ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σημαντικές εξελίξεις αναφορικά με έργα του Δήμου Πόρου

Προχωρά ο σχεδιασμός του Δήμου Πόρου, σε σημαντικά για το νησί έργα, καθώς έχουν ξεπαεραστεί οι γραφιοκρατικές αγκυλώσεις και πολλά από αυτά τα έργα βρίσκονται στο τελικό στάδιο υλοποίησης. 

Αναλυτικότερα ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης ανάρτησε σχετική ενημέρωση για τις σημαντικές εξελίξεις αναφορικά με έργα του Δήμου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πόρου στους δύο πρώτους μήνες του καλοκαιριού.

 

Ειδικότερα:

• Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για το έργο επανακατασκευής, αποκατάστασης και επέκτασης του Βιολογικού Καθαρισμού προϋπολογισμού 16.473.490€, στον οποίο συμμετείχαν ως κοινοπραξία δύο από τις μεγαλύτερες και πλέον εξειδικευμένες κατασκευαστικές εταιρίες του χώρου (Ηλέκτωρ και Θαλής), υποβάλλοντας την μοναδική πρόσφορά συμμετοχής με έκπτωση 0,35%. Έτσι, αποφεύχθηκαν στάδια ενστάσεων και προδικαστικών προσφυγών που θα μπορούσαν να καθυστερήσουν την έναρξη του έργου έως και δύο χρόνια, καθώς και μελλοντικά χρηματοδοτικά αδιέξοδα που είχαν προκύψει σε όλα τα προηγούμενα έργα του Βιολογικού. Για την χρηματοδότηση του έργου είχε υπογραφεί προηγουμένως αναπτυξιακό δάνειο του Δήμου με το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων, η αποπληρωμή του οποίου θα γίνει από το Πρόγραμμα «Α. Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών. Πρόκειται για την μεγαλύτερη χρηματοδότηση Δήμου της χώρας από το εν λόγω Πρόγραμμα και για την μεγαλύτερη χρηματοδότηση έργου του Δήμου Πόρου ιστορικά. Η σύμβαση του έργου θα υπογραφεί αμέσως με την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και το έργο θα ξεκινήσει εντός του 2023.
 
• Δημοπρατήθηκε και υπογράφτηκε η σύμβαση για το έργο βελτίωσης της οδικής ασφάλειας σημαντικού μέρους του οδικού δικτύου του Πόρου. Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο ασφαλτόστρωσης και οδικής σήμανσης στην ιστορία του νησιού με προϋπολογισμό 2.752.183€ και χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, το οποίο ξεκινάει τις αμέσως επόμενες μέρες.
 
• Δημοπρατήθηκε και υπογράφτηκε η σύμβαση για το έργο ενεργειακής αναβάθμισης της Χατζοπουλείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης με προϋπολογισμό 112.000€ και χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ (ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ), το οποίο θα ολοκληρωθεί εντός του 2023.
 
• Δημοπρατήθηκε και υπογράφεται η σύμβαση για την προμήθεια 30 κοινόχρηστων ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων και 4 σταθμών φόρτισης, με προϋπολογισμό 247.816€ και χρηματοδότηση ΕΣΠΑ, η οποία θα ολοκληρωθεί εντός του 2023.
 
• Δημοπρατήθηκε το στέγαστρο αναμονής επιβατών του Νέου Δυτικού Λιμένα με προϋπολογισμό 130.000€ και χρηματοδότηση του ΔΛΤ Πόρου.
 
• Υπογράφτηκε η σύμβαση προμήθειας νέου καλαθοφόρου οχήματος με προϋπολογισμό 115.000€ και χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα «Φιλόδημος 2» και από ίδιους πόρους του Δήμου, το οποίο θα παραδοθεί τους επόμενους μήνες.
 
• Υπογράφτηκε η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Δήμου, του Δ.Λ.Τ. και του Δικτύου Συνεργασίας Δήμων Π.Ε. Νήσων Αττικής για την αρχιτεκτονική Μελέτη και τις συνοδές μελέτες για την ανάπλασης της Πούντας, οι οποίες θα παραδοθούν τους επόμενους μήνες.
 
• Παραδόθηκαν από το Δίκτυο Συνεργασίας Δήμων Π.Ε. Νήσων Αττικής οι συνοδές μελέτες για την ανάπλαση της δημοτικής αγοράς και εκκρεμεί η έγκριση του Υπ. Πολιτισμού για την αρχιτεκτονική Μελέτη.
 
• Ολοκληρώθηκε το έργο ασφαλτόστρωσης των κεντρικών αγροτικών οδών στις περιοχές Μιστρέτσι και Περγάρι στην Πελοπόννησο, με προϋπολογισμό 1.000.000€ και χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής.
 
• Εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής η Μελέτη για την ανάπλαση της οδού Μέξη (πρ. Δημοσθένους) και εκκρεμεί η εξασφάλιση χρηματοδότησης του έργου.
 
• Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού η Μελέτη για την ανάπλαση της πλατείας Αγ. Κυριακής (πρ. Χριστού) και εκκρεμεί η διενέργεια πράξεων αναλογισμού.
 
• Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και το Δημοτικό Συμβούλιο Πόρου η Προγραμματική Σύμβαση για την χρηματοδότηση της Μελέτης διαχωρισμού του παντορροϊκού συστήματος, αντικατάστασης δικτύων αποχέτευσης και ύδρευσης και υπογειοποίησης δικτύου ηλεκτροφωτισμού στον Οικισμό του Πόρου, προϋπολογισμού 575.015€ (450.000€ από πόρους της Περιφέρειας και 125.015€ από πόρους του Δήμου).

Διαβάστε επίσης

Η Paris Hilton φωτογραφίζεται ως Bikini Barbie στον Πόρο όπου απολαμβάνει τις διακοπές της  ΠΟΡΟΣ

Η Πάρις Χίλτον και ο σύζυγός της Κάρτερ Ριμ πρόσφατα καλωσόρισαν στον κόσμο το πρώτο τους παιδί, το οποίο απέκτησαν μέσω παρένθετης μητέρας, ενώ οι δυο τους παντρεύτηκαν τον Νοέμβρ...

Η συγγραφική άνθηση στον Πόρο την τετραετία 2020-23. Βιβλία Ποριωτών – Βιβλία για τον ΠόροΠΟΡΟΣ

Μια εξαιρετική βραδιά με θέμα το βιβλίο από ή για τον Πόρο, είχαν την τύχη να απολαύσουν οι φίλοι του βιβλίου από τον Πόρο, που βρέθηκαν το Σάββατο 5 Αυγούστου στο αμφιθέατρο του κ...

Πόρος - Καθετή: Έκθεση ζωγραφικής Γ. Κληροδοτάκου «Από τον Πόρο στην Κορνουάλη» 10-20 Αυγούστου 2023ΠΟΡΟΣ

Τι μπορεί να συνδέει τα απάνεμα λιμανάκια του Πόρου με τις ανεμοδαρμένες, βραχώδεις ακτές της Κορνουάλης; Ο λαϊκός ζωγράφος του τόπου μας Γιώργος Κληροδοτάκος, στον οποίο η Καθετή ...

Πόρος: Η Τζίνα Παπαδοπούλου υποψήφια με την "Καθαρή Πορεία" του Γιάννη Δημητριάδη ΠΟΡΟΣ

Η Τζίνα Παπαδοπούλου, είναι η 30η υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδιασμό του Γιάννη Δημητριάδη "Καθαρή Πορεία". Ακολουθεί η ανακοίνωση του κ. Δημητριάδη:    "Καλωσορίζουμε στ...