ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πόρος: Μια απάντηση της εταιρείας "Κυριάκος Μάνεσης Α.Ε."

Από τον κ. Σπύρο Μάνεση, λάβαμε το Σάββατο 12 Αυγούστου 2023, την ακόλουθη επιστολή, με την οποία απαντά σε σχολιασμό του Δημάρχου Πόρου, σχετικά με εργασίες που έγιναν σε παραλία έμπροσθεν του ξενοδοχείου New Aegli Resort: 

 

" ΜΙΑ   ΑΠΑΝΤΗΣΗ  ΤΗΣ  ΕΤΑΙΡΙΑΣ «ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΑΝΕΣΗΣ  Α.Ε»

             ------------------------------------------------------------------------------------------

                                                                                               Πόρος 12.8.2023

                                                                                                  

           «Sic transit gloria mundi» ! ( Ετσι παρέρχεται η δόξα του κόσμου.) !


             Το ξενοδοχείο <<ΝΕΑ ΑΙΓΛΗ>> από αρχής της λειτουργίας του ουδέποτε  πλήρωσε «φόρο υποτελείας» ,ουδέποτε βρέθηκε στη δίνη πολιτικών αντιπαραθέσεων και ασχολήθηκε αυστηρά και μόνο με τον τουρισμό  και την ανάδειξη του Ασκελίου Πόρου,σε τουριστικό προορισμό α΄κατηγορίας , συμπαρασύροντας στην αριστεία και άλλες επιχειρήσεις της περιοχής.

             Η πλάζ  απέναντι από το ξενοδοχείο μας, η μοναδική με γαλάζια σημαία, άρχισε να διαμορφώνεται τη μακρινή δεκαετία του ΄30, μετέπειτα τη δεκαετία του ΄60 με την εμπλοκή του Ε.Ο.Τ., το ΄80 του Λιμενικού Ταμείου και ως πρός την προβλήτα του,το Υπουργείο Δημοσίων Έργων. Διέθετε τουαλέτες με στεγανούς βόθρους, καλαίσθητες κατασκευές από πέτρα, αποδυτήρια και ανέσεις πρωτοποριακές για τα δεδομένα της χώρας.

            Είναι η μοναδική παραλία στον Πόρο,μαζί με το Μεγάλο Νεώριο, όπου έγινε δημοπρασία, ενώ  το ξενοδοχείο διέθετε πρόσοψη σε αυτήν.

            Ενημερώνουμε ότι  οι λίγες ομπρέλες που διαχειριζόμαστε πλέον,είναι εντός ιδιωτικής έκτασης που δεν έχει απαλλοτριωθεί.Τα δικαιώματα μας , έχει αναγνωρίσει και το Λιμενικό Ταμείο και το ΥΕΝ με σχετικές πράξεις τους. 

           Το κίνημα της «πετσέτας» θα μπορούσε ν'αρχισει από  καταλύματα που διαφημίζουν στις ιστοσελίδες τους «ιδιωτικές παραλίες», έχουν απ'ευθείας παραχώρηση και δεν έχει γίνει δημοπρασία.

           Η οικογένεια Μάνεση είναι καλός πρεσβευτής του νησιού, με υπερκομματική συμπεριφορά ,και παρακαλεί να μην στοχοποιείται μεσούσης της τουριστικής περιόδου, όταν απασχολεί δεκάδες Ποριώτες εργαζόμενους υπο άριστες συνθήκες και φιλοξενεί χιλιάδες τουρίστες κατά τη διάρκεια της σαιζόν.

           Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους τοπικούς φορείς σε δημόσιο διάλογο , ώστε ν'απαντηθεί το απλούν ερώτημα: 

          ΠΟΙΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ-ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΕΜΕΙΣ-ΕΙΧΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ, ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΕΧΩΡΗΣΕ ΧΩΡΙΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΤΙΣ ΠΛΑΖ, ΧΑΡΙΝ  ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΨΕΩΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ???

        

          «Κανένας αποχαιρετισμός στον κόσμο δεν είναι τόσο βαρύς, όσο ο αποχαιρετισμός της δύναμης της εξουσίας»……(Ταλλευράνδος 1754-1838 )."

 

Τι απαντά ο Δήμαρχος Πόρου 

Η παραπάνω επιστολή, αναρτήθηκε και στο προφίλ του Δημάρχου Πόρου Γιάννη Δημητριάδη, ο οποίος απάντησε με το ακόλουθο σχόλιο:

 

Διαβάστε επίσης

Πόρος: Ο Τάσος Οικονόμου υποψήφιος με την &quot;Καθαρή Πορεία&quot; του Γ. Δημητριάδη ΠΟΡΟΣ

Τον 31ο υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο του συνδυασμού του "Καθαρή Πορεία" ανακοίνωσε ο Γιάννης Δημητριάδης. Πρόκειται για τον Τάσο Οικονόμου.   Ακολουθεί η ανακοίνωση του κ. Δημητριάδη...

Πόρος: Ο Γιώργος Κληροδοτάκος αποτυπώνει τα συναισθήματα του ταξιδιού &quot;από τον Πόρο στην Κορνουάλη&quot; ΠΟΡΟΣ

Ο Γιώργος Κληροδοτάκος, είναι μια σπουδαία μορφή για τον Πόρο. Είναι ένας άνθρωπος που έζησε έντονα και με ενεργοποιημένες "κεραίες" τα όμορφα χρόνια, που ο Πόρος απέκτησε κοσμοπολ...

Η Paris Hilton φωτογραφίζεται ως Bikini Barbie στον Πόρο όπου απολαμβάνει τις διακοπές της  ΠΟΡΟΣ

Η Πάρις Χίλτον και ο σύζυγός της Κάρτερ Ριμ πρόσφατα καλωσόρισαν στον κόσμο το πρώτο τους παιδί, το οποίο απέκτησαν μέσω παρένθετης μητέρας, ενώ οι δυο τους παντρεύτηκαν τον Νοέμβρ...

Η συγγραφική άνθηση στον Πόρο την τετραετία 2020-23. Βιβλία Ποριωτών – Βιβλία για τον ΠόροΠΟΡΟΣ

Μια εξαιρετική βραδιά με θέμα το βιβλίο από ή για τον Πόρο, είχαν την τύχη να απολαύσουν οι φίλοι του βιβλίου από τον Πόρο, που βρέθηκαν το Σάββατο 5 Αυγούστου στο αμφιθέατρο του κ...

Πόρος - Καθετή: Έκθεση ζωγραφικής Γ. Κληροδοτάκου «Από τον Πόρο στην Κορνουάλη» 10-20 Αυγούστου 2023ΠΟΡΟΣ

Τι μπορεί να συνδέει τα απάνεμα λιμανάκια του Πόρου με τις ανεμοδαρμένες, βραχώδεις ακτές της Κορνουάλης; Ο λαϊκός ζωγράφος του τόπου μας Γιώργος Κληροδοτάκος, στον οποίο η Καθετή ...