρο μου, τον Αντιδήμαρχό μου κτλ να φτιάξουν μια εταιρία για να πάρουν την παραλία, ούτε εκείνοι θα τολμούσαν να μου θέσουν μια τέτοια ιδέα, αλλά θα είμαι η εγγύηση ότι ο διαγωνισμός θα γίνει στα ίσια και όποιος τον κερδίσει θα λειτουργεί την παραλία τηρώντας όλους τους όρους!
Αν δεν σας κάνω, διαλέξτε εκείνους που είναι έτοιμοι να κάνουν συνδιαλλαγές. Αν είστε τυχεροί θα τις κάνουν πρόσκαιρα με εσάς και αργά ή γρήγορα θα χυμήξουν να κατασπαράξουν το φιλέτο μόνοι τους και εσείς θα ψάχνετε πάλι σανίδα σωτηρίας. Σχετικά με αυτό, να προσθέσω ότι ο Κυριάκος είπε χθες στον Τ. ότι εγώ θέλω να δώσω τον διαγωνισμό αλλού! Μα, είναι δυνατόν;;; Ντροπή!!!! Αν λέει (λέτε;) αυτά στους συνεργάτες μου, τι θα λέει άραγε σε τρίτους;
Να προσθέσω επίσης -αν δεν το έχετε εμπεδώσει- ότι η «παράταξη Κουτουζή» (Κ. Μούγιος) ψήφισε υπέρ του διαγωνισμού στο ΔΣ του ΔΛΤ. Άλλωστε, θεωρώ ότι κανένας υποψήφιος Δήμαρχος δεν θα μπορούσε να έχει δημόσια την θέση ότι η παραλία θα παραχωρείται απευθείας στον Μάνεση. Επομένως, κάθε υποθετική εναλλακτική για εσάς θα μπορούσε να βασίζεται μόνο σε κάποια υπόγεια σκανδαλώδη συμφωνία.
Δεν μπορώ να παραλείψω επίσης από το ιστορικό των απαράδεκτων ενεργειών «σας», τις ακόλουθες:
1) Τα τηλεφωνήματα του Κ. και του Μ. που προσπάθησαν να μπλοκάρουν τις κατεδαφίσεις! (παρεμπιπτόντως, εφόσον ως Ποριώτες συνεχίζουμε να ξοδεύουμε το πολιτικό μας κεφάλαιο για προσωπικούς σκοπούς και δημιουργούμε τέτοιου είδους υποχρεώσεις, θα γίνει στον Πόρο μια βιομηχανική ζώνη που θα είναι όλη δική μας – εγώ δεν έχω ξενοδοχεία, αλλά όσοι έχουν ας υπολογίσουν την περιουσία τους -90%)
2) Τις τραμπούκικες παρεμβάσεις στην υπάλληλο της Κτηματικής και στους εργάτες που διενήργησαν τις κατεδαφίσεις. Οι απαράδεκτες αυτές ενέργειες παρά λίγο να τινάξουν στον αέρα όλη την διαδικασία και να εγκλωβιστούμε στον μονόδρομο να κατεδαφίσουμε και την προβλήτα ή η κατεδάφιση να μείνει στην μέση. Χάρη στον Αλέξη καταφέραμε ευτυχώς να σώσουμε την προβλήτα και να ολοκληρώσουμε την κατεδάφιση ώστε να είναι εφικτή η παραχώρηση της παραλίας.
3) Την συντελούμενη παράνομη κατασκευή τοιχίου–πεζουλιού στον χώρο της ΧΖΛ, η οποία μου θυμίζει αυτά που γίνονται στην Μύκονο. Ο επιχειρηματίας κάνει με τον τσαμπουκά αυτό που θέλει και όλες οι αστυνομικές αρχές κάνουν τα στραβά μάτια! Διευκρινίζω ότι ως Δήμος δεν έχουμε αρμοδιότητα αστυνόμευσης, συνεπώς τις δεκάδες καταγγελίες που μου έχουν απευθύνει οι περίοικοι τις παραπέμπω απλώς στο Λιμεναρχείο και την Αστυνομία. Αλλά ντρέπομαι για την κατάσταση! Το πλέον ακραίο που συνέβη, είναι ότι στο χθεσινό του τηλεφώνημα ο Κυριάκος διαμαρτυρήθηκε έντονα στον Τ. για εμένα επειδή το Λιμεναρχείο πηγαίνει και κάνει ελέγχους! Έπρεπε δηλαδή και εγώ να γίνω Κ. ή Μ. και να παρεμβαίνω να σας προστατεύω;;!!! Όχι εγώ κ. Σπύρο!!! Αν η συμπάθεια και στήριξή σας προϋπέθετε τέτοιες απαιτήσεις έχετε αυθαιρετήσει στις υποθέσεις σας και με προσβάλλετε! Εκτός αν έχει χαθεί κάθε αίσθηση μέτρου και ορθολογισμού από μέρους του Κυριάκου! Από μέρους σας όμως;;; Θέλω να σας δηλώσω, ότι, καθώς ο χώρος υπάγεται στην ΧΖΛ, το Λιμενικό Ταμείο δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να παρακολουθεί αδρανές τις ενέργειές σας (όπως και κανενός άλλου βέβαια). Εκτιθέμεθα, γινόμαστε ρεζίλι πολιτικά και παρανομούμε αν το κάνουμε! Με ποια λογική έχετε υποθέσει ότι το ΔΛΤ θα είναι αδρανές και δεν θα διασφαλίσει την τήρηση του νόμου στον χώρο αρμοδιότητάς του; Αναρωτιέμαι, επιδιώκετε συνειδητά να υπάρξει μια κλιμάκωση με αυτόφωρα, πρόστιμα κτλ ή έχετε κάνει την λάθος εκτίμηση ότι θα αναγκαστούμε να κάνουμε τα στραβά μάτια φοβούμενοι ίσως το πολιτικό κόστος των «500 ψήφων» με το οποίο μας απείλησε ο Κυριάκος;
Ολοκληρώνοντας, σας γράφω δυο λόγια για το νομικό σκέλος και σας ζητώ να εμπιστευτείτε την γνώση μου και την αντίληψή μου, την οποία καταθέτω εγγράφως για να μπορείτε να ανατρέξετε σε αυτήν και στο μέλλον: Η υπόθεση είναι ξεκάθαρη και είναι βέβαιο ότι θα δικαιωθούμε. Υπάρχει σαφής νομοθεσία και νομολογία. Και μάλιστα υπάρχουν δύο περιπτώσεις που ο δικηγόρος που διαλέξατε έχει χάσει ίδιες υποθέσεις κόντρα στο Λιμενικό Ταμείο (Άγκυρα και Κανάλι). Όπως επίσης έχει χάσει διαχρονικά όλες ανεξαιρέτως τις αντιδικίες που έχει δημιουργήσει κόντρα στον Δήμο εκμεταλλευόμενος κατ’ επάγγελμα τους ευσεβείς πόθους και την νομική άγνοια αφελών επιχειρηματιών (Μ., Α., Ρ., Κ., Τ. κτλ). Είχα προειδοποιήσει τον Κυριάκο, αλλά αποδείχθηκε και ο Κυριάκος εξίσου αφελής. Θέλω να πιστεύω ότι εσείς δεν είστε και αυτός είναι ένας ακόμα λόγος που απευθύνομαι σε εσάς.
Κλείνοντας, θέλω να γνωστοποιήσω και απευθείας σε εσάς τις προθέσεις μας, γιατί δεν είμαι σίγουρος αν σας έχουν μεταφερθεί:
- Η μόνη λύση για να αξιοποιηθεί φέτος η παραλία είναι να ανακαλέσετε άμεσα την προσφυγή στο ΣτΕ. Τονίζω ότι όσο δεν βγαίνει Απόφαση επί της αίτησης αναστολής, το Λιμενικό Ταμείο δεν επιτρέπεται να παραχωρήσει την παραλία με κανέναν τρόπο (ούτε με απευθείας ανάθεση ακόμα και αν τρελαινόμασταν ξαφνικά και θέλαμε να την κάνουμε). Με αυτό το δεδομένο, σε συνδυασμό με την βεβαιότητα ότι η προσφυγή θα χαθεί, έχουμε διαμηνύσει από την πρώτη στιγμή στον Κυριάκο ότι μόνη λύση είναι να την ανακαλέσετε.
- Αν δεν την ανακαλέσετε (πράγμα που είναι δικαίωμά σας και είναι σεβαστό), τότε πρέπει να περιμένουμε την Απόφαση. Όταν βγει, έχουμε διαμηνύσει εξ αρχής στον Κυριάκο ότι σε καμία περίπτωση δεν θα προχωρήσουμε σε απευθείας ανάθεση. Και θέλω να σας το επαναλάβω με τον πιο ειλικρινή και τίμιο τρόπο. Και μην κάνετε την λάθος υπόθεση ότι θα κάνουμε διαγωνισμό μέσα στο καλοκαίρι, γιατί θα ήταν σαν να τον στήνουμε, αφού μόνον εσείς μπορείτε πρακτικά να συμμετέχετε. Για τον λόγο αυτό είχαμε επίσης διαμηνύσει στον Κυριάκο ότι διαγωνισμός θα μπορούσε να γίνει μόνο αν ανακαλούσατε την προσφυγή έως την προηγούμενη βδομάδα.
- Από εδώ και πέρα, το πλάνο είναι η παραλία να μείνει ελεύθερη και να τοποθετήσει το Λιμενικό Ταμείο κοινόχρηστες ομπρέλες. Την απόφασή μας αυτή, μαζί με το αναλυτικό ιστορικό της υπόθεσης, θα την δημοσιοποιήσουμε με Δελτίο Τύπου. Καταλαβαίνετε ότι θα πρέπει να εξηγήσω δημόσια τι έχει συμβεί, ειδικά όταν έχω απέναντι έναν Κυριάκο που πολιτικοποιεί το θέμα. Δεν ξέρω αν εσείς τα γνωρίζετε όλα αυτά… Αν και εδώ έχετε κάνει την υπόθεση ότι θα φοβηθούμε κάποιο πολιτικό κόστος, σάς τονίζω ότι και αυτή η υπόθεση είναι εσφαλμένη. Με πλήρη ειλικρίνεια σάς λέω ότι ούτε φοβάμαι το πολιτικό κόστος, ούτε θεωρώ ότι θα υπάρχει ιδιαίτερο πολιτικό κόστος.
Εν κατακλείδι, για χάρη της παρούσας απευθείας επικοινωνίας μου μαζί σας και της ελπίδας μου ότι το σημερινό αδιέξοδο μπορεί να οφείλεται σε κακή κρίση και σε παρορμητικές επιλογές του Κυριάκου που δεν είναι σε γνώση σας και δεν έχουν την έγκρισή σας, σάς ενημερώνω ότι θα περιμένουμε μια βδομάδα ακόμα για την περίπτωση που όσα σας έγραψα σας κάνουν να παρέμβετε ώστε η προσφυγή να αποσυρθεί άμεσα.
Τέλος, θέλω να παρακαλέσω πάρα πολύ να φροντίσετε να μην υπάρξει από εδώ και στο εξής απολύτως καμία επικοινωνία του Κυριάκου με τον Τ. για το συγκεκριμένο θέμα. Αν θέλει ο Κυριάκος να συζητήσει το θέμα, υπάρχω εγώ και ο Αλέξης που είμαστε και ήμασταν πάντα στην διάθεσή του και στην δική σας.
Με ειλικρινή εκτίμηση, Γιάννης (14.5.2023)»

Διαβάστε επίσης

Πόρος: Τέσσερις κλήσεις για παροχή βοήθειας στο Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πόρου μέχρι στιγμής ΠΟΡΟΣ

Σε απόλυτη ετοιμότητα βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πόρου, λόγω της κακοκαιρίας "Daniel" και μέχρι στιγμής, έχει κληθεί σε τέσσερεις παροχές βοήθ...

Καταφύγιο "Ο Πόρος" ΠΟΡΟΣ

(φωτογραφίες Παναγιώτης Τσιακούλιας, Μπάμπης Κανατσίδης)   "Ταιριάζει" στον Πόρο η... κακοκαιρία, καθώς για ακόμη μια φορά, τόσο το λιμάνι, όσο και το πέρασμα Πόρου - Γαλατά γέμισα...

Πόρος: Ανακοίνωση του Παιδικού Σταθμού για την προετοιμασία και την έναρξη της δημοτικής δομής ΠΟΡΟΣ

Από τον Παιδικό Σταθμό Δήμου Πόρου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:    Την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:00 π.μ., θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση γονέων , για την ενημέρωση του...

Δήμαρχος Πόρου: Ενημέρωση για αναμενόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα στην περιοχή του Πόρου ΠΟΡΟΣ

Όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, σύμφωνα με την καιρική πρόγνωση, η περιοχή του Πόρου φαίνεται ότι θα επηρεαστεί σημαντικά από την επερχόμενη κακοκαιρία. Ειδικό...

Πόρος: 10 χρόνια από τον θάνατο του Στέλιου Σολομωνίδη - Βίντεο ντοκουμέντο από την εκδήλωση προς τιμήν του, ένα χρόνο νωρίτερα ΠΟΡΟΣ

Την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου, συμπληρώθηκαν 10 από τον θάνατο του πρώην δημάρχου Πόρου Στέλιου Σολομωνίδη. Ο πρώην δήμαρχος Πόρου είχε χάσει τη ζωή του στο τιμόνι του αυτοκινήτου του,...

Πόρος - Συνοριακά: Συναυλία ή εμπειρία; - Μαγεία με την Νατάσα Θεοδωρίδου στον Ρώσικο Ναύσταθμο (pics & vids) ΠΟΡΟΣ

Η συναυλία της Νατάσας Θεοδωρίδου στον Ρώσικο Ναύσταθμο, στα πλαίσια των "Συνοριακών της Νεότερης Ελλάδας", δύσκολα θα ξεχαστεί από τους περισσότερους από 2,5 χιλιάδες ανθρώπους πο...