ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πόρος: 10 χρόνια από τον θάνατο του Στέλιου Σολομωνίδη - Βίντεο ντοκουμέντο από την εκδήλωση προς τιμήν του, ένα χρόνο νωρίτερα

Την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου, συμπληρώθηκαν 10 από τον θάνατο του πρώην δημάρχου Πόρου Στέλιου Σολομωνίδη.


Ο πρώην δήμαρχος Πόρου είχε χάσει τη ζωή του στο τιμόνι του αυτοκινήτου του, την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2013. Σύμφωνα με μαρτυρίες ο Στέλιος Σολομωνίδης είχε χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, πίσω από το δημοτικό κατάστημα του Δήμου Τροιζηνίας στον Γαλατά, και έπεσε πάνω σε βιτρίνα καταστήματος, χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί κάποιος άλλος από το ατύχημα. Σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, όταν οι περαστικοί έσπευσαν να τον βοηθήσουν, ο Στέλιος Σολομωνίδης είχε ήδη χάσει τις αισθήσεις του.
Ο πρώην Δήμαρχος Πόρου, μεταφέρθηκε με αγροτικό αυτοκίνητο στο Κ.Υ. Γαλατά, οπού διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Μία ημέρα μετά το θάνατο του Στέλιου Σολομωνίδη, ο Δήμος Πόρου, με δήμαρχο τον κ. Δημήτρη Στρατηγό, είχε εκδόσει το ακόλουθο δελτίο τύπου:

«Με ιδιαίτερη θλίψη σας κάνουμε γνωστό ότι απεβίωσε αιφνιδίως σήμερα Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013, στις 20.00 το βράδυ ο προσφιλής σε όλους μας, πρώην Δήμαρχος Πόρου και ιατρός Στέλιος Σολομωνίδης.

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Πόρου, σεβόμενοι την μακρά και πολλαπλή προσφορά του, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Με αφορμή το αδόκητο αυτό γεγονός, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Πόρου συγκάλεσε κατεπείγουσα Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για αύριο Τετάρτη στις 11 π.μ., προκειμένου να καθοριστούν οι τιμές που θα αποδοθούν στον εκλιπόντα».

Ο Στέλιος Σολομωνίδης, διετέλεσε Δήμαρχος Πόρου, από το 1975 μέχρι το 1990. Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους ποριώτες, τόσο ως δήμαρχος, περισσότερο όμως από την προσφορά του ως γιατρός, αφού βρισκόταν κοντά σε κάθε ανάγκη που είχαν οι συμπολίτες του, οποιαδήποτε ώρα ζητούσαν τη βοήθεια του.

Ένα χρόνο πριν τον θάνατο του πρώην δημάρχου, τον Ιούλιο του 2012, ο Δήμος Πόρου είχε τιμήσει τον Στέλιο Σολομωνίδη σε εκδήλωση στο αμφιθέατρο Συγγρού.

 

Δείτε κινηματογραφικά στιγμιότυπα από εκείνη την εκδήλωση, που είχε καταγράψει η κάμερα του porosnews.gr, με κινηματογραφιστή τον Βασίλη Κολοκύθα. Στο βίντεο εκτός από τον Στέλιο Σολομωνίδη, ομιλεί ο αείμνηστος ποριώτης, πρ. Υφυπουργός Παιδείας Γιώργος Καλός. 

 

 

Διαβάστε επίσης

Πόρος: Τέσσερις κλήσεις για παροχή βοήθειας στο Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πόρου μέχρι στιγμής ΠΟΡΟΣ

Σε απόλυτη ετοιμότητα βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πόρου, λόγω της κακοκαιρίας "Daniel" και μέχρι στιγμής, έχει κληθεί σε τέσσερεις παροχές βοήθ...

Καταφύγιο "Ο Πόρος" ΠΟΡΟΣ

(φωτογραφίες Παναγιώτης Τσιακούλιας, Μπάμπης Κανατσίδης)   "Ταιριάζει" στον Πόρο η... κακοκαιρία, καθώς για ακόμη μια φορά, τόσο το λιμάνι, όσο και το πέρασμα Πόρου - Γαλατά γέμισα...

Πόρος: Ανακοίνωση του Παιδικού Σταθμού για την προετοιμασία και την έναρξη της δημοτικής δομής ΠΟΡΟΣ

Από τον Παιδικό Σταθμό Δήμου Πόρου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:    Την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:00 π.μ., θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση γονέων , για την ενημέρωση του...

Δήμαρχος Πόρου: Ενημέρωση για αναμενόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα στην περιοχή του Πόρου ΠΟΡΟΣ

Όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, σύμφωνα με την καιρική πρόγνωση, η περιοχή του Πόρου φαίνεται ότι θα επηρεαστεί σημαντικά από την επερχόμενη κακοκαιρία. Ειδικό...